handmade lures

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 30 Dec 2011, 19:31

am si eu flex coat dar nu-mi place , dureaza prea mul tintarirea , e prea fluid.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 30 Dec 2011, 20:09

imi poate spune cineva daca lemnul de 'samba' e potrivit pentru voblere?
mersi anticipat.

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 31 Dec 2011, 09:05

daca e usor si bine uscat cred ca e bun. nu-l cunosc . ar mai trebui vazut cum e fibra lui. este cineva care zice ca lemnul de fuma nu e bun deloc. mie din contra , imi place enorm , singura grija e atunci cind cioplesti sa fii atent la fibra lui ca risti sa-ti sara bucata mai mare din corp daca o tai in raspar.daca gasesti lemn de samba si e usor as cumpara si eu . is foarte curios de fel
:D
http://radubug.sunphoto.ro/

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 31 Dec 2011, 10:40

radu_bug scrie:daca e usor si bine uscat cred ca e bun. nu-l cunosc . ar mai trebui vazut cum e fibra lui. este cineva care zice ca lemnul de fuma nu e bun deloc. mie din contra , imi place enorm , singura grija e atunci cind cioplesti sa fii atent la fibra lui ca risti sa-ti sara bucata mai mare din corp daca o tai in raspar.daca gasesti lemn de samba si e usor as cumpara si eu . is foarte curios de fel
:D
http://radubug.sunphoto.ro/
mersi pentru raspuns,
eu nu cioplesc, le slefuiesc la masina, selectand granulatia evit riscul desprinderii aschiilor. am citit undeva ca se mai numeste, pe Coasta de Fildes, Abache. da-mi un PM si stabilim cum facem.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 31 Dec 2011, 11:43

daca vrei abachi, iti dau eu o bucata de test cu prima ocazie, doar sa-mi aduci aminte, o am si eu de la cineva, dar inca n-am facut nimic din ea, am fost multumit de tei pana acum, dar de 2-3 slidere cred ca te incadrezi 8)
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 31 Dec 2011, 13:06

adrian25 scrie:daca vrei abachi, iti dau eu o bucata de test cu prima ocazie, doar sa-mi aduci aminte, o am si eu de la cineva, dar inca n-am facut nimic din ea, am fost multumit de tei pana acum, dar de 2-3 slidere cred ca te incadrezi 8)
saru mana, baga la rucsac cand ne vedem :wink: nu de alta dar merita incercat avand in vedere ca am acces la cantitate mai mare decat de tei :lol:

PS slider-e de 5 sau de 10 ? :P

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 31 Dec 2011, 13:22

Ghost100 scrie:imi poate spune cineva daca lemnul de 'samba' e potrivit pentru voblere?
mersi anticipat.
Samba este mult mai dens decat teiul. Eu cioplesc doar la cuter si cu lama, si mi-a fost greu sa fac ceva din el. Daca vrei, iti pot trimite niste bucati, daca lucrezi prin slefuire. Asa ar merge de minune. Dupa parerea mea, se potriveste pentru voblerele de stiuca/salau.

@radu_bug: daca te coafeaza, am si pentru tine samba.

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 31 Dec 2011, 13:40

daca samba e mai dens ca teiul nu ma avantajeaza. multumesc de intentie

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 31 Dec 2011, 14:48

Ghost100 scrie:
PS slider-e de 5 sau de 10 ? :P
am o bucata de scandura de 24cm/9cm/2cm pe care o impartim, mie imi ajunge restul pt cele de clean :oops:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 31 Dec 2011, 16:00

ranga scrie:
Ghost100 scrie:imi poate spune cineva daca lemnul de 'samba' e potrivit pentru voblere?
mersi anticipat.
Samba este mult mai dens decat teiul. Eu cioplesc doar la cuter si cu lama, si mi-a fost greu sa fac ceva din el. Daca vrei, iti pot trimite niste bucati, daca lucrezi prin slefuire. Asa ar merge de minune. Dupa parerea mea, se potriveste pentru voblerele de stiuca/salau.

@radu_bug: daca te coafeaza, am si pentru tine samba.
mersi de oferta, dar cred ca e mai simplu sa ne vedem, decat sa le trimiti, sunt din Bucuresti :wink: iti dau un PM dupa sarbatori, nu zic nu pentru vreo ramasita :roll:

in mod normal exista diferente de densitate a aceluiasi tip de lemn, data de zona in care a crescut si de partea copacului din care a fost taiat, astfel putem avea din acelasi copac bucati cu duritate diferita, nu uitati si de "album" parca asa se numeste, partea "noua" in crestere a trunchiului, dinspre scoarta, e intotdeauna mai moale. Zona de la radacina pana pe la vreun metru deasupra e cea mai densa. Avantajele unui lemn mai putin poros consta in duritate si simplitatea, impropriu spus, pregatirei inainte de vopsire, cel poros e usor, se taie simplu, dar porii necesita un material mai bun si mai vascos pentru acoperire, dar ce vb eu, astea le stiti deja :wink:

Scrie răspuns