Help mulineta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

criba
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de criba » 23 Ian 2008, 20:24

Dupa cum v-am spus am luat shimano Nexave 2500. Am luat azi un mono: T Force Special Casting de la trabucco. Problema este ca nu stiu care minte: tamburul mulinetei sau monofilamentul. Spun asta caci pe mono scrie 0.255mm -150m iar pe tambur 0.25mm - 160m si mi-a mai ramas destul fir pe rola :o . Sincer sa va spun firul imi cam pare de 0.30 dar nu am cu ce sa il masor (micrometru). Supradimensioneaza Trabucco firele sau shimano minte?

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 23 Ian 2008, 21:20

totusi 0.05 e cam mult ca sa fie din cauza firului....

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 24 Ian 2008, 10:29

@criba: firul nu are grosimea declarata!
e un tertip folosit de majoritatea producatorilor de nailon ieftin. Daca te uiti la la un mono de calitate, 0,18 tine (spre exemplu) 2 kg. Un erson sau mai stiu eu ce fir de 5 RON tamburul tine (declarat) mai mult. de ce? pt ca nu e 0,18, e 0,20+.

Parerea mea!
near the beer

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 24 Ian 2008, 10:40

chiar si firele de top sunt un pic mai groase decat ce scrie producatorul pe rola. spun asta pt ca am masurat cu micrometrul mai multe marci si intodeauna a dat cu sutimi.
Carping Club

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 03 Feb 2008, 13:50

Salut!
De curand mi-am achizitionat un St Croix PS66LF2 si acum trebuie sa ii gasesc o mulineta pe masura. Chestia e ca, bugetul meu de cam de 200 lei si nu stiu ce sa aleg. Pana acum, favorite ar fi Shimano Exage 1000FA sau o Daiwa Exceler 1500. Evident nu as zice NU si altei mulinete care sa poata duce textil si sa fie relativ fiabila.
Intrebare: Voi ce ziceti? :)
Multumesc

horia flucus
veteran
veteran

Mesaj de horia flucus » 03 Feb 2008, 14:30

criba scrie:In primul rand va multumesc pentru sfaturi si pentru promtitudine tuturor!
Am o abu garcia cardinal 1000 pe care o folosesc la clean pe rauri mici dar imi pare cam fragila pentru dunare. Am sa incerc la Arrow mulinetele daiwa pe care le-ati recomandat. Totusi as dori sa mai "invart" o shimano si la alt distribuitor. Exista? In afara de Gipo!
Este posibil ca cea expusa pe care am probat-o sa fie cu probleme. Nu stiu...
Nu sunt adeptul cumpararii on-line a unui produs. Prefer sa "simt" in mana cum lucreaza si apoi sa dau banii. De aceea poate ma ajutati cu un alt distribuitor shimano care are magazin de desfacere in Bucuresti
Fire intinse va doresc!
Intra on-line si cauta un pret corect.Dupa care te duci la gipo sau alt magazin din oras si vezi cum lucreaza mulineta la care te incadrezi cu banii.
Eu cand caut un articol de pescuit anume prima data o caut in magazine on-line si cand gasesc pretul cel mai convenabil dau o raita prin magazinele de profil ca sa simt cum imi sta lanseta sau mulineta in mana dupa caz.In final cumpar tot on-line.
In legatura cu Shimano, la 200 de ron nu gasasti nimic made in japan. Singurele care vin din japonia sunt stradic si stella dar care au alt nivel de pret.Eu am doua technium care de 2 ani merg la fix si sunt malaesia.
Rabdare multa la cautat...
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

ando
utilizator constant
utilizator constant

mulineta

Mesaj de ando » 03 Feb 2008, 15:21

attilaf scrie:Salut!
De curand mi-am achizitionat un St Croix PS66LF2 si acum trebuie sa ii gasesc o mulineta pe masura. Chestia e ca, bugetul meu de cam de 200 lei si nu stiu ce sa aleg. Pana acum, favorite ar fi Shimano Exage 1000FA sau o Daiwa Exceler 1500. Evident nu as zice NU si altei mulinete care sa poata duce textil si sa fie relativ fiabila.
Intrebare: Voi ce ziceti? :)
Multumesc

Eu am un exage si merge o.k si vreau sa-mi mai iau una

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 27 Mar 2008, 10:08

cipic scrie::lol: :lol: :lol: Daca vrei iti prezint eu marfa de la Gipo desi lucrez la concurenta,am observat si eu ca baietii de acolo nu prea stiu ce marfa vand (unii dintre ei) :lol: :lol: :lol:
Shimano Made in Japan gasesti mai greu la 200 de ron,poate una folosita vreo 3-4 ani sau vreuna stricata gasesti la banii astia!!!Sa stii ca si Nexave-ul sau Exage-ul merg bine chiar daca sunt Malaysia!!!Am Nexave 2500 FA de un an si merge ca in prima zi si a fost chinuita nu gluma!!!Iti recomand in banii astia si un Sert Morpheo sau un Sert Steelix(asta e putin mai scumpa,dar merge ca una japoneza) amandoua sunt modele noi pe 2008 de la Sert!!!Fire intinse!!!
Ah ce nevoie mare am de ajutor! Am, sau mai bine zis, cred ca am avut un SERT Zebrax pe care l-am primit cadou si care a suferit o defectiune. L-am dus inapoi in termen de garantie si mi s-a oferit in schimb Steelix pe motiv ca Zebrax nu se mai produce. Ce imi puteti spune de Steelix. Zebraxul mergea chiar bine si eram multumit de el desi daca imi aleg eu prefer japonezele(Daiwa). Pot sa accept linistiti Steelix? - parca e si mai urata...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns