grip !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Gogol
veteran
veteran

Re: grip !

Mesaj de Gogol » 30 Iul 2012, 11:04

Vedeti-va de treaba cu scapatul pestelui dintrun grip ieftin. Si eu folosesc o ieftineala de la energo si n-am scapat nimic.
Unii dau cu lansete ieftine si folosesc sau viseaza la boca...Hai sa fim seriosi..Ca pana la urma si cu lansetele sau mulinetele scumpe sau ieftine tot pestele ala il prinzi. Stie stiuca sau salaul ca ai megabass sau un cormoran de cativa zeci de lei, sau ca invarti un fuego sau un atack?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Iul 2012, 11:06

RYOBI scrie:Toate ieftinaturile sunt petarde decat sa-ti iei un grip cu 60RON mai bine iti folosesti mana.Dupa ce o sa scapi 3 pesti dintr-un grip de ala de 2 lei sau o sa sara un peste din el iar ancora o sa-ti intre in mana o sa vezi cat e de mare snobismu sa cumperi un BOGA.
fiecare cu pasarelele lui dar sa platesc peste 100 pentru un grip va trebui sa scap multi pesti ... iar din moment ce in ultimul timp nu mai folosesc prea des gripul si cum cu cel vechi am scos suficienti pesti in a imi forma o parere atunci nu pot sa zic decat ca in locul unui boca prefer sa imi cumpar o mulineta OK, vreo lanseta sau o mana sanatoasa de voblere :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

grider46
junior
junior

Mesaj de grider46 » 30 Iul 2012, 14:59

Si eu am tot basina aia de la energo si nu a scapat un peste never

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 30 Iul 2012, 15:27

fiecare cu pasarelele lui
Somnoroase pasarele pe la gripuri se aduna :) Daca e adevarat si nu doar mit( nu am vazut)...Boga protejeaza gura pestelui cel mai bine...nu e vorba doar de scapat sau nu. Daca e sa si lasi inapoi pestele(nu doar pe forum)....mai bine gripul celor 5 degete....daca nu ,nu mai conteaza daca e Energo sau Boca.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 30 Iul 2012, 16:27

da da ! da cum sa nu ? mai ULK... de ce zici ca n-ai cazut ? ai vazut ! :D .... protejeaza gura pestilor mai ales pe balta aia din Arad ... unde... e interzis gripu ! :D :D :D :D

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Iul 2012, 16:34

ULK scrie:
fiecare cu pasarelele lui
Somnoroase pasarele pe la gripuri se aduna :) Daca e adevarat si nu doar mit( nu am vazut)...Boga protejeaza gura pestelui cel mai bine...nu e vorba doar de scapat sau nu. Daca e sa si lasi inapoi pestele(nu doar pe forum)....mai bine gripul celor 5 degete....daca nu ,nu mai conteaza daca e Energo sau Boca.
ULK ... nu protejeaza cu nimic mai mult un Boga fata de alte gripuri la care se rotesc falcile alea si la Jaxon de exemplu se rotesc ...

niste amici de pe aici pentru a proteja pestii au turnat un fel de bile de plastic pe capatul falcilor dar nici alea nu fac prea mult pentru ca daca un peste (si acum nu vorbesc de avatei sau salaiasi de 1kg) mai rasarit se zbate serios in grip oricum isi rupe falcile ...

ps : da, gripul celor 5 degete e cam cel mai bun ... si sigur as completa ca sa nu mai pomenesc ca e si cel mai ieftin :lol:

haralambie
junior
junior

Mesaj de haralambie » 30 Iul 2012, 16:58

anem scrie: ULK ... nu protejeaza cu nimic mai mult un Boga fata de alte gripuri la care se rotesc falcile alea si la Jaxon de exemplu se rotesc ...
nu caut sa intru in polemica..dar ca ex folositor de gripuri berkley... si actual posesor de boga.. pot spune ca este o diferenta ca de la cer la pamant!
nu sunt putine incintele (locuri in care pestii au vazut si alte gripuri bune:D) in care stiucile au gaura sa le bagi degetul prin barba sau mai trist le lipseste o parte din buza :(

sigur nu e un tool ieftin..dar stiu ceva amici pescari care au facut upgrade=-ul si sigur nu-l regreta...!
in fond fiecare cu alegerea lui

my 50cents
pe ~~~

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 30 Iul 2012, 17:38

haralambie ... nici eu nu vreau sa intru in polemica, dar acelasi lucru il face si un boga, si drept dovada stau o gramada de poze de pe tot netul. una la indemana ar fi asta, care e chiar unul dintre userii care laudau boga-ul cu cateva mesaje in urma:

http://www.rapitori.ro/forum/gallery/im ... e_id=14452

unde e clar ca boga-ul cat de boga o fi oricum a strapuns gura stiucii la fel cum ar face-o si alte gripuri.

pentru asta o rezolvare (dupa cum am mai scris mai sus) ar fi turnarea unor bile de plastic pe varfuri care protejeaza doar in ceea ce priveste gauritul gurii pentru ca daca nu ai grija cum umbli cu gripul oricum ii faci rau unui peste (daca il ti pe verticala doar in grip de exemplu) ... cel mai bine sunt cele 5 degete de care pomenea ULK ...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 30 Iul 2012, 18:47

...grip-ul are una si aceiasi utilitate si nu a fost conceput decat pentru a scoate pestele din apa cu eficienta maxima asociata cu o anumita comoditate( e drept ca nu are eficienta gafei... :oops: )
...unele isi fac treaba mai bine decat altele , dar in fond sunt concepute pentru a scoate pestele din apa "tintuit" de gura , intre falcile sculei si cel care l-a gandit astfel nu a avut nici cea mai mica intentie de a medita la eliberarea pestelui in conditii optime pentru integritatea acestuia.
...indiferent ca se roteste sau nu , ca are cantar sau nu , efectul este unul si acelasi in momentul in care pestele este apucat de falci , scos din apa si se zbate . Sansele sunt majore ca sa-si rupa gura , iar la Boga sunt cele mai mari sanse deoarece nu are nici cea mai mica posibilitate sa scape dintre falcile sculei. Sper ca ati observat parghia ce precede falcile , parghie care confera sculei o putere mult mai mare de compresiune asupra gurii pestelui
...nici nu merita sa discutam asupra calitatii lui Boga , asupra eficientei acestuia deoarece CLAR este in capul listei ...atat la eficienta , calitate , dar si la ...pret
...vreti grip sa scoateti pestele din apa ?...luati unul din acela cum au la "energo" si nu veti rata captura (in 5 ani nu am ratat nici un peste ) , dar daca doriti si "fitze" atasate de grip si va permite punga...luati Boga
...pentru cei ce vor "securitate " maxima pentru captura , folositi minciogul si salteaua de primire sau ramaneti la cele 5 degete cu riscurile aferente (ratari ale capturilor , ancore infipte in mana , intepaturi datorata dorsalei...)

Fir intins !...tuturor. :wink:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 30 Iul 2012, 20:17

Daca ajuta cu ceva, desi s-a para-mega-extra dezbatut subiectul...ca fost posesor de Berkley small LipGrip, medium Grip si large Grip, precum si Energo si Jaxxon si actual posesor de Boga Grip 130, nu pot spune decat atat...Boga is the best! Restul se deduce de la sine...de retinut...cu Berkley si Jaxxon am scapat si avat si stiuca, inclusiv din barca deja atarnand stiuca deasupra barcii!

Deci pentru a nu avea emotii absolut deloc cu niciun peste pana la somnii de pana in 20-25 de kg, unde probabil mana e cea mai buna, Boga este no 1 si probabil va si ramane asa...

Scrie răspuns