galet "mort".....

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Ionut the carp
veteran
veteran

galet "mort".....

Mesaj de Ionut the carp » 19 Sep 2006, 19:40

mi s-a intamplat ceva destul de ciudat: mi s-a blocat galetul de la o mulineta...am desfacut-o, in interior bec, nici o urma de mizerie...are 2 rulmenti la galet care se invart f usor, dar cand pun galetul ramane blocat....aveti vrun sfat??? :roll:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 19 Sep 2006, 19:52

poate nu-l montezi corect inapoi,poate ai pierdut o mica saiba distantoare care vine in lateralul galetului,poate...sunt multi de poate,asa din vorbe.
oricum problema e din montaj,studiaza si tu problema,posibile cauze care intervin si freaca de galet.Daca lipseste vreo componenta laterala a ansamblului galetului la strangere galetul se blocheaza,normal...
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 19 Sep 2006, 20:02

daca ai pierdut saiba si l-ai strans prea tare, normal ca se blocheaza.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 19 Sep 2006, 20:31

nush de saiba, dar e prima data cand o desfac....si pe "liber" si tot blocat e...e buna varianta cu saiba :)

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 20 Sep 2006, 01:26

Vezi pe ce parte montezi galetul. Poate trebuie sa-l intorci invers.

Daca s-a blocat inainte de a il demonta, poate e ca ai strins surubul lui prea tare. Poate e ceva acolo care s-a tocit. De regula o saiba ar putea sa fie cauza.
Expert in a invata rima sa inoate.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Sep 2006, 09:14

Ionut the carp scrie:nush de saiba, dar e prima data cand o desfac....si pe "liber" si tot blocat e...e buna varianta cu saiba :)
deci stai sa inteleg... rulmentii se invart fara probleme, iar cand bagi galetul peste ei se blocheaza, fara a strange surubul pick-up-ului?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 20 Sep 2006, 09:26

da pur si simplu il pun(p.s. stiu cum se pune, si nu l-am pus invers :P ) fara sa strang surubul, si...pauza, ramane blocat...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Sep 2006, 09:29

pai nu are nici o logica, pt ca daca rulmentii se invart, ar trebui sa se invarta si cu galetul pe ei. nu cumva galetul se blocheaza in partea dinspre pick-up? incearca sa nu-l impingi pana la capat, si vezi daca se invarte asa

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 20 Sep 2006, 09:38

Poate e oxid sau rugina pe axul galetului. In orice caz galetul vine in contact cu ceva care face sa apara frictiune.

Incearca sa ungii rulmentii si sa verifici inca o data ca se invirt usor.

Se poate ca rulmentii sa fie defecti (bile sparte sau crapate) si sa se gripeze la montare.
Expert in a invata rima sa inoate.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 20 Sep 2006, 09:46

deci: pun galetul pe rulmenti, se invarte, daca il pun sa il fixez si sa ii pun surubul(fara a insuruba) ramane blocat... de 2 zile imi storc creierii sa aflu cauza...cred ca varianta cu saiba ramane in picioare, o sa caut una mica si am sa incerc asa; galetul este titanizat, nu am avut nici o problema, de rugina nici nu poate fi vorba....

Scrie răspuns