Pur si simplu in fabrica unde se lucreaza la normal nu se poate scoate o mulineta de 150$ perfecta. E vorba de costuri si de profit si e normal sa fie asa.
Eu mi-am luat ulei si vaselina quantum, scule si maine imi ajunge lupa cu lampa. Ma apuc de treaba. Le desfac si le ung. La toate mulinetele ce le-am luat am avut jocuri. Ele apar din doua motive: 1. suruburi nestranse suficient; 2. tolerantele sistemului mecanic (ca la cutiile de viteze). Se lasa niste tolerante intre rotile dintate pentru ca ele la turatie sa nu dea dinte in dinte, pentru ca de exemplu se forjaza sau se frezeaza piesele cu precizie de zecimala dar tot nu e exact si exact nici nu poate fi pentru ca circunferinta unui cerc e un numar ireal, cu un infinit de zecimale. Rotile dintate cand se invart daca sunt facute cu tolerante foarte mici, inevitabil dupa un anumit numar de turatii se loveasc dinte in dinte.
Ce vreau sa subliniez e ca placerea in pescuit sta in altceva. E misto sa ne atasam de scule dar ele sunt un mijloc nu si scopul.
Acum unele mulinete mai bune ca altele dar asta e, e si raportul pret/calitate care la cat de des pescuiesc mie nu mi se justifica sa imi cumpar stella desi sunt convins ca in viitor imi voi lua una.
Cele mai frumoase partide le-am avut cu un abu orra s de 250 de lei. Si asta m-a pus pe ganduri. Cu toate astea imi plac mai mult daiwa si shimano pentru priceperea cu care sunt facute. Imi imaginez cate munca e in ele, cati ani de experienta si cate minti s-au scremut sa le conceapa si sa le inchege.
De asta zic Valeriu ca era ok si freams-ul daca l-ai luat cu 500 de lei de unde stiu eu.