Gerul si Lansetele

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 13 Noi 2006, 13:07

Depinde cat ti la scule. daca nu te intereseaza prea mult ce se intampla cu ele le poti depozita oriunde, daca daca vrei sa le ingrijesti gasesti un loc si pentru ele in interiorul locuintei.

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 13 Noi 2006, 13:36

daniel tinte scrie:Depinde cat ti la scule. daca nu te intereseaza prea mult ce se intampla cu ele le poti depozita oriunde, daca daca vrei sa le ingrijesti gasesti un loc si pentru ele in interiorul locuintei.
Tocmai din acest motiv am intrebat.
In ultima vreme mi s-a cam terminat spatiul in casa (care si asa e micuta) si crede-ma ca nu am unde sa le tin ferite de trafic si altele. Si prefer sa le tin undeva lejer decat sa le inghesui impreuna cu masa de calcat, aspirator si alte acareturi.
Daca dauneaza nu vor sta afara. Daca nu vor sta pe balcon (inchis). Plus ca daca merg la balta doua zile consecutiv le pot lasa in masina.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 14 Noi 2006, 19:03

In masina? Destul de riscant zic eu-daca sparge cineva masina si te lasa "in fundul gol?". Unui cunoscut din Arad i-au fost sutite betele si accesoriile din garaj, si era destul de bine protejat in asa fel incat de afara nu se vedea nimic. Asa ca zic eu mai bine sa te pazesti decat sa iti para rau. Dar daca zici ca ai balconul inchis asta pare destul de OK, asa ca eventual daca nu ai alta solutie, lasa-le acolo.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 14 Noi 2006, 19:39

daniel tinte scrie:In masina? Destul de riscant zic eu-daca sparge cineva masina si te lasa "in fundul gol?". Dar daca zici ca ai balconul inchis asta pare destul de OK, asa ca eventual daca nu ai alta solutie, lasa-le acolo.

Pai depinde cat costa arsenalul, ca daca e mai ieftin sa le lasi in masina, dupa ce sa te cheltuiesti sa le mai cari cu liftul pana sus?!!! :roll:

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 14 Noi 2006, 20:20

uite ca asta cu spartul masinii nu mi-a dat prin cap. deci pica.

sculele nu au valoare foarte mare dar tot nu mi-ar conveni sa fie sutite. ce e misto e ca la asigurarea de casa am incluse si bunurile din casa printre care si lansetele, mulinetele :)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 16 Noi 2006, 07:56

si eu le tin in balconul inchis in huse si in tuburi de protectie.

dupa cate stiu nu e nici o problema cu fibra de carbon sau cu inele metalice la frig.

asta in cazul in care nu locuiesti in miercurea ciuc unde s-ar putea sa fie frig de crapa unditele (din piatra)
the angler is catching xxx, not by the lure

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Noi 2006, 08:13

in debara le tin, in huse si tuburi! temperatura constanta, loc destul de bun, acolo tin si geamantanu cu naluci :D , fire, mulinete...tot!

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 16 Noi 2006, 09:00

sir.JONES scrie:si eu le tin in balconul inchis in huse si in tuburi de protectie.

dupa cate stiu nu e nici o problema cu fibra de carbon sau cu inele metalice la frig.

asta in cazul in care nu locuiesti in miercurea ciuc unde s-ar putea sa fie frig de crapa unditele (din piatra)
Nu crapa nici in Miercurea Ciuc . Peste -20 grade nu prea mai iese nimeni la pescuit (ca sa nu mai spun ca ai de taiat copca in gheata de 70 cm), chiar daca vara terasele se deschid la 5 grade si strandurile la 10 grade :)

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 16 Noi 2006, 14:51

Ce ziceti de niste tevi de PVC care sa dispuna , in capete, de niste capace?
Asta pentru protectie.....
Nu sunt nici grele si nici scumpe :wink:
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 17 Noi 2006, 10:58

si tuburile pe care le cumperi sunt sau pvc sau carton presat , sunt excelente ca si protectie mecanica dar ma indoiesc ca ofera protectie termica

oricum nu am auzit ca fibra de carbon sau plasticul sa fie afectat de frig. totusi poate fire si mulinetele merita o atentie mai speciala.
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns