gonflabila pe peridoc?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristian.onofrei
junior
junior

gonflabila pe peridoc?

Mesaj de cristian.onofrei » 26 Sep 2012, 10:33

Salut,

Ma gandesc la aceasta combinatie si as fi incantat daca are (sau a avut) cineva si ar putea sa-mi dea sfaturi concrete in aceasta privinta.

Ideea vine datorita faptului ca am o gonflabila (Quicksilver Sport Enduro de 3,40 m) achizitionata cu un super pret si de care sunt atat de multumit incat nu as schimba-o, dar pe care as pune-o pe un peridoc pentru a scapa de facut-desfacut la fiecare partida.

Multumesc pentru sfaturi si idei!
Rabdarea este amara, dar fructele ei sunt dulci.

Nemernic
veteran
veteran

Re: gonflabila pe peridoc?

Mesaj de Nemernic » 26 Sep 2012, 11:33

Salut,

Felicitari ptr achizitie..... Tot spre modelul acesta imi sunt si ochii mei indreptati. Spune-mi, te rog, ce motor ai pus pe ea si cum se comporta-n glisaj.

Mersi frumos,
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

cristian.onofrei
junior
junior

Mesaj de cristian.onofrei » 26 Sep 2012, 11:44

Salut,

Am un Mercury de 5 cai cu care intra in glisaj in cateva secunde cu tot cu cele necesare pentru pescuit. Merg constant cu 25 Km/h, dar am atins si 27. Am mers pe Bicaz cu sotia si pustiul meu care au impreuna in jur de 75 kg si mergeam constant cu 17 Km/h fara sa glisez. Cred ca daca il reglez trimul ... Am prins pentru putin timp un vant usor din spate si aproape am glisat cu ei.
Am incercat-o si cu 6 cai si prima data m-am speriat. Se ridica de bot instant, dupa care se lasa incet pe apa si intra in glisaj in 10-12 secunde dupa care trebuie sa te tii bine :)
Nu am pus pe ea inca un motor mai mare, dar scrie ca suporta si 15 cai.

Toate bune!

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 26 Sep 2012, 11:49

Mersi frumos ptr info si s-o folosesti cu folos !

Daca ajung s-o iau..... am sa-i pun un mercury de 8hp :elkgrin:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

toby
veteran
veteran

Mesaj de toby » 26 Sep 2012, 18:21

Eu folosesc un peridoc de 450kg pe care am avut un zodiac de 4,2m si momentan duc o yamaha 360s.Avantaje sunt ca ti barca montata.Dezavantaje,ceva cheltuiala pe asigurare,itp si un loc unde sa-l ti.
Un lucru foarte important,peridocul trebuie sa fie dotat cu telescoape ca altfel la o viteza de 20km/h pe drumurile de tara pierzi barca.Un alt lucru important sa aiba frana de mana pt zonele cu panta ,unde esti nevoit sa lasi masina departe de apa si cobori doar peridocul.

cristian.onofrei
junior
junior

Mesaj de cristian.onofrei » 26 Sep 2012, 18:29

Multumesc pentru informatii Toby.

Spune-mi te rog cat de stabila e barca pe peridoc si cum o prinzi de el. Ma gandesc ca, fiind gonflabila o "umfla" mai usor curentul de pe peridoc... Ai avut probleme de genul asta? Daca da, cum le-ai rezolvat?

Multumesc!

toby
veteran
veteran

Mesaj de toby » 26 Sep 2012, 18:38

Peridocul meu este construit special pt barci gonflabile,adica are rolele foarte mari,intra flotoarele barcii ca intr-o menghina plus doua chingi rezolva toata problema.

cristian.onofrei
junior
junior

Mesaj de cristian.onofrei » 26 Sep 2012, 18:41

toby scrie:Peridocul meu este construit special pt barci gonflabile,adica are rolele foarte mari,intra flotoarele barcii ca intr-o menghina plus doua chingi rezolva toata problema.
L-ai transformat tu, sau se gaseste de cumparat pentru gonflabile?

cristian.onofrei
junior
junior

Mesaj de cristian.onofrei » 26 Sep 2012, 18:43

Da-mi te rog niste informatii sa caut online: denumire (daca are una mai deosebita) si producator.

Multumesc!

toby
veteran
veteran

Mesaj de toby » 26 Sep 2012, 18:48

E construit in Italia si marca este Plini E Gigliotti Pgg 401.

Scrie răspuns