ICAST 2010 - Shimano

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Iul 2010, 02:01

Mda , cred ca unii nu-s deacord cu rezultatele afisate in urma ICAST ! :lol:

Sa lasam vrajeala :) , si sa trecem la fapte concrete :wink: Ziceam acu vreo ceva vreme despre un Seagate 3500 care urma sa-mi ajunga ! O ajuns si o si pescuit !

Are o mica problema , defapt 2 pentru care multi nu ar cumpara acest produs Daiwa !
1. Nu se poate dezamorsa normal (manivela ), ii OK pentru oamenii la care le mor mulinetele pe bota , as vrea sa vad fata lu ala de la Daiwa care o conceput faza , sau o vrut cu orice pret sa-si apere faima de tractorist :lol: :lol:

2. Frana . Ii misto , are o sound sexy , insa ii abrupta rau :shock: . Dai 3 pozitii si ii stransa prea tare , te emotionezi si dai 3 pozitii in jos si scoate fir si un oblete :shock: . Io cu scule light dau oricum cu frana lejer si franez cu mana pe tambur ,, nu-i o problema deci , insa la o persoana care s-o apucat de pescuit in timpuri moderne pentru ca o gasit intamplator o revista de pescuit la un coleg pe masa , frana de la acest mulinel nu o sa-l satisfaca !

Mai ramane sa va spun si de ce am luat-o totusi :D
Aproape exclusiv pentru jigging , light , greutati de la 30 la 80 de grame ! . Jigging pe aici inseamna sa pui in miscare o bucata de metal , cu smucituri pe verticala si evident pe apa adanca .
La astfel de cerinte Shimano nu are ceva mai fiabil pe clasa de pret ! Deafapt nici nu are nimic pe jigcast (Stella si TP is fiabile , insa alta clasa de pret :wink: ), si ii o disciplina cu nespe mii de suporteri pe toate coastele din Peru pina in Japonia !Chiar si un Exage are frana mai fina decat Seagate asta , insa dupa cateva partide de jigcast cu 40-80 de grame zboara piese :lol:

Aici o poza cu mulinelu ,un Actor Jig de 40 gr care dupa o zi de munca o ramas fara culoare , un snapper si ceva drajeuri de capra salbateca pe care le-am vazut prea tarziu :lol:

http://picasaweb.google.es/petre234/Ggg ... 0054921570

Si atunci , io cu cine votez ?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Iul 2010, 02:24

semlecangheorghe scrie:..Unde mai pui ca face Daiwa niste sepci de n-ai vazut din alea.. :lol: incredeibile,incredibile..
Confirm ,caciula contra-alizeu Daiwa te ajuta sa vizualizezi structurile si sa trimiti jucariile la intilnire :lol: :lol: Din prea mult entuziasm multe le-am trimis pentru intodeauna , am cateva locuri pe care deja le-am botezat ”la pomu de Craciun” :lol:

http://picasaweb.google.es/petre234/Ggg ... 0252855586

http://picasaweb.google.es/petre234/Ggg ... 8641768162

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Iul 2010, 08:58

leba scrie:
Sorin scrie: miciman e ala care se ocupa cu maraitul mulinetelor de la Daiwa....orice model de tractorash trece intai pe la miciman :D
aham, deci ma incadrez.
Jefu, mai am doar doua shimano, trec testul? :D
poti sa ai si 100 de shimano , dar daca ai o sg daiwa , gata , te-ai spurcat :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Iul 2010, 10:05

valistrati scrie:
Nu-i cazul colegu ' ca doar no sa-mi bat capul cu un miciman ca pikemonul ,care la virsta lui inca se mai joaca cu papusile :lol: :lol: :lol:
nush bre, io nu ma laud ca umblu cu papusile la gradinitza :lol: :lol: :lol: chiar ma intrebam cu ce imiti zgomotele de tractor in piesele de papusi, te si vad cum mulinezi la Daiwa in spatele cortinei :lol: :lol: :lol:

te arata copilasii cu dejetu pe strada "mami, mami, uitel pe nenea care face ca tractoru" :lol: :lol: :lol: :lol:

miciman creca ii unu care manca mici :wink:

te-ai ars de voblere pe faza de mai sus, si iti sistez si cele vopsite de ignat, tat tat :lol: :lol: :lol:

P.S. daca dai, tre sa te tina ficatu sa si primesti :twisted:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 21 Iul 2010, 11:55

SF, aia e facuta pentru pesti care trag ei de ea nu tu de ei, reglajele foarte fine... nu stiu daca-s relevante prea tare. Tierra aia de 500,00 de lei are o frana cu plaja foarte lunga de ex...

Seagate ala de 30.000,00 de yeni?

Oricum daca ma leg iara de fireblood si naspeturile alea iese cu scandal. :D glumesc... O fi meseriasa Stella de spinn de 2500 da n-as da pe ea douaj' de milioane si ceva poate... da-o-n aia...

Oricum daca ne uitam la clasa japan de la daiwa, ma refer care se si vand pe piata japoneza, o sa vedem diferente de remarcat si intre zillioane de ex... dar si la pret...

Sa pescuiasca fiecare cu ce vrea da vedeti ca Turul Frantei e gata imediat :wink:

Daca cumva ma suna de la shimano sa inchida ca ii sun eu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 21 Iul 2010, 12:47

ai ceva detalii legate de diferentele intre zillion pt US si zillion pt Japan?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

giani
junior
junior

Mesaj de giani » 21 Iul 2010, 12:57

Sorin scrie:ai ceva detalii legate de diferentele intre zillion pt US si zillion pt Japan?
Sorine diferenta este doar la manivela, au japonezele cate un rulment in plus pe Knob si alta forma a Knobul-ui. Exact ca si modelele vandute in Europa.
WSB NEVER GIVE UP!
www.wsbteam.com

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 21 Iul 2010, 13:02

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 21 Iul 2010, 13:04

Tristian , ii un 3500 QD ! 170 de euro , nu stiu cati yeni , insa cred ca destul sub 30 de mii !

Cica frana aia asa redusa ii in cazu in care ai o urmarire si te loveste pe ultimii metri , caz care se poate intimpla si mi se intimpla ! De multe ori in popping am peste dupa naluca la 30-40 de metri si ma loveste in ultimii 5 , caz in care face urat ! Insa io oricum nu stau cu frana stransa decat cat sa nu scape fir pe recuperare ( exceptie cand banuiesc grouper , atunci dau strans de tot ) , mai strans ii riscant in caz de anumite specii , rupe din soc , pleaca cu viteza mai mare decat face fata frana ! Insa recuperezi pozitia , mai bine zis treci pe aia care trebuie dupa intepare , in unele cazuri nu trebuie , cu Seagate asta cu 3 clicuri trec prea mult sau prea putin , tre sa ma acomodez .
Totusi , nu-i justificabil suficient , si cum ziceam , nu cred ca am dat cu o mulineta cu o plaja asa redusa , nici macar Avat sau Arges in demult apuse vremuri !

Fireblood .....pai sint si doamne care mai pescuiesc , tre sa aiba si sexu slab dar frumos ceva pe masura :lol: :lol: :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 21 Iul 2010, 13:35

Foarte corect raspuns!

Legat de treaba cu Seagateul noi nu prea facem pompaje de zeci de metri si nu ne prea lovesc pestii cu zeci de km/h :lol: :lol: :lol:

Fir intins mai departe! Lasa ca te descurci tu sigur!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns