Gamakatsu Luxxe Surmis 676 7-35g
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pt un raspuns cat mai obiectiv la intrebarile tale, cred ca trebuie sa te adresezi direct la sursa. Ei itzi pot face un calcul estimativ, itzi vor spune concret ce acopera asigurarea pe transport (pe care o platesti tot tu), ce riscuri exista, s.a.m.d.
Fa si tu un scenariu:" Sensei Ogawa, vreau sa-mi cumpar scula X. Cat ma costa toata treaba inclusiv shippingul, ce garantzii am, cat e asigurarea, etc"
Sunt convins ca omul itzi va raspunde prompt si la obiect.
Eu tzi-am spus doar ce i s-a intamplat amicului meu, iar AndreiZ a povestit experientzele lui fericite cu Plat.
Fir intins!
Fa si tu un scenariu:" Sensei Ogawa, vreau sa-mi cumpar scula X. Cat ma costa toata treaba inclusiv shippingul, ce garantzii am, cat e asigurarea, etc"
Eu tzi-am spus doar ce i s-a intamplat amicului meu, iar AndreiZ a povestit experientzele lui fericite cu Plat.
Fir intins!
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... cts_id=106 ce ziceti de modelul asta pretul mi se pare accesibil sa mai punem aproximativ 25$ transportu si ar fi pe la 150$ deci se merita investitia? aici mai multe date tehnice
http://tackleshop.ecrater.com/product.php?pid=898105
si ar mai fi o chestie toate mulinetele sunt made in japan,intreb pt ca am vazut un anunt pe e-bay pus de un japonez care vindea modelul asta si omul corect preciza ca era made in thailand o are cineva? sa ne zica niste impresi
http://tackleshop.ecrater.com/product.php?pid=898105
si ar mai fi o chestie toate mulinetele sunt made in japan,intreb pt ca am vazut un anunt pe e-bay pus de un japonez care vindea modelul asta si omul corect preciza ca era made in thailand o are cineva? sa ne zica niste impresi
Taxele vamale sunt de aprox. 4% + TVA 19%. EMS-ul livreaza rapid, ai tracking online si asigurare. Acum depinde de valoarea declarata pe colet - it's up to you.SF scrie:Pai cit la suta din valoarea marfii platesti , la intrarea in UE , unde ii si Romania , cica haha!
Ce asigurari ai pe transport ( daca declari sub valoare reala , si se prind aia de-l manevreaza poate ramii fara scula , si recuperezi valoarea declarata , aia mica ).
Si trei , ce garantie dau la produse si conditiile( se strica si Mercedes-urile , mai rar . da se strica ).
Nu ma intereseaza ca Ogawa vorbeste decent engleza , nu ma intereseaza shipingu , discounturile ,ma intereseaza strict chestiile alea de mai sus .
Fir Intins!!!
Lansetele dintr-o bucata cu o lungime mai mare de 150 cm nu pot fi trimise prin EMS, deci raman UPS, FedEx si DHL. Si aici poti face asigurare, in functie de valoarea declarata de expeditor. Cei de la UPS/DHL/FedEx te vor taxa clar cu cei 23%, inainte sa-ti livreze marfa. Pt. lansete, Ogawa iti recomanda el o suma declarata, pt. care lanseta e acoperita in cazul unui accident.
Garantie - ti-a crapat mulineta, taxele de expediere dus si intors din Japonia + taxele de expediere dus-intors de la Plat la Daiwa sau Shimano sunt in sarcina ta. Garantia cred ca e de un an pt. mulinete, in general.
La fel si in cazul lansetelor - daca ai lanseta dintr-o bucata si ai rupt-o (in fericire), te usuca de bani expedierea prin UPS, DHL sau FedEx si nu uita ca trebuie sa platesti shipping dus si intors. Garantia pt. lansete in Japonia este diferita de restul lumii - ai un an pt. defectele aparute din vina producatorului. Daca o rupi din vina ta, platesti o suma intre 40 si 50% din pretul unei noi si primesti o lanseta noua.
Sper ca e suficient de explicit pentru tine.
[quote="AndreiZ"][quote="SF"]
Taxele vamale sunt de aprox. 4% + TVA 19%. EMS-ul livreaza rapid, ai tracking online si asigurare. Acum depinde de valoarea declarata pe colet - it's up to you.
Lansetele dintr-o bucata cu o lungime mai mare de 150 cm nu pot fi trimise prin EMS, deci raman UPS, FedEx si DHL. Si aici poti face asigurare, in functie de valoarea declarata de expeditor. Cei de la UPS/DHL/FedEx te vor taxa clar cu cei 23%, inainte sa-ti livreze marfa. Pt. lansete, Ogawa iti recomanda el o suma declarata, pt. care lanseta e acoperita in cazul unui accident.
Garantie - ti-a crapat mulineta, taxele de expediere dus si intors din Japonia + taxele de expediere dus-intors de la Plat la Daiwa sau Shimano sunt in sarcina ta. Garantia cred ca e de un an pt. mulinete, in general.
La fel si in cazul lansetelor - daca ai lanseta dintr-o bucata si ai rupt-o (in fericire), te usuca de bani expedierea prin UPS, DHL sau FedEx si nu uita ca trebuie sa platesti shipping dus si intors. Garantia pt. lansete in Japonia este diferita de restul lumii - ai un an pt. defectele aparute din vina producatorului. Daca o rupi din vina ta, platesti o suma intre 40 si 50% din pretul unei noi si primesti o lanseta noua.
Sper ca e suficient de explicit pentru tine.[/quote]
Am spus ca am o parere , si astept sa zica si altii , ti-o trebuit trei post-uri ca sa scrii ceva ce intereseaza , da trec cu vederea hahaha!
Fir Intins!!!
Taxele vamale sunt de aprox. 4% + TVA 19%. EMS-ul livreaza rapid, ai tracking online si asigurare. Acum depinde de valoarea declarata pe colet - it's up to you.
Am spus ca am o parere , si astept sa zica si altii , ti-o trebuit trei post-uri ca sa scrii ceva ce intereseaza , da trec cu vederea hahaha!
Fir Intins!!!
O sa trec si eu cu vederea raspunsul tau nesimtit.SF scrie:AndreiZ scrie:Am spus ca am o parere , si astept sa zica si altii , ti-o trebuit trei post-uri ca sa scrii ceva ce intereseaza , da trec cu vederea hahaha!SF scrie:
Sper ca e suficient de explicit pentru tine.
Fir Intins!!!
[quote="AndreiZ"]
Puteai si tu sa economisesti o propozitie , nu!?Poate nu trebuia sa raspund asa cum am facut-o ! Pe de alta parte am intrebat destul de clar niste lucruri si ai tot dat-o cu Ogawa si engleza lui , cu shipingu , si cit de fain ajung toate . Poti sa arunci o privire pe topicu ala deschis de MeHigh in legatura cu Plat , vezi ca ultimu post ii a meu , si ii o intrebare , si nu am intrebat de engleza lui Ogawa , shiping si in cite zile vine coletu . Daca nu ai chef , nu raspunzi , nu-i prima data cind nu se raspund la intrebari , si nu moare lumea din astea , dar nici nu tre sa recurgi la subtilitati literare cu tenta ironica cind vorbesti cu mine . Cred ca am fost destul de clar .
Mersi inca o data pentru raspuns .
Fir Intins!!!
Puteai si tu sa economisesti o propozitie , nu!?Poate nu trebuia sa raspund asa cum am facut-o ! Pe de alta parte am intrebat destul de clar niste lucruri si ai tot dat-o cu Ogawa si engleza lui , cu shipingu , si cit de fain ajung toate . Poti sa arunci o privire pe topicu ala deschis de MeHigh in legatura cu Plat , vezi ca ultimu post ii a meu , si ii o intrebare , si nu am intrebat de engleza lui Ogawa , shiping si in cite zile vine coletu . Daca nu ai chef , nu raspunzi , nu-i prima data cind nu se raspund la intrebari , si nu moare lumea din astea , dar nici nu tre sa recurgi la subtilitati literare cu tenta ironica cind vorbesti cu mine . Cred ca am fost destul de clar .
Mersi inca o data pentru raspuns .
Fir Intins!!!
- Mugurstefan
- veteran
da si sa fii exact...sa-i spui Vintu de Sus nu doar Vintu ( asta daca esti din Vintu de sus...onesti scrie:Pt un raspuns cat mai obiectiv la intrebarile tale, cred ca trebuie sa te adresezi direct la sursa. Ei itzi pot face un calcul estimativ, itzi vor spune concret ce acopera asigurarea pe transport (pe care o platesti tot tu), ce riscuri exista, s.a.m.d.
Fir intins!

Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
[quote="onesti"]Pt un raspuns cat mai obiectiv la intrebarile tale, cred ca trebuie sa te adresezi direct la sursa. Ei itzi pot face un calcul estimativ, itzi vor spune concret ce acopera asigurarea pe transport (pe care o platesti tot tu), ce riscuri exista, s.a.m.d.
Fir intins![/quote]
Onesti , ai citit astahttp://www.rapitori.ro/forum/post-63485.html&highlight=#63485
Scenariu ar fi cam asa " Ogawa san , sintem doi tipi care vrem sa luam marfa de 1700-1900 euro . In conditiile in care declaram cadou , sau sub valoarea reala , ca sa nu platim TVA , ce sanse avem sa nu se prinda nimeni , si sa ne lase cu "cadou" sau "sub valoarea reala ", in caz de napasta . Nu crezi ca poate sa-ti raspunda mai bine cineva care deja a cumparat , la fel si la intrebarile despre conditiile garantiei la scule ? Eu asa am considerat . Faza ii ca am auzit pe multi ( nu neaparat pe rapitori.ro )zicind asta , cu valoarea mai mica declarata .
Cum nu am primit nici un raspuns , am cautat prin alte parti , am cautat timp de 2 luni , am vorbit pe viu cu oameni care au luat , si pin la urma mi-am luat de aici , de la vinzator din mina , cu 60-70 mai scump si garantie pe doi ani ( presupun ca mai devreme sau tirziu tot o sparg haha). Insa am gasit ce am avut nevoie , exceptie niste naluci .
Daca nu gasesti ce cauti , atunci merita sa te bagi , iar despre ce valoare pui pe pachet "it´s up to you " , cum zice si Andrei , insa am gasit pe doi care au patit-o .Unu a ramas fara pachet si altu a platit valoarea integrala , pin la urma bucuros. Insa in toate astea, Plat , implicit Ogawa nu are de-a face .Ori pr mine ma interesa aspectu asta , nu cit costa shippingu , engleza lui Ogawa , in cite zile ajunge , daca tot vorbeste lumea ( inclusiv prietenu tau din Quebec, sau de unde ), nu vorbim de doua role de fir si trei naluci .
Personal , daca nu gaseam in conditiile astea , tot de pe Plat luam , plus ca puneam gheara si pe naluci dintr-o singura miscare, insa nu ma jucam la scoru asta sa declar sub . Oricum , ii mai bine sa vorbesti cu oamenii in fata ,chiar daca nu-s romani , decit pe virtual , se cam limiteaza numaru de afirmatii lejere .
Fir Intins!!!
Fir intins![/quote]
Onesti , ai citit astahttp://www.rapitori.ro/forum/post-63485.html&highlight=#63485
Scenariu ar fi cam asa " Ogawa san , sintem doi tipi care vrem sa luam marfa de 1700-1900 euro . In conditiile in care declaram cadou , sau sub valoarea reala , ca sa nu platim TVA , ce sanse avem sa nu se prinda nimeni , si sa ne lase cu "cadou" sau "sub valoarea reala ", in caz de napasta . Nu crezi ca poate sa-ti raspunda mai bine cineva care deja a cumparat , la fel si la intrebarile despre conditiile garantiei la scule ? Eu asa am considerat . Faza ii ca am auzit pe multi ( nu neaparat pe rapitori.ro )zicind asta , cu valoarea mai mica declarata .
Cum nu am primit nici un raspuns , am cautat prin alte parti , am cautat timp de 2 luni , am vorbit pe viu cu oameni care au luat , si pin la urma mi-am luat de aici , de la vinzator din mina , cu 60-70 mai scump si garantie pe doi ani ( presupun ca mai devreme sau tirziu tot o sparg haha). Insa am gasit ce am avut nevoie , exceptie niste naluci .
Daca nu gasesti ce cauti , atunci merita sa te bagi , iar despre ce valoare pui pe pachet "it´s up to you " , cum zice si Andrei , insa am gasit pe doi care au patit-o .Unu a ramas fara pachet si altu a platit valoarea integrala , pin la urma bucuros. Insa in toate astea, Plat , implicit Ogawa nu are de-a face .Ori pr mine ma interesa aspectu asta , nu cit costa shippingu , engleza lui Ogawa , in cite zile ajunge , daca tot vorbeste lumea ( inclusiv prietenu tau din Quebec, sau de unde ), nu vorbim de doua role de fir si trei naluci .
Personal , daca nu gaseam in conditiile astea , tot de pe Plat luam , plus ca puneam gheara si pe naluci dintr-o singura miscare, insa nu ma jucam la scoru asta sa declar sub . Oricum , ii mai bine sa vorbesti cu oamenii in fata ,chiar daca nu-s romani , decit pe virtual , se cam limiteaza numaru de afirmatii lejere .
Fir Intins!!!
Da, SF, it' up to you!SF scrie:
Fir Intins!!!
Dac'ar fi up to me si-as lua un batz la scor japonez de pe Plat as declara la vama pretzul real. Nu de alta dar mi-ar ajunge grijile pe care mi le-as face vis-a vis de integritatea sculei in urma transportului prin UPS sau alte firme de curierat.
Ideea era ca sunt cazuri de clientzi care-au "negociat" cu japonezu valoarea declarata, asumandu-si un risc mai mic sau mai mare. Eu cunosc un caz in care a mers, tu cunosti cazuri in care n-a mers. OK!
Acuma, tu doreai sa-tzi garanteze careva de pe forum ca nu-i nici o problema daca declari altceva?!
E o chestie subiectiva care tzine in mare parte de "zelul" vamesului de serviciu., de credibilitatea expeditorului / destinatarului, etc.
Ca exemplu eu lucrez la o companie in Montreal care are un birou si o magazie in New York. Facem drumuri saptamanal cu truck-ul intre cele doua locatzii. Ducem si aducem marfa-echipamente industriale. Toata declarata, of course. Baietzii in schimb isi mai cumpara cate o piesa auto sau alte lucruri din state. Daca de ex piesa a ajuns in NY la ora 10, iar lista cu toata marfa era inchisa la acea ora, ca sa nu astepte saptamana viitoare pt urmatorul transport, n-o declara, si-o aduce pe NV.
Ideea e ca in peste 20 de ani de transport saptamanal, n-au fost niciodata controlatzi pt extra marfa, sau n-au fost verificatzi in cutii sa vada daca marfa fizica corespunde cu ce-i trecut pe hartie. Dar asta se-ntampla la granitza SUA-Canada.