discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
adiwolf
- veteran

Ghost100 scrie:.................................
in mod normal exista diferente de densitate a aceluiasi tip de lemn, data de zona in care a crescut si de partea copacului din care a fost taiat, astfel putem avea din acelasi copac bucati cu duritate diferita, nu uitati si de
"album" parca asa se numeste, partea "noua" in crestere a trunchiului, dinspre scoarta, e intotdeauna mai moale. Zona de la radacina pana pe la vreun metru deasupra e cea mai densa. Avantajele unui lemn mai putin poros consta in duritate si simplitatea, impropriu spus, pregatirei inainte de vopsire, cel poros e usor, se taie simplu, dar porii necesita un material mai bun si mai vascos pentru acoperire, dar ce vb eu, astea le stiti deja

este vorba de
ALBURN
ALBÚRN, alburnuri, s. n. Totalitatea straturilor tinere situate între scoarța și inima trunchiului unui copac, prin care trec apa și sărurile minerale;
http://www.preferatele.com/docs/economi ... -merc4.php

-
radu_bug
- utilizator constant

mie imi plac lemnele poroase pt ca sug mai bine solutia de impregnare. se finiseaza dupa aia . de asta imi place mie fuma , ca e putin mai poros si suge bine. ma refer la fuma cel usor, pt ca este si fuma dens mai ceva ca teiul.
-
Ghenadie
- veteran

adiwolf scrie:
este vorba de
ALBURN

saru mana, stiam eu ca gresesc