HMX sau XML

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 31 Aug 2007, 16:05

cred ca mai astept sa mai pun deoparte ceva $ si imi voi lua batz si mulineta separat ceva de calitate deoarece nu vreau sa il schimb dupa un an si sa arunc banii pe geam

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 31 Aug 2007, 16:18

ce ziceti de un shimano clarus 8'6" 1/4-1 cu o daiwa exceler 2500 ie

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 31 Aug 2007, 17:00

Sunt decente ambele. Pt mine 8'6'' e cam greutza, dar daca esti obisnuit cu lungimile astea va fi OK.

Cred ca sunt doua produse care au pretzuri corecte pt calitatea lor.
Despre Exceler s-a mai scris. Digital Gear-ul o face sa mearga extrem de fin similar cu cele high class cu DG. E usoara si are si vre-o doi rulmentzi rezistentzi la coroziune. Fiind un model relativ recent asteptam impresii despre comportamentul ei in timp.
Am si eu una si merge foarte bine. N-o folosesc insa foarte des.
Un inconvenient pt mine: mi se pare ca are raportul de recuperare cam mare, dar asta e ceva subiectiv in functzie de aplicatziile in care-i intrebuintzata.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 31 Aug 2007, 17:11

imi trebuie mai luga deoarece pescuiesc mai mult de pe mal
un pp de 10 lb ii suficient?

cristian.ene
veteran
veteran

Lansete lungi si scurte

Mesaj de cristian.ene » 31 Aug 2007, 17:21

grecu,

e bine sa fi atent la marimea rear gripului care e prea mare de obicei si mananca inutil din partea activa a lansetei. Daca lungimea e de 10 - 11 inch (25-26.5 cm)pentru rear grip e ideala pentru lansete de 8`6``ft - 9ft. din gama Medium - Med. Heavy.

Inele ceramice sunt net superioare celor cu pastila metalica fie ca e vorba de Hardloy, Alconite..........

Daca echilibrul e bun eu recomand Shimano Clarus, pentru un pret excelent care implica un blank de calitate(ca design si material) inele cinstite chiar daca sunt al.oxide sunt bune.

Daca vrei o lanseta care sa fie chiar asa cum trebuie cred ca o lanseta custom e superioara unei lansete de firma mai ales in cazul unei lungimi la care nu prea am vazut lansete multumitor montate ca lungime de maner si dispunere de inele.

Eu am optat pentru lansete sub 7`6``ft. si am renuntat definitiv pentru lungimile de 8`6``ft care le percep obositoare comparativ cu un standard de 6`6`` sau 7`ft.

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 31 Aug 2007, 17:30

Cred ca PP de 10 e suficient. Dar nu stiu: suficient pt ce :?: :lol:

Ideea ca pt pescuitul de pe mal itzi trebuiesc betze mai lungi e preconceputa. Un batz bun de 6'-7' arunca foarte bine naluci in clasa marcata pe el.
Dar, inca o data, daca preferi sau esti obisnuit sau itzi face mai multa placere sa pescuiesti cu betze ceva mai lungi, mergi pe ideea ta. Si eu am pescuit mult cu 2,4m si 2,7m. Ulterior am schimbat pe marimi americane pt ca astea se gasesc pe-aici mai mult ( nu ca nu s-ar gasi si mai lungi) si-am observat ca lungimea nu m-a incurcat deloc, dimpotriva chiar usurintza cu care arunca si greutatea lor redusa dincolo de caracteristicile lor principale, pentru mine sunt plusuri.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 02 Sep 2007, 01:12

shimano clarus CSS-86M-2 8'6" 2 Medium 8-17 1/4 - 1
daiwa exceler 2500 si pp 10lb aceasta a fost decizia finala sper sa fie okay

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 02 Sep 2007, 01:21

cand iti ajunge exceleru ca ma intereseaza si pe mine o parere... ???

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 02 Sep 2007, 01:45

azi a fost pusa comanda can ajunge te anunt sper ca numai de bine :lol:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 02 Sep 2007, 14:47

Grecu,

Ai luat o decizie buna optand pt Exceler / Clarus in defavoarea combo-ului initzial. Sa le folosesti cu placere!

p5ih0,

Esti foarte greu de convins. Parerea lui Grecu despre Exceler va fi determinanta pt tine?

La banii astia cred ca e cea mai buna mulineta de pe piatza. La finetze e superioara majoritatzii mulinetelor non Daiwa de doua ori mai scumpe. Eu cred ca va tzine la fel de mult ca un Capricorn sau o Laguna sau un Theory sau un Advantage.

Oricum, pt mine un lucru e cert: daca vrei s-o compari cu noua linie Shimano Stradic, acestea ar trebui deasemenea sa-si dovedeasca comportamentul in timp si sa-si justifice concret diferentza mare de pretz fatza de Exceler.

Nu sunt fan Shimano sau Daiwa dar in timp, din maculatura citita, se pare ca putzinele probleme care apar la aceste mulinete de spinning, apar mai des la Shimano decat la Daiwa. Personal, un mare plus pt Daiwa este frana iar altul - galetul!

Scrie răspuns