Greutate plumbi pentru Offset?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Mar 2010, 22:07

au niste pretzuri de-ti vine sa dai cu ele pe plaje,cu margica sau fara :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Mar 2010, 22:09

rine scrie:
ovidiu scrie:mai copii, voi stiti cum arata un glont de 40-70g? va spun eu..cu glontul ala putem sa dam jos satelitul de pe orbita... :D
o bila/sfera de 40-70g arata mult mai omenos, si mai compact ;)

cat despre teoria cu margica de sticla, la margica de sticla trebe tungsten (wolfram) altfel plumbul fiind mult mai moale nu prea scoate acelasi sunet. tungsetnul fiind dur..face un poc frumos...
stiu findca am primit demult niste gloante de tungsten...si sunau frumos :)
prin comparatie un glont de 21gr nu-i mai lung ca un sabot.e bine ca ai primit W ca daca-l plateai al tineai in vitrina ca lingurile alea de ag de la gipo :lol: :lol:
eh, nu am linguri de Ag pt ca nu am linguri cam deloc :D
oricum gloantele primite erau pomana..ca eu nu as fi zvarlit banii pe geam pe tungsten..am dat bani pe sagetile de darts de tungsten :D
in rarele (trebuie sa le indesesc) ocazii cand am dat pe offset am folosit bila de plumb..f rar oliva de la stationar..si tot timpul texas cu plumbul semiblocat...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 31 Mar 2010, 09:36

De acord cu Razvan Mihuta plus inca vreo precizare doua.

Thungstenul (wolfram) e mai greu decat plumbul avand densitate mai mare deci la acceasi masa (sa zic 3/8=10,5 gr) thunstenul e mai mic ca si volum. Presupun ca asta e de bine. :lol:

Thungtenul nu e mai scump decat plumbul, e mult mai scump, dar cica nu polueaza mediul si pana la urma (peste 120 de ani) nu se va mai comercializa plumb in sfera echipamentelor de pescuit (fiind moale, se descompune... acumulari de metale grele... ma rog)

Am pescuit cu plumbi culisanti normali, mai ovoidali (pentru stationar) si nu am remarcat vreo mare diferenta. Am Thungsten de la Abrevis, 1/4, 3/8, 1/2, cred ca Xcalibur si sunt foarte misto, montura arata bine si sta si mai aproape de naluca. Ce mi se pare ca am observat, desi fiind in barca nu sub apa nu pot fi sigur, bulletul sta mau aproape de naluca in plonjari, plumbul oval sau rotud tinde sa fuga pe fir lasand naluca in urma, nu mult... depinde si de greutate, naluca...

Margica mi se pare inutila mai ales la salau cand nu trebuie sa faci pocnete sau sunete, sistemul tine bine la bass... poate ca si la salau, eu am renuntat la margica.

Legat de greutati si pescuit in agataturi (structura mai moale, copaci, verdeata, tufe) greutatile pana in 1/2 oz sunt cele mai eficiente. Daca trebuie sa treci peste ramuri de copac si ai greutate mai mare, firul poate sapa datorita greutatii in scoarta copacului (probabil putreda) si cand ajunge montura la creanga sa se blocheze. Rata blocarilor si ruperilor este destul de mare precum si uzura firului. Eu am folosit cu succes greutatile intre 7 si 10 grame. Pe fund numai cu bolovani probabil ca merg si lestari mai heavy dar incet necesitatea monturii off-set cam dispare.

Montura Carolina ramane destul de eficienta in curent si fund relativ curat.

Montura Texas in agataturi si lestari ML.

Stilul meu, parerea mea. :wink:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Apr 2010, 09:08

guys, in primul rand multumesc pt informatiile postate, ca sunt si eu in teste cu stilul asta de pescuit, si mi-ati raspuns la oaresice intrebari ....

in al doilea rand, sa-mi aduc si eu contributia :

se poate folosi pasta de tungsten ( e ca o plastelina mai tare) pe care o folosesc craparii la monturi floating ... are avantajul ca bulina o faci cat vrei tu de grea , este evident mai grea decat plumbul si deci volum mai mic ....

evident nu merge decat pe post de lest fix, dar chiar functioneaza bine, si nu cade de pe fir ... am testat in agatura ca lumea, cocioc si craci, si nu am avut nici o problema ..... on singur inconvenient, dupa vreo ora de pescuit, a inceput sa devina culisanta la aruncare, si sa se lipeasca de jig ( evident ca nu era indeajuns de culisanta sa se comporte ca un plumb de texas normal ) , dar am rezolvat scotand bulina, framantat din nou, pus pe fir din nou, si gata, inca o ora de pescuit ...

nu cade de pe fir nici in dril cu scandal ... deci este ok... si ofera foarte multa flixbilitate in alegerea greutatii ... faci din plastelina asta bila sau oliva cat iti trebuie ......

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 01 Apr 2010, 09:24

nu suna rau deloc, treaba cu "plastilina" asta. da un link unde gasim plastilina
cat depsre faptul ca sta blocata...nu cred ca e niciun inconvenient (opinie personala) pescuiesc cu offset cu plumbul blocat
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 01 Apr 2010, 09:47

legat de monturile aste poate ma puteti ajutasi pe mine
exista o perioada din zi cand salaul forteaza malul f tare timp de 15-20 de minute urca sus pe dalele de betonl, la jig sa dau practic este imposibil dalele sunt neregulate si cu lufturi mari intre ele cum ai urcat pe dale ai si agatat si ma gandeam ca offset poata poate precizez ca apa are cam 2-3 metriunde incep dalele ceva sfaturi si pt mine aveti ,greutati ,moment intepare,alte spiluri

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Apr 2010, 10:28

uitati aici la nenea dan ...

http://www.totalfishing.ro/maver-carp-t ... -5076.html

si cel pe care l-am folosit eu, pur si simplu pt ca mi-a ramas din vremea cand pescuiam la crap, acu 1000 de ani ....

http://www.carpio.ro/prod.php?id_cat=22&id_prod=358

cred ca sunt fo' 40-50 de grame in acel dreptunghi de plastilina ...

@ nightfishing

vobler putin scufundator iti sugerez ... incearca rapala ssr de 5 cm ca asta
http://www.totalfishing.ro/vobler-rapal ... _28_97_119

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Apr 2010, 10:29

uitati aici la nenea dan ...

http://www.totalfishing.ro/maver-carp-t ... -5076.html

si cel pe care l-am folosit eu, pur si simplu pt ca mi-a ramas din vremea cand pescuiam la crap, acu 1000 de ani ....

http://www.carpio.ro/prod.php?id_cat=22&id_prod=358

cred ca sunt fo' 40-50 de grame in acel dreptunghi de plastilina ...

@ nightfishing

vobler putin scufundator iti sugerez ... incearca rapala ssr de 5 cm ca asta
http://www.totalfishing.ro/vobler-rapal ... _28_97_119

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 01 Apr 2010, 11:11

ms frumos sper sa am rezultate ca cu voblere nu prea am dat

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 01 Apr 2010, 11:19

chiar ca-i interesanta,plastilina.e o noutate si faptul ca rezista o ara de lanseuri si poate fi refolosita e ok.sigur am sa o incerc sa-mi fac si eu o impresie.

Scrie răspuns