handmade lures
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
daca e usor si bine uscat cred ca e bun. nu-l cunosc . ar mai trebui vazut cum e fibra lui. este cineva care zice ca lemnul de fuma nu e bun deloc. mie din contra , imi place enorm , singura grija e atunci cind cioplesti sa fii atent la fibra lui ca risti sa-ti sara bucata mai mare din corp daca o tai in raspar.daca gasesti lemn de samba si e usor as cumpara si eu . is foarte curios de fel
http://radubug.sunphoto.ro/

mersi pentru raspuns,radu_bug scrie:daca e usor si bine uscat cred ca e bun. nu-l cunosc . ar mai trebui vazut cum e fibra lui. este cineva care zice ca lemnul de fuma nu e bun deloc. mie din contra , imi place enorm , singura grija e atunci cind cioplesti sa fii atent la fibra lui ca risti sa-ti sara bucata mai mare din corp daca o tai in raspar.daca gasesti lemn de samba si e usor as cumpara si eu . is foarte curios de fel
![]()
eu nu cioplesc, le slefuiesc la masina, selectand granulatia evit riscul desprinderii aschiilor. am citit undeva ca se mai numeste, pe Coasta de Fildes, Abache. da-mi un PM si stabilim cum facem.
saru mana, baga la rucsac cand ne vedemadrian25 scrie:daca vrei abachi, iti dau eu o bucata de test cu prima ocazie, doar sa-mi aduci aminte, o am si eu de la cineva, dar inca n-am facut nimic din ea, am fost multumit de tei pana acum, dar de 2-3 slidere cred ca te incadrezi

PS slider-e de 5 sau de 10 ?

Samba este mult mai dens decat teiul. Eu cioplesc doar la cuter si cu lama, si mi-a fost greu sa fac ceva din el. Daca vrei, iti pot trimite niste bucati, daca lucrezi prin slefuire. Asa ar merge de minune. Dupa parerea mea, se potriveste pentru voblerele de stiuca/salau.Ghost100 scrie:imi poate spune cineva daca lemnul de 'samba' e potrivit pentru voblere?
mersi anticipat.
@radu_bug: daca te coafeaza, am si pentru tine samba.
mersi de oferta, dar cred ca e mai simplu sa ne vedem, decat sa le trimiti, sunt din Bucurestiranga scrie:Samba este mult mai dens decat teiul. Eu cioplesc doar la cuter si cu lama, si mi-a fost greu sa fac ceva din el. Daca vrei, iti pot trimite niste bucati, daca lucrezi prin slefuire. Asa ar merge de minune. Dupa parerea mea, se potriveste pentru voblerele de stiuca/salau.Ghost100 scrie:imi poate spune cineva daca lemnul de 'samba' e potrivit pentru voblere?
mersi anticipat.
@radu_bug: daca te coafeaza, am si pentru tine samba.

in mod normal exista diferente de densitate a aceluiasi tip de lemn, data de zona in care a crescut si de partea copacului din care a fost taiat, astfel putem avea din acelasi copac bucati cu duritate diferita, nu uitati si de "album" parca asa se numeste, partea "noua" in crestere a trunchiului, dinspre scoarta, e intotdeauna mai moale. Zona de la radacina pana pe la vreun metru deasupra e cea mai densa. Avantajele unui lemn mai putin poros consta in duritate si simplitatea, impropriu spus, pregatirei inainte de vopsire, cel poros e usor, se taie simplu, dar porii necesita un material mai bun si mai vascos pentru acoperire, dar ce vb eu, astea le stiti deja