humminbird MATRIX 47 D

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Mai 2008, 13:29

pt simplu motiv ca sonarul iti va indica orice obiect aflat in apa dupa cat de puternic este ecoul pe care il intoarce, indiferent ca are basica sau nu
in functie de cat de puternic este ecoul iti va afisa un semnal in nuante, in functie de display

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 08 Mai 2008, 07:12

ecouri puternice (reflexii) ai doar la obiectele a caror densitate difera mult de cea a apei (cazul vezicii pline de gaz)
sunt curios daca rechinii apar pe sonar ,ei nu au vezica .
walleye

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 08 Mai 2008, 12:47

adrian frunza scrie: sunt curios daca rechinii apar pe sonar ,ei nu au vezica .
Si io is curios , mai ales ca crengile printre care te astepti tu sa vezi pestii nu cred ca au vezica hahaha!!!

Fir Intins!!!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 09 Mai 2008, 07:12

salut SF.

decat sa faci caterinca de doi lei ,mai bine bagi un panseu profi ;ca e plin de haha site-ul. ia lumineaza-ne cu stiinta ta !
walleye

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 09 Mai 2008, 12:11

Adrian , am mai avut o discutie daca ti minte despre jiguri si pilkere . Credeam ca ai prins ideea , daca nu ti-o reamintesc . Deci faza ii ca tu deja stii cum ii cu sonarele , desii a tau ii pe drum , in timp ce Dan vorbeste dupa ani de experienta .
M-am dat si cu barca si sonar , insa tinind cont de aspectu de mai sus , nu prea vad rostu .

Fir Intins!!!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 09 Mai 2008, 22:20

SF scrie: M-am dat si cu barca si sonar , insa tinind cont de aspectu de mai sus , nu prea vad rostu .

Fir Intins!!!
Intrebare offtopic: erau ale tale, sau..... :roll: ?!
:lol: :lol: :lol: nu trebuie sa raspunzi, intrebarea e retorica oricum!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 09 Mai 2008, 23:43

Adelin scrie:
Fir Intins!!!
Intrebare offtopic: erau ale tale, sau..... :roll: ?!
:lol: :lol: :lol: nu trebuie sa raspunzi, intrebarea e retorica oricum![/quote]

Mah , nu mai baga din astea ca nu dau bine in analiza swot haha!!
Nu era a mele , ar trebui sa-mi cam scot permis si asta inseamna sa fac cursuri pentru barca , ori nu prea am timp , adica am , da la ora aia nu mai tine nimeni clase haha!! Da am avut timp sa observ si sa intreb destule .
Singuru lucru pe care pot sa-l incalec fara permis ii un caiac , insa cu ala nu apuc sa intru in apa unde sa am nevoie de radare hahaha!!!

Fir Intins!!!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 19 Mai 2008, 21:19

salut .

mi-a venit matrix 47 3D.
cu riscul de a va stresa inca o data,pun urmatoarele intrebari .
1.pot monta transducerul pe oglinda ?cartea spune ca tre sa ai min 40 cm distanta de turbulentele elicei .
2.daca vreau sa-l montez cu un brat rabatabil pe laterala barcii ,gasesc asa ceva in comert ?
3.ati avut probleme cu siguranta fuzibila de protectie care tre montata(teoretic)pe alimentare in caz ca ai supracurent ?
4.ce acumulator+incarcator imi recomandati.(cartea spune 12V ; de amperaj nu spune nimic).
multumesc pt raspuns .
walleye

SorinM13
senior
senior

Mesaj de SorinM13 » 20 Mai 2008, 09:30

adrian,
1. exista un suport ieftin practic si inteligent pentru sonar , ti-l recomand pentru ca am asa ceva si functioneaza bine. Varianta nr 2

http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... port+sonar

2. Asta e acumulatorul pe care-l folosesc eu. Dupa partida de pescuit cu un adaptor de bricheta il reincarc la masina in drum spre casa. Costa 120 lei

http://s192.photobucket.com/albums/z142 ... age002.jpg

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 20 Mai 2008, 09:31

adrian ...iti raspund din ce stiu

1. nu cred ca e o optiune buna sa-l pui pe oglinda ...trebuie sa-l lasi mai jos altfel vei avea pb cu indicarea corecta a datelor

2.suport usor rabatabil am vazut cel de la dan din magazinul online care mi se pare ok ...noi avem 3 la club si baietii spun ca e ok se rabateaza usor si repede

3. nu am pus siguranta ( e o greseala pe de o parte ) deci nu am avut pb de gen

4.vizavi de amperaj nu iti specifica nimeni nimic caci sonarul isi ia din baterie cat doreste
eu am o baterie mica de 25A si ma tine sufiecient de ok partide intregi de pescuit
cat despre redresor trebuie sa folosesti un redresor care sa poata da 10% din puterea bateriei ca si curent de incarcare
pentru baterii de genul 25A sunt ok redresoarele din comert
ele sunt mai putin bune in cazul in care doresti sa incarci o baterie de 100A careia acest tip de redresor nu mai este in stare sa-i asigure acei 10% curent de incarcare si deci nu vei avea bateria niciodata full incarcata ...de aici multiplele dileme ale multor pescari de genul " am baterie noua dar nu ma tine cum ma asteptam " ...aceste baterii in general nu ajung sa fie incarcate cum trebuie ....de aici problemele

fir intins
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Scrie răspuns