Absolut corect!!!
Mai pe "limbajul" matematicianului, lungimea firului recuperat la o tura de manivela se calculeaza astfel:
pi * diametrul tamburului (unde se face recuperarea, adica unde se infasoara firul) * gear ratio = lungimea firului recuperat la o tura manivela
La mulinta Attack (la care am facut una dintre masuratori) diametru tamburului masurat cu sublerul (acolo unde sunt cu firul bobinat) este de 5,5cm => 5,5 * 3,14 (pi) * 4,8 (gear ratio) = 82,9cm
qed
Sandor a cazut in aceiasi capcana, ca si mine de altfel, in care am luat in consideratie galetul. Distanta de la galet pana in axul tamburului nu are nicio relevanta. Andrei a specificat foarte bine cand a scris ca diametru tamburului este acela unde se infasoara firul in momentul respectiv. Daniel a exemplificat foarte bine cu mosorul de ata si acel brat infasurator de 1m

4 all
Acum ridic o alta minge la fileu

:
Un tambur de 3000 este acela in care incap 100m fir de 0,30? Pun aceasta intrebare deoarece am intalnit situatii in care incap cei 100m de 0,30 dar dimensiunile tamburului sunt diferite de la un caz la altul (unele sunt mai adanci si au diametrul exterior mic, altele sunt inalte si au diametrul exterior mare, iar altele pur si simplu intermediare.
Voi cand va ganditi la o mulineta cu tambur de 3000, catre ce anume "tintiti" (care este parametrul etalon)?