GLISAJ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tudorgabriel
junior
junior

Mesaj de tudorgabriel » 12 Mai 2009, 21:23

Din cele prezentate mai sus cred ca nu stiti nici unul nimic despre barci :) Mai luati putine lectii pe la Dunare si vorbiti dupa aceea :wink:
Filmuletul lui Stefan Dinu este OK, dar trebuie inteles cu totul altceva de acolo despre glisare.

mihaif99
senior
senior

Mesaj de mihaif99 » 12 Mai 2009, 21:40

StefanDinu scrie:Vreţi glisaj? Cred ca va trebuie asa ceva: Imagine

Aveti aici un film

Păcat ca la un vânt puternic nu prea mai ai chef de pescuit.
Pe naiba iti trebuie. Astea se numesc Tunnel boats si alea de sub tuburi se numesc hijackers. Iti folosesc ca sa poti intra in faza a doua de planaj. Merge ca pe shine, adica te zboara din ea la curbe daca nu te tii bine. Nici nu se construieste cu tub de aer in fatza pentru ca daca iei un val la viteza mare ai rupt-o. Oglinda se face din bare de aluminiu ca sa iasa repede apa din ea. Zodiac **** fastroller e asemanatoare cu asta, un hibrid.

Tunnel boats serioase: Duxx boats / Gemini boats (zapcat) Ala e designul serios.

Da sa nu crezi ca stai uscat in astea! Sunt multe filmulete pe youtube.

Eu mi-as lua asa ceva, dar acuma sunt bagat in proiectul ala cu jet-ul ca sa urc pe whitewater in rapide. Jetul nu merge pe tunnel boats.

vlad21

Mesaj de vlad21 » 13 Mai 2009, 06:39

mihaif99 scrie:
Bote-le man, planeaza cum planeaza un bote. Sunt convins ca nu ai probleme cu el si nici nu ai cum. E perfect pt mers la peste. Aici vorbeam de pneumatice care vin in zeci de designuri. Eu nu am avut porta-bote. Poate daca as fi gasit vreo ocazie, dar altfel mi se pare scumputza daca ies de doua ori pe an cu ea. La peste, cel mai adesea, merg cu caiacul. Pentru mine barcile cu motor sunt mai mult pentru distractie. Ca barca portabila am preferat Quicksilverul pentru ca ma duc pe lacuri mari = valuri mari, incarcat cu echipament de camping, coolere, haleala, etc si in conditiile astea e mai sigura decat botele.
am inteles.. si eu cred ca la 20km/h esti in glisaj..dar intrebam sa ma asigur...
cat despre sfaturi .. dupa cum ti-am zis au fost nu bune foarte bune:) si aunt multumit de combo

nu sunt multumit ca nu ajung mai des la peste!

@edi_curiosul: stiu poza aia.. de la expozitie.
din ce am auzit (nu am vazut live) si din ce apre in poze.. e o copie nereusita:)
eu nu pot sa ma plang de stabilitate in bote.. din contra... pescutiesc foarte ok si si 2 pers in picioare
si am mers si pe lacuri si pe senal navigabil si in delta...

thx
v

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 13 Mai 2009, 08:42

tudorgabriel scrie:Din cele prezentate mai sus cred ca nu stiti nici unul nimic despre barci :) Mai luati putine lectii pe la Dunare si vorbiti dupa aceea :wink:
Filmuletul lui Stefan Dinu este OK, dar trebuie inteles cu totul altceva de acolo despre glisare.
Esti din Galati, probabil ai experienta pe Dunare, spune tu cum sta treaba.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Mai 2009, 06:30

http://www.youtube.com/watch?v=vTw3F1fJ ... re=related

aici este unu' care nu a inteles nimic despre glisaj :D

uitati-va dupa minutul 4:00
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 14 Mai 2009, 08:46

domnule edi, ma gandesc ca dupa excursia de ieri ati mai descoperit cate ceva din tainele glisajului, corect? :lol:
Fire zmucite!

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 14 Mai 2009, 11:27

daspinningmaster scrie:domnule edi, ma gandesc ca dupa excursia de ieri ati mai descoperit cate ceva din tainele glisajului, corect? :lol:
a da, normal :lol: :lol: :lol: , acum sa vedem unde este limita necesitatilor noastre, trebuie mentionat ca tot ce sare de 5cp pe ape navigabile ne trebuie permis, permis de capitan.
Glisajul il putem obtine si cu un 4cp (gonflabila, adica stabila) dar la barci mai mici gen un pescar, si asa glisam cu 30km/h in legalitate fara permis.
Dar glisaj fara vesta si siguranta de oprit motorul pe mana nu recomand la nimeni.

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 14 Mai 2009, 13:17

30km/h cu 4 cai? nu crezi ca ceri prea mult? :?:
Fire zmucite!

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 14 Mai 2009, 13:35

daspinningmaster scrie:30km/h cu 4 cai? nu crezi ca ceri prea mult? :?:
bine, 20km/h :D