HMX sau XML

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

grecu
veteran
veteran

HMX sau XML

Mesaj de grecu » 30 Aug 2007, 15:55

vreau sa imi iau unul dintre aceste doua bete .Ce parere avesti care ar fi mai bun. il voi folosi pe mures la stiuca si avat va avea lungime de 9' si in combo cu daiwa tornament ZX 2500

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 30 Aug 2007, 16:37

Eu as merge pe HMX daca te referi la Fenwick. N'are cele mai bune inele dar e OK. Am aceste inele pe alt batz Fenwick, sunt zgomotoase in combinatzie cu Fireline, dar nu s-au taiat pana acum. Se pare ca-s rezistente. Inelele Dyna Flow de la Quantum in aceleasi conditzii de pescuit s-au ros insa. Prefer oricum ceramicele.

Ce mulineta e asta Daiwa Tournament ZX 2500? Asocierea de termeni ma induce'n eroare. Daca te referi la Cabela's, as alege mulineta similara de la Daiwa adica Exceler cred. Are vreo doi CRBB (Daiwa).

Nu de alta dar inca nu-s ferm convins ca la pretzuri mai mici sau egale si rulmentzi mai multzi, calitatea este identica.

Am vazut pe Cabelas ca mulineta e NEW ENTRY si costa $69. Pariez ca'n scurt timp pretzul va cobora. sub Exceler.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 30 Aug 2007, 16:53

batul vreau sa il pescuiesc cu textil de aceea mi frica de inelele ss304 am un berkley cu aceste inele si parca suna si cu mono cat despre mulineta ii in combo cu batu

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 30 Aug 2007, 19:45

mai bine optezi pt Fenwik HMG si ai siguranta garantata ... inele Fuji si mandrina Fuji ! blancu' e mortal ... daca te hotarasti la el, mai intreaba-ma una alta ca am si eu unu tot pt stiuca si iti zic . e de vis :wink:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 30 Aug 2007, 20:03

HMG-ul este o fibra buna de la Fenwick, mult mai bun decat HMX...eu in schimb as opta pt. XML...facut pe blank de Loomis, inele Fuji Concept Alconite, mandrina Fuji, pluta de calitate, un blank usor si f. rezistent...pt. avat iti recomand XML-864, pt. stiuca XML-705.

bafta in alegere :wink:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 30 Aug 2007, 20:42

eu iti recomand NU XML de 9'.
Il am si nu se poate pescui asa cum vine. Trebuie schimbate inelele si scurtat manerul. Asa e nepescuibil.

In plus, treaba cu blancul facut de Loomis e poveste. Asta s-a intamplat la inceput. Demult. Foarte demult. Si se chemau (parca) HML.

Acum XML-urile vin cu inelele montate prost, nealiniate. Am gasit chiar si un blanc stramb. Ce-i drept la un bat venit intr-un combo. Nu al meu! :D

Acum e o alta discutie: daca articolele venite sub forma de combo sunt sau nu inferioare calitativ suratelor lor achizitionate separat.
Eu cred ca nu are nici o logica sa fie asa.
E doar o treaba de marketing. Doua la pret de unu (si jumate).

Combo inseamna ca angajatul John ia un bat din gramada de bete si o mulineta din gramada respectiva. Care pica.

Parerea mea!
near the beer

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 30 Aug 2007, 22:21

Grecu,

Vrei sa cumperi combo-ul de gata sau ai deja mulineta urmand sa o imperechezi cu unul din cele doua betze?

Daca n-ai luat inca mulineta si vrei sa-tzi iei direct unul din combo-uri, mai ai timp sa te gandesti.

Am mai scris undeva ca ideea de combo nu face decat sa te determine pe tine sa faci un compromis la unul din cele doua elemente (mulineta sau batz) asta in cazul in care nu faci compromis la ambele.

Si ca sa exemplific:
ai de gand sa acumperi un Capricorn la $100 (mulineta cu istoric bun), dar odata ajuns in magazin vezi combo-ul FE XML cu Prodigy cca $160 in conditziile in care $160 e doar batzul daca-l iei fara mulineta, iar Prodigy zice-se e tocmai Capricornul. Pomana curata!!!

Numai ca: nimeni pe lumea asta (excludem team Daiwa si team Cabela’s) nu-tzi poate garanta ca Prodigy=100%Daiwa!. Eu personal nu cred ca sunt aceleasi mulinete doar cu alta iscalitura. Cred, fara a avea argumente scrise, ca materialele la Cabela’s sunt inferioare Daiwa si se vand la pretz mai mic. Nu toate. Numai cateva, dar suficiente ca sa am o urma de indoiala si ca sa nu cumpar niciodata Cabela’s.

Legat de batz : Cabela’s e in principal distribuitor de echipamente. De-aici castiga banii grosi nu din vanzarea exclusiva de produse brand Cabela’s. Face betze pt ca alte firme specializate in blankuri si lansete au reusit sa castige bani si din treaba asta. Asa ca de ce n-ar castiga si ei something extra? Deci s-au apucat de facut si au iesit betze decente lucrate mai bine sau mai prost, in serie mai mare sau mai mica care se vand. Cand nu se mai vand le pun o mulineta si scapa de ele.

150$ pe un XML mi se pare exorbitant nu ca valoare in sine de $150 ci stiind ca sub $180 exista Shimano, St. Croix, Airrus, Powel, Kistler, Falcon, All Star, Loomis, Lamiglas etc care au confirmat si confirma in continuare!

Mai multzi baietzi spun ca XML-ul e gros in carne si usor. Grosimea carnii nu e o masura a calitatzii. Greutatea e perceputa de fiecare intr-un fel propriu, dar cand compari XML-ul cu oricare din betzele de mai sus, XML-ul e foarte greu.

Cabela’s este din punctul meu de vedere exact produsul destinat americanului din clasa de jos-mijloc, de calitate relativ buna cu look glossy, cu gadget-uri gen hang-hooker nu stiu de care, contragreutatzi in cotor, scris cu auriu, samd. Acelasi lucru se vede si la masinile americane : merg binisor cand sunt noi, costa cat japonezele, dupa 50000km apar problemele, costul devine de doua ori mai mic decat al japonezelor (al caror pretz se mentzine sus), in schimb cand intri intr-un Chevy sau Dodge sau Pontiac e imposibil sa nu remarci imitatzia de lemn de mahon, bord in 7 culori, canapele de « piele » etc.

Deci, in concluzie : daca as fi in locul tau si-as fi dispus sa dau max.$150 pe un batz si o mulineta n’as apela la solutzia « combo de-a gata » si as lua doua produse separate de calitate dovedita care s-ar incadra in banii astia. Sau as mai astepta si-as mai face niste economii si-as lua doua produse bune, fara sa fac compromis.

Nu cumparatzi ce "ofera ei" , cumparatzi ce ceretzi voi!

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 30 Aug 2007, 23:49

sa zicem ca nu as mai lua combo si as lua separat batzul si pe urma mulineta care ziceti ca ar fi cea mai buna alegere repet am nevoie de un bat de cel putin 2.40 m deorece pescuiesc mai mult de pe mal la stiuca si avat , inele de cal;itate deoarece voi folosi textil

Jedi
veteran
veteran

combo

Mesaj de Jedi » 31 Aug 2007, 04:13

Daiwa Exceler 3000 si Shimano Clarus CSS-76L-2.

p5ih0
veteran
veteran

Re: combo

Mesaj de p5ih0 » 31 Aug 2007, 10:33

Jedi scrie:Daiwa Exceler 3000 si Shimano Clarus CSS-76L-2.
ai tu Exceler Jedi??? am tot auzit ca e faina si ca isi face toti banii daca nu si mai mult :roll: zi-mi si mie cum merge daca ai si cam de cat timp o ai

Scrie răspuns