Gafa-accesoriu interzis?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Gafa-accesoriu interzis?

Mesaj de daniel tinte » 13 Mai 2005, 16:41

Salut. Stie cineva de vreo modificare recenta a legislatiei care sa interzica utilizarea gafei la scoaterea pestelui din apa? Ptr. ca zilele trecute, controlat fiind pe malul apei de un echipaj de politie, unul dintre politisti sustinea ca gafa este un accesoriu interzis. Mersi anticipat de raspuns.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 20 Mai 2005, 00:56

Nu stiu ce zice legea,dar eu nu folosesc gafa pentru ca m-ar incurca in primul rand la parcurs kilometri si strecurat prin desisuri si chiar nu-mi vine sa ranesc sau sa omor pestele cu astfel de "unealta".Chiar daca am vreo captura care merita retinuta,incerc sa tin pestele in viata pana plec acasa.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 23 Mai 2005, 16:33

"unul dintre politisti" ar fi trebuit sa iti si arate un articol de lege in care sa scrie asa ceva. cred ca a facut el pe desteptu' asa, de sete (sa bea si gura lui o bere de la tine)

pin' la urma ai scapat fara sa cotizezi la politzistu' romanesc?

gafa mi se pare periculoasa si special in timpul transportului / deplasarii, poti tu sa-i pui in varf cite protectii vreiapoi trebuie sa fii foarte priceput ca sa o folosesti corect si nu in ultimul rand mi se pare cam grosolana...
:(

la ce scule si ce fire avem acuma cred ca ne descurcam si fara ea in marea majoritate a cazurilor.
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 24 Mai 2005, 17:49

@Piticu-nu, nu am contribuit cu nimic la bunastarea politistului, dar intrebam ptr. mine, deoarece in ipoteza ca ar fi interzisa de vreo lege sa nu o mai folosesc. De transportat nu mi se pare vreo problema-un varf protector din pluta.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 26 Mai 2005, 07:57

Cunosc pe cineva caruia i-a intrat gafa in rinichi, bineinteles in timpul transpostului si dopul protector din pluta i-a ramas inauntru.... :shock: si acum omu' pescuieste cu dopul in rinichi. :cry:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 26 Mai 2005, 09:01

L.192
ART. 42
Pentru protecţia fondului piscicol se interzice folosirea următoarelor unelte şi metode de pescuit:
a) .....
i) pescuitul cu ostia, sulita, tepoaia, japca şi orice alt fel de unelte intepatoare sau agatatoare.

Cred ca asta interpreta dl. politzist. Nu ar fi nici o minune :?

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 26 Mai 2005, 10:37

mda, si eu cred la fel. intra la "orice obiecte intepatoare sau agatatoare"...
multumim bodgank!
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 26 Mai 2005, 11:21

Problema e ca "ad literam" e "pescuitul cu..." . Gafa nefiind unealta de pescuit ci accesoriu, e interpretabil.

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 26 Mai 2005, 12:03

uite vezi, de aia aici la noi in zona mergem numai cu avocatu' dupa noi la pescuit... deja cind nu e si costica nu mai arunc cu aceeasi sigurantza... :lol:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 26 Mai 2005, 14:03

ma simt deja mai bine!

Pescuiti in pace! :roll:
near the beer

Scrie răspuns