Greutate plumbi pentru Offset?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Florin M
senior
senior

Greutate plumbi pentru Offset?

Mesaj de Florin M » 30 Mar 2010, 15:26

Care sunt greutatile plumbilor cei mai folositi in montura Offset, ma intereseaza pt biban si salau, atat pt balti cat si pt rauri (Mures de exemplu) ?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 30 Mar 2010, 17:18

Eu folosesc cel mai adesea greutati intre 5-10 g.Adevarul este ca mai mari nici nu am gasit deocamdata :lol: Daca o sa aduci la magazin ...sunt interesat. :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Mar 2010, 17:21

merge si greutate gen bila culisanta sau blocata... indiferent de greutate...
sper ca salaii sa nu stea cu revista in care scrie sa manance doar la la forma "glont" :roll:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 30 Mar 2010, 17:34

Greutatea, ca si la jig normal, este in functie de adancime, curent sau amandoua.
Poti utiliza si o bila, o oliva, daca nu ai glont. Merge si cu si fara margea caci pestele nu a citit revistele.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 30 Mar 2010, 17:40

De acord. Avantajul glontului ar fi rata mai mica de blocare intre pietre. Dar de materialul din care este facuta "greutatea" ce parere aveti? Ca aici apare si margeaua :lol:
Sigur ca pe Dunare au baietii o varianta proprie de carolina care da rezultate excelente ...

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 30 Mar 2010, 17:48

Salut. Bulletul in forma de glont are menirea sa oscileze pe fir si sa loveasca in margica care obligatoriu trebuie sa fie din sticla.Plumbul loveste si se produce un sunet care se propaga in apa si atrage atentia rapitorului. Mai modern se confectioneaza acestia nu din plumb ci din materiale care nu sunt toxice ca plumbul.
http://www.abrevis.ro/produse.php?Categ ... rie=Bullet

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 30 Mar 2010, 18:07

Teoria o stim toti...
Pe mine ma intereseaza daca cineva a sesizat o diferenta semnificativa intre glontul din plumb si glontul (sau bila sau ce vrei)din alt material gen bronz,staniu,etc. Si cand zic diferenta ma refer la rata atacurilor! Normal ca in combinatie cu margeaua ca altfel nu are rost sa folosesti alt material...
Parerea mea este ca merita glontul (cu margica!)dintr-un material care "suna" doar in zona lacurilor unde e mai liniste...Ca daca dau pe Mures ,intre traverse , cred ca suna oricum si plumbul fara margica!

Si totusi cu asta suntem off topic :oops:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 30 Mar 2010, 18:37

mircea13 scrie:Salut. Bulletul in forma de glont are menirea sa oscileze pe fir si sa loveasca in margica care obligatoriu trebuie sa fie din sticla.Plumbul loveste si se produce un sunet care se propaga in apa si atrage atentia rapitorului. Mai modern se confectioneaza acestia nu din plumb ci din materiale care nu sunt toxice ca plumbul.
http://www.abrevis.ro/produse.php?Categ ... rie=Bullet
De acord cu Zamfi. Asta este teoria. Eu dau si fara margica si tot prind. Asta este practica. :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 30 Mar 2010, 18:42

zamfi scrie: Pe mine ma intereseaza daca cineva a sesizat o diferenta semnificativa intre glontul din plumb si glontul (sau bila sau ce vrei)din alt material gen bronz,staniu,etc.
Plumbul a fost eliminat in unele locuri fiind poluant. Nu am observat diferente la rata atacurilor.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 30 Mar 2010, 19:25

Intre plumb si tungsten se vede clar diferenta.
La pret!

Scrie răspuns