discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
c_bogdanx
- utilizator nou

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie de unde pot cumpara un buldo. Am cautat la cateva magazine online si nu am gasit. Si de asemenea as dori sa pescuiesc pastrav pe un parau mic si destul de rapid, lat de max 2 metri, pe alocuri chiar 60 cm, apa mica si cateva cascade. Cum credeti ca er fi cel mai eficient avand in vedere echipamentul pe care-l detin (shimano catana 240ML + ryobi ecusima 2000)? In alta ordine de idei as dori sa pescuiesc cu buldo si muste pe lac la Dragan? Ce parere aveti de treaba asta? Si acuma cea mai grea problema pentru mine... Aici langa mine exista un canal betonat adanc de 1m si lat de 3,5m pe fundul caruia sunt o gramada de gunoaie aruncate de localnici. Acest canal curge f repede cu vreo 3 m pe secunda. Pe acest canal sunt pastravi pana la cot de mari si cleni, i-am vazut cu ochii mei. Cum D-zeu ii prind eu acesti pesti? Imi cer scuze pentru formularea haotica dar am o mie de intrebari si pe nimeni cu care sa vb si sa ma consult. Deci va rog sa raspundeti fiecare la ce puteti, stiti sau doriti. Multumesc!
-
tavistan
- veteran

Sa nu dai cu buldo la pastrav! Cu atat mai mult la pastrav mare! Pastravul merita mai mult de atat. Sigur, se poate discuta o mie de ani pe tema asta... sigur ca pescuitul la buldo este legal... sigur ca si la musca artificiala poti pescui ilegal... DAR ca sa ne ridicam la nivelul nobletei acestui peste parerea mea este ca exista 2 alternative: musca artificiala si spinning-ul. Cu o bulina rosie in plus pentru prima varianta...

Daca pastravii sunt respectabili, vor pica la spinning. Nu uita sa debarbetezi ancorele de la naluci - poate vrei sa-i eliberezi, cine stie? Nu-i tot una cum o faci...

-
ranga
- veteran

c_bogdanx scrie:Va rog frumos sa-mi spuneti si mie de unde pot cumpara un buldo.
am impresia ca tocmai ai scaparat chibritul langa valiza...
daca nu gasesti de cumparat, ti-l poti face si singur, nu-i mare scofala. sau sbirulino daca poftesti..