inca un topic despre alegerea mulinetei

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Spring
veteran
veteran

Re: inca un topic despre alegerea mulinetei

Mesaj de Spring » 11 Feb 2016, 15:49

valeriu28 scrie:ce buget ati aloca pentru o mulineta daca pescuiti de 2 ori pe saptamana?

aia de 300 are 5 rulmenti, aia de 500 lei are galet titanizat, aia de 700 lei are x-ship, aia de 1000 lei are 2 tamburi... si tot asa.
cum pastrati un echilibru si o ratiune in achizitii?

mie sincer nici nu mi-a venit mulineta (freams 2500) si deja sunt nemultumit, ma gandesc ca puteam sa fac o alegere mai buna, etc.
pe de alta parte sunt convins ca dupa 2 sezoane maxim m-as plictisi si de stella... si as vrea altceva.
depinde de mai multi factori.....cel mai important e tipul de "nevasta". :lol1:

eu zic ca e foarte ok freams-ul ala. ce nu te multumeste la ea?
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 11 Feb 2016, 15:55

TP totusi mi se pare dubla la pret fata de un stradic cu raport 5:1. Cred ca o sa merg pe stradic. sa vad cum fac rost de una intai...

Despre garantie, cel mai ciudat mi se pare ca, desi ai 3 ani garantie, mulinetele au atat de putina vaselina in ele incat trebuie unse (am cumparat una noua chiar acum ceva vreme, am folosit-o vreo 3 luni si cand am dus-o la uns mi s-a explicat ca deja pinioanele sunt uzate pentru ca nu a fost unsa la timp - fusese cumparata de 3 luni!!!)
in fine, si daca o trimiti in service pt ungere si revizie, pierzi garantia. iar garantia nu se ocupa de intretinere...
la ce bun 3 ani in cazul asta?

@ Spring - ma sperie problema antireturului, galetul care nu e titanizat, si jocurile pe care le-am vazut la una noua in magazin. mai ales jocul de la maner...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 11 Feb 2016, 16:11

valeriu,ai destule magazine-n Bucuresti cu o groaza de modele...
deci aveai de unde alege

de ce ti-ai comandat de pe net?

acum dupa ce o sa-ti soseasca Freams-ul sigur il vei pune la vanzare...de nou...ca sa te feresti de problemele enumerate anterior :D

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 11 Feb 2016, 16:15

[quote="valeriu28"]TP totusi mi se pare dubla la pret fata de un stradic cu raport 5:1. Cred ca o sa merg pe stradic. sa vad cum fac rost de una intai...

Despre garantie, cel mai ciudat mi se pare ca, desi ai 3 ani garantie, mulinetele au atat de putina vaselina in ele incat trebuie unse (am cumparat una noua chiar acum ceva vreme, am folosit-o vreo 3 luni si cand am dus-o la uns mi s-a explicat ca deja pinioanele sunt uzate pentru ca nu a fost unsa la timp - fusese cumparata de 3 luni!!!)
in fine, si daca o trimiti in service pt ungere si revizie, pierzi garantia. iar garantia nu se ocupa de intretinere...

@ Spring - ma sperie problema antireturului, galetul care nu e titanizat, si jocurile pe care le-am vazut la una noua in magazin. mai ales jocul de la maner...[/quote]

Valeriu, sper ca nu ai facut aceeasi greseala ca multi dintre noi (pana am aflat), sa pui ulei in interiorul mulinetelor. Uleiul venit la pachet cu mulineta este NUMAI pentru rulmentul de la galet. Daca ai facut greseala si ai pus in in mulineta pe diferite orificii, nu te mira ca se strica! Uleiul pus dizolva vaselina cu care mulineta vine din fabrica, iar vaselina se scurge odata cu uleiul pus in ea!

Asta este si motivul pentru care shimano nu mai pune sticlute cu ulei in ultimele modele de mulinete :)
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 11 Feb 2016, 16:27

nu, n-am bagat nimic, nici ulei, nici vaselina, nici apa sau altceva. pur si simplu asta a fost explicatia. lipsa de vaselina a uzat prematur pinioanele...
adrian, am comandat tot de la un magazin, dar unul online. nu o voi pune in vanzare pt ca cel mai probabil o s-o returnez. deja am discutat cu vanzatorul.
o sa merg pe Stradic FK cu raport 5:1. hotarat 100% :)

pana la urma se pare ca nu prea se gaseste ieftin si bun... sunt multe produse pe piata, dar si piata e foarte bine echilibrata.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 11 Feb 2016, 16:39

valeriu28 scrie:nu, n-am bagat nimic, nici ulei, nici vaselina, nici apa sau altceva. pur si simplu asta a fost explicatia. lipsa de vaselina a uzat prematur pinioanele...
adrian, am comandat tot de la un magazin, dar unul online. nu o voi pune in vanzare pt ca cel mai probabil o s-o returnez. deja am discutat cu vanzatorul.
o sa merg pe Stradic FK cu raport 5:1. hotarat 100% :)
pana la urma se pare ca nu prea se gaseste ieftin si bun... sunt multe produse pe piata, dar si piata e foarte bine echilibrata.
Buna alegere. Iti recomand sa ai grija cu ea, nu ca mine :evil: !
- nu o introduce in apa
- nu trage in mulineta, iar daca ai agatat in stuf sau in alta structura nu smucii puternic direct in mulineta. Incerca cu mana pe fir sau cu altceva.
- dupa fiecare pescuit desfa-i tamburul si incearca sa o sufli cu un pix gol sau cu o pompita ptr curatat aparatele foto.
- poti sa o cureti si cu o carpa moale imbibata cu ulei de mecanisme fine
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 11 Feb 2016, 16:49

valeriu28 scrie:TP totusi mi se pare dubla la pret fata de un stradic cu raport 5:1. Cred ca o sa merg pe stradic. sa vad cum fac rost de una intai...

@ Spring - ma sperie problema antireturului, galetul care nu e titanizat, si jocurile pe care le-am vazut la una noua in magazin. mai ales jocul de la maner...
Amice nu te speria de ce auzi.
Dupa ce o sa pescuiesti mulineta(Freams) nu o sa mai ai atatea dubii. Ti-am zis ca o luam eu la banii aia daca nu aveam 2500-le.
Daca ma luam si eu dupa toate vorbele probabil ca terminam de mult cu spinningul.
Cea mai buna parere e a ta dupa ce folosesti un produs, nu dupa ce zic altii.
Am luat mulineta la recomandari, trabucco xenos xos(clona ryobi) 3000, care e o petarda! In afara de corpul metalic mai slaba ca o Okuma de 150ron!
Apoi am luat ce mi-a placut mie. Si nu m-au lasat niciodata cand am avut de lucru cu ele, si anume daiwele.
Ca a fost nevoie sa aduc peste in mulineta, ca am trantit-o de am zis ca nu ramane nimic, ca a cedat antireturul la TDP, si-au facut treaba si aia conteaza.
Pt mine asta face banii.
Inca nu am dat mult pe o mulineta...dar fiecare si-a facut banii.
Am renuntat la garantia de magazin, dupa ce arrow mi-a tras teapa cu o garantie, nu mai dau detalii...
Cumpar de pe forum, cunostinte sau de afara.
Sunt destui baieti priceputi sa faca o servisare competenta.
Prefer sa dau 100 ron dupa 6 luni de folosinta, ca oricum e recomandat sa-i faci o servisare ca se aduna pilitura(la mulinete noi) si sa iau o mulineta scumpa care sa tina ani buni cu servisare anuala.
Viziteaza apa mai des...abia astept sa se incalzeasca putin. :respekt:

andreisavin
veteran
veteran

Mesaj de andreisavin » 11 Feb 2016, 17:14

valeriu28 scrie:TP totusi mi se pare dubla la pret fata de un stradic cu raport 5:1. Cred ca o sa merg pe stradic. sa vad cum fac rost de una intai...

Acum 2 saptamani mi-am luat Stradik FK JDM in defavoarea TP.Ce pot sa iti spun dupa 2 folosiri si dupa analize intense e ca pretul TP este perfect justificat.Da, daca inlocuiesti bucsele din plastic cu rulmenti ajungi la nr de rulmenti ai TP, dar daca cauti o schema si daca te uiti la un clip pe youtube in care se desfac ambele mulinete vei observa ca Stradic are 2 pinioane din plastic pe cand la TP sunt metalice, apoi mai e buza tamburului titanizata(chestie pe care am avut-o pe Vanquish si sincer e o mare vrajeala).Eu de cand am luat-o am zis ca o duc la Edi pentru upgrade si inca nu am reusit.Oricum, mulineta mi se pare best buy in banii astia desi mi se pare inacceptabil jocul in manivela la o mulineta mid range de 200 de euro.Eu mi-am luat varianta cu tambur shallow si sunt supermultumit. Daca te hotarasti sa o achizitionezi, cu siguranta nu vei da gres. FIr intins.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 11 Feb 2016, 17:39

Nu o data am intalnit si eu mulineta luata din magazin si cu mecanismul uscat. Inclusiv la Daiwa. Asa ca primul luycru dupa ce o cumpar, ma uit in ea si-i dau vaselina in mecanism si ulei pe galet si ax si nu m-a lasat nici una de izbeliste, macar ca nici eu n-am mulinete foarte scumpe. Iar cu ideea ca daca pescuiesti des ai nevoie de mulinete scumpe, nu-s deloc de acord. Vara-toamna pescuiesc IN MEDIE 3 zile pe saptamana, iar 60% din timpul petrecut la pescuit e spinning, dar le sterg dupa fiecare partida si la 3-4 partide le dau ulei pe galet si ax. Si am mulinete pe care le folosesc f. bine de 3-4 ani, dar cam la 5 ani le si schimb, chiar daca functioneaza foarte bine. Viata mulinetei e exploatarea corecta si intretinerea.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 11 Feb 2016, 18:32

Gyorg scrie:Mai trebuie sa tineti cont de un aspect important la mulinete!
GARANTIA de la producator. Sunt firme care ofera 3 ani garantie pentru orice mulineta cumparata ;)

Cine sa fie oare?
vezi ca brandul/compania pe care o reprezinti ofera garantie 2 ani de zile la bete mulinete incepand cu luna asta, asa ca... :lol:
Urasc atarnatorii!

Scrie răspuns