galet "mort".....
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
galet "mort".....
mi s-a intamplat ceva destul de ciudat: mi s-a blocat galetul de la o mulineta...am desfacut-o, in interior bec, nici o urma de mizerie...are 2 rulmenti la galet care se invart f usor, dar cand pun galetul ramane blocat....aveti vrun sfat??? 

poate nu-l montezi corect inapoi,poate ai pierdut o mica saiba distantoare care vine in lateralul galetului,poate...sunt multi de poate,asa din vorbe.
oricum problema e din montaj,studiaza si tu problema,posibile cauze care intervin si freaca de galet.Daca lipseste vreo componenta laterala a ansamblului galetului la strangere galetul se blocheaza,normal...
oricum problema e din montaj,studiaza si tu problema,posibile cauze care intervin si freaca de galet.Daca lipseste vreo componenta laterala a ansamblului galetului la strangere galetul se blocheaza,normal...
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
deci stai sa inteleg... rulmentii se invart fara probleme, iar cand bagi galetul peste ei se blocheaza, fara a strange surubul pick-up-ului?Ionut the carp scrie:nush de saiba, dar e prima data cand o desfac....si pe "liber" si tot blocat e...e buna varianta cu saiba
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- veteran
pai nu are nici o logica, pt ca daca rulmentii se invart, ar trebui sa se invarta si cu galetul pe ei. nu cumva galetul se blocheaza in partea dinspre pick-up? incearca sa nu-l impingi pana la capat, si vezi daca se invarte asa
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Poate e oxid sau rugina pe axul galetului. In orice caz galetul vine in contact cu ceva care face sa apara frictiune.
Incearca sa ungii rulmentii si sa verifici inca o data ca se invirt usor.
Se poate ca rulmentii sa fie defecti (bile sparte sau crapate) si sa se gripeze la montare.
Incearca sa ungii rulmentii si sa verifici inca o data ca se invirt usor.
Se poate ca rulmentii sa fie defecti (bile sparte sau crapate) si sa se gripeze la montare.
Expert in a invata rima sa inoate.
-
- veteran
deci: pun galetul pe rulmenti, se invarte, daca il pun sa il fixez si sa ii pun surubul(fara a insuruba) ramane blocat... de 2 zile imi storc creierii sa aflu cauza...cred ca varianta cu saiba ramane in picioare, o sa caut una mica si am sa incerc asa; galetul este titanizat, nu am avut nici o problema, de rugina nici nu poate fi vorba....