GPS
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pe lacurile foarte intinse nu ai puncte de reper evidente. Din intimplare poti da, cu ajutorul sonarului, de locuri unde fundul este accidentat deci prielnic rapitorilor. Fara GPS cu greu mai gasesti locul cu pricina, poti trece la 10 sau 20 de metri fara sa-ti dai seama. Insa odata intrat in GPS te duci fara gres, de fiecare data exact acolo.
Tudor
Tudor
erorile sunt introduse de NASA pentru anumite zone si depind si de vizibilitatea satelitilor in locul si la momentul calcularii pozitiei. in mod normal firmele care vand asa ceva spun, in contract, ca au eroare de 10 metri, dar probabil ca eroarea in Romania e pe undeva pe la 5 metri .
sistemul folosit de NASA in zonele de conflict asigura o precizie de ordinul centimetrilor.
sistemul folosit de NASA in zonele de conflict asigura o precizie de ordinul centimetrilor.
Adelin, daca o abatere de cativa m (desigur, in functie de producator si de calitate) ti se pare mult, atunci se poate spune ca nu sunt prea exacte.
Eu am avut ocazia sa verific in Delta un Garmin GPS48 si pot sa-ti spun ca am nimerit fara probleme, pe o ceata deasa, iesirea dintr-o japsa intr-un canal putin mai lat decat latimea barcii (se mergea la ghionder).
Eu am avut ocazia sa verific in Delta un Garmin GPS48 si pot sa-ti spun ca am nimerit fara probleme, pe o ceata deasa, iesirea dintr-o japsa intr-un canal putin mai lat decat latimea barcii (se mergea la ghionder).