GPS

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eugend
utilizator constant
utilizator constant

gps

Mesaj de eugend » 01 Feb 2005, 21:45

eu testez un receptor gps pt. incepatori .incerc sa ma acomodez cu el in vederea iesirilor in delta.de asta am fost curios sa aflu si parerea altora.parametrii au de suferit in functie de cat este cerul de acoperit cu nori si poti avea surpriza ca avand niste coordonate fixate, si ai nevoie sa ajungi la acel loc sa nu poti receptiona nr. de sateliti necesari pt o buna pozitionare .(chestia cu ceata cam pica).daca te afli in mers sa zicem cu barca ,actualizarea pozitiei curente se face periodic si poti avea ocazia sa constati la un moment dat ca ai depasit locul cautat .receptorul indica sensul de mers opus celui pe care il urmai.cu toate aceste constatari abia astept sa-l pot testa in delta.cred ca un receptor gps ar face casa buna cu un sonar pt a regasi un anumit loc de pescuit.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 02 Feb 2005, 10:39

De mai bine de un an functioneaza si in Ro sistemul de corectii diferentiale EGNOS (echivalentul celui american WAAS). Datorita acestui sistem eroarea de pozitionare s-a redus de la <15 m (precizia standard GPS) la < 3 m (precizia DGPS).
Intr-adevar, conditiile atmosferice (ceata deasa, plafon de nori) dar si alti factori influenteaza precizia de pozitionare dar NU PESTE valorile de mai sus.
Pentru detalii gen preturi, caracteristici si performante intrati pe www.rqa.ro (la handhelded GPS) si faceti comparatie.

P.S. Eugend, un "receptor gps pentru incepatori" are totusi niste limite dpdv al performantelor ... Am mentionat ca eu am folosit un Garmin 48 marine (s-a fabricat pana in 2002) si n-am avut nici un fel de problema (nici pe ceata in Delta, nici in varii conditii pe mare). E adevarat, nu e un model "low entry", dar nici "high end" ci unul mediu (si relativ accesibil ca pret).
P.P.S. nu ma intelegeti gresit, nu recomand GPS-urile decat celor care vor neaparat si isi pot permite unul. Personal nu-l consider un accesoriu indispensabil dar nici nu pot sa nu-i remarc utilitatea.

Scrie răspuns