galet "mort".....

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Sep 2006, 09:51

oricum, galetul nu trebuie sa se invarta pe rulmenti, ci rulmentii se invart cu tot cu galet.
ionut, trebuia sa ai si o saiba intre galet si "capac". cauta una care sa se potriveasca, pune-o acolo cu f. putina vaselina sau ulei, si ar trebui sa mearga ;)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 20 Sep 2006, 10:10

Ionut the carp scrie:deci: pun galetul pe rulmenti, se invarte, daca il pun sa il fixez si sa ii pun surubul(fara a insuruba) ramane blocat... de 2 zile imi storc creierii sa aflu cauza...cred ca varianta cu saiba ramane in picioare, o sa caut una mica si am sa incerc asa; galetul este titanizat, nu am avut nici o problema, de rugina nici nu poate fi vorba....
Atentie: saiba trebuie sa aiba un asemenea diametru ca sa nu atinga inelul exterior al rulmentului si nici galetul. Ea trebuie sa ditanteze inelul interior al rulmentului de restul pick-upului. Altfel zis dupa montare trebuie sa ai un mic joc axial in galet, ceeace i-ti garanteaza ca nu ai frictiune intre galet si pick-up.
Expert in a invata rima sa inoate.

CDan
junior
junior

Mesaj de CDan » 20 Sep 2006, 10:33

Ionut the carp scrie:da pur si simplu il pun(p.s. stiu cum se pune, si nu l-am pus invers :P ) fara sa strang surubul, si...pauza, ramane blocat...
Nu am vrut sa te critic. Unii galeti sint simetrici sau aproape simetrici (cei din urma au o mica parte cilindrica care la montare e inspre pick-up, nu inspre surub). Dar cu toata simetria lor nu pot fi montati invers. Asta din urma e valabila mai ales la galetii cu un rulment (deci sint asimetrici din punct de vedere al montarii, doar aspectul exterior fiind simetric). Si atunci e usor sa-l montezi invers.

Inainte vreme toti galetii erau simetrici la aspect exterior.
Expert in a invata rima sa inoate.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 20 Sep 2006, 11:28

am sa caut o saiba mica sau mai bine 2 si sa vad ce am rezolvat :D va spun diseara, acum am plecat!

Scrie răspuns