HIDRO PENCIL DE LA YO-ZURI

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

HIDRO PENCIL DE LA YO-ZURI

Mesaj de radu_bug » 15 Noi 2007, 15:59

cine are ? sau a pescuit cu hidro pencil floating si imi poate spune ceva despre evolutia lui? eventual capturi :roll:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Noi 2007, 19:42

Ai aici un video http://www.yo-zuri.com/Clips.htm?Clip=F ... ngfish.wmv . Eu am unu si am luat cu el ceva baracuda , insa ii cam butucanos pentru apa dulce , nici la mine nu-i intre titulari . Il vad mai bine insa ca pe Skitter-u de la Rapala , ma refer la ala de 10cm , desi din ce am vazut nici ala mai mare nu-i din alta planeta .

Fir Intins!!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Noi 2007, 19:54

Uite si unu cu lufari . Vedeti cum rateaza intrarea pestele pe naluca de citeva ori http://www.yo-zuri.com/Clips.htm?clip=N ... uefish.wmv . Din pacate lufari aia se pare ca nu au lumanari in program .

Fir Intins!!!

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 19 Noi 2007, 13:52

nu-mi dau seama cat e de gros la burta . are mersul ca skiteru de la rapala? are si bile? in timpul lansarii cum se comporta? nu se agatza ancora de fir? :?: eu sper sa fie bunicel la avat si stiuca

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Noi 2007, 14:08

RADU_DRILL scrie:nu-mi dau seama cat e de gros la burta . are mersul ca skiteru de la rapala? are si bile? in timpul lansarii cum se comporta? nu se agatza ancora de fir? :?: eu sper sa fie bunicel la avat si stiuca

Ii groscior la burta , are bile , se agata mai mult ancora la skiter , la lansare pe vint ii cam nasol , amindoua cad aici , insa in general ii ceva mai bine decit skiteru , de pe skiter mi-o zburat pictura dupa doua capturi . repet insa , io nu am vazut alta marime decit ala de 12,5 cm . Tu ai vazut alta marime , la 12,5 la avat mi se pare cam mare ?

Fir Intins!!!

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 20 Noi 2007, 11:22

dar pt stiuca?

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Noi 2007, 13:23

Pentru stiuca nimic nu-i prea mare .

Fir Intins!!!

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 24 Noi 2007, 13:38

ms pt informatii . as fi vrut mai multe detalii dar poate nici eu nu am pus intrebarile potrivite . ideea era ca aveam nevoie de informatii ca sa fac un vobler cat mai asemanator cu respectivul .
a se vedea in galerie :roll:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Noi 2007, 20:12

In regula . In linii mari faci cam trei feluri de walking , rapid , moderat si incet . ii normal ca unele walkere sa lucreze mai bine decit altele pe incet , altele pe rapid . Din cite am eu si din experienta proprie , alea mai bondoace si simetrice , (relativ- vazute de afara ), tip Hedon Super Spook , X-Rap Walk de la Rapala , se preteaza mai bine la o miscare inceata fata de alea care au coada mai ingusta , gen Sammy de la Lucky Craft , Mogul Pencil de la Bassday care merg bine pe viteza . Normal , poti sa le lucrezi incet sau rapid oricare tip , insa nu o sa poti lucra incet un Mogul Pencil la fel de usor ca un Super Spook . Cu Hydro Pencil-u am dat cam liniar , recuperare moderata .
Al doilea lucru is bilele , zgomotul care il fac . Nu intodeauna zgomotu atrage , la pesti prudenti , sau cind vad ca se ridica da nu ataca , bag ceva cit mai discret , sau chiar fara .
Ai nevoie cam de patru walkere , doua sa acoperi un walkig rapid cu , si fara rattlig si inca doua pentru un walkig incet cu , si fara rattling .
Ar mai fi hibrizii , naluci de ultima generatie , gen Gunfish-u de la Lucky Craft ,sau Mud Sucker de la Jackall( cu asta nu am dat ), popper si walker intr-o singura naluca ( cred ca anu trecut ziceam de importanta unui popper care bate si lateral pe o actiune specifica din lanseta ) cu doua tipuri de rattling , unu mai profund altu mai subtire ( asta cu doua tipuri de bila ii Gunfish-u ). bagi un metru de popping , niste stropi acolo , dupa aia treci pe walking .
Daca vrei sa construiesti , si cum vine iarna presupun ca se scurteaza cu pescuitu , iti recomand sa cauti inspiratie la casele japoneze , tinind cont ca Yo-Zuri ii cam europenizat , un fel de Rapala japonez . Nu tre sa scoti direct un Z-Claw ca si ala de la Zenith , cel mai tare din cite am pescuit , si nici sa te lesi orbit de finisaje , insa japo is cei mai buni in chestia asta si daca ii sa te inspiri , acolo ai de unde .

O folosit careva Mud Sucker , Bonnie , Water Monitor sau Water Mocasin de la Jackall , am vazut ca se aduc in Romania si ma gindesc ca poate o dat careva cu ele , ma intereseaza rattling si daca se pot lucra incet , mai ales Monitor-u ? Nu am dat cu nic unu din astea , de fapt nu am nici un Jackall prin trusa .

Fir Intins!!!

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 28 Noi 2007, 18:02

waw , ms SF , nu ma asteptam la atatea informatii. asta (hp cica )care l-am facut eu are cam 4 oscilatii pe metru liniar , si intr-adevar pe recuperare liniara moderata se misca bine , nu are oscilatia prea ampla , se abate de la traiectorie cam 15- 20 de cm stanga-dreapta. probleme am avut cu el la lansare cind foloseam o agrafa cu vartej cam grelutza , mi se agatza firul de prima ancora , dar dupa ce am pus o agrafa mai micutza nu s-a mai agatzat deloc. ma intereseaza daca atunci cind sta pe apa nemiscat e perfect orizontal sau are capul putin spre jos?

Scrie răspuns