handmade lures

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 31 Dec 2011, 17:39

Ghost100 scrie:.................................
in mod normal exista diferente de densitate a aceluiasi tip de lemn, data de zona in care a crescut si de partea copacului din care a fost taiat, astfel putem avea din acelasi copac bucati cu duritate diferita, nu uitati si de "album" parca asa se numeste, partea "noua" in crestere a trunchiului, dinspre scoarta, e intotdeauna mai moale. Zona de la radacina pana pe la vreun metru deasupra e cea mai densa. Avantajele unui lemn mai putin poros consta in duritate si simplitatea, impropriu spus, pregatirei inainte de vopsire, cel poros e usor, se taie simplu, dar porii necesita un material mai bun si mai vascos pentru acoperire, dar ce vb eu, astea le stiti deja :wink:
este vorba de ALBURN
ALBÚRN, alburnuri, s. n. Totalitatea straturilor tinere situate între scoarța și inima trunchiului unui copac, prin care trec apa și sărurile minerale;
http://www.preferatele.com/docs/economi ... -merc4.php
:wink:

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 31 Dec 2011, 17:42

mie imi plac lemnele poroase pt ca sug mai bine solutia de impregnare. se finiseaza dupa aia . de asta imi place mie fuma , ca e putin mai poros si suge bine. ma refer la fuma cel usor, pt ca este si fuma dens mai ceva ca teiul.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 31 Dec 2011, 17:46

adiwolf scrie:
este vorba de ALBURN

:wink:
saru mana, stiam eu ca gresesc :oops:

Scrie răspuns