Gafa-accesoriu interzis?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 26 Mai 2005, 14:10

Deci n-am voie cu carlig? Ca doar e obiect intepator si agatator pe deasupra!!! :lol:

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 27 Mai 2005, 14:32

Asa cum sa precizat, gafa este un accesoriu utilizat la scoaterea pestelui din apa si in plus se comercializeaza in mai toate magazinele de pescuit. Eu cred ca daca ar fi ilegal, nu ar fi voie se se gaseasca prin magazinele specializate in pescuit sportiv. Intrebam, deoarece Legea 192 nu precizeaza in mod expres interzicerea ei si credeam ca modificarile aduse de curand amintesc de acest lucru.
@Adelin-cine a patit-o poate sta linistit la pescuit. Daca se intampla sa cada in apa pluta respectiva il va ajuta sa pluteasca, asa ca tot sa ales cu ceva pe langa accidentul neplacut. Bine ca nu are pietre la rinichi, ca atunci se duce ca bolovanul la fundul apei.

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 27 Mai 2005, 14:42

daniel tinte scrie:[...] Daca se intampla sa cada in apa pluta respectiva il va ajuta sa pluteasca, [...].[/b]
il ajuta da' ar pluti cu spatele-n sus saracu', asa ca foarte mult nu l-ar ajuta... :cry:
un nas in omoplat ar shimba iar situatia in favoarea lui da' iar nu imi pot inchipui ce fel de accident ar putea sa realizeze asta... :shock:

pina atuncea...
...un NU hotarat gafelor.
"Prapaaaad! Prapaaaad! 36 de stiuuuuuci!" - Marin Moraru, Operatiunea Monstrul, 1976

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 27 Mai 2005, 14:46

Si totusi te poate ajuta.... Un coleg de-al nostru de pe forum a reusit, nu demult, sa scoata un somn de 32 Kg cu ajutorul gafei....
Deci este utila si ea in anumite situatii...

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 27 Mai 2005, 15:06

Si eu am scos somni din astia cu ajutorul miinii. :wink: Gafa nu voi folosi nici odata.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 27 Mai 2005, 15:07

tudor scrie:Si eu am scos somni din astia cu ajutorul miinii. :wink: Gafa nu voi folosi nici odata.
:P ... N-am ce sa zic altceva!

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 28 Mai 2005, 00:36

Bine, bine, dar cand duci somnul acasa la familie sau chiar la vanzare ce mai conteaza ca l-ai gafat sau l-ai scos cu mana ? :evil:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Mai 2005, 08:19

Nu stiu cum e legea in Romania dar in mod normal nu ar trebui sa ai voie sa vinzi un peste prins pe ape publice, nu tu l-ai crescut. Daca ar fi aplicat acest lucru nu ar mai fi braconajul in floare.
Sa iei acasa un somn de 32 kg e iar cam exagerat. Maninci numai somn zi de zi timp de o luna ? Nu e mai bine sa-l ai iar ca adversar alta data cind va fi si mai mare ?
Dar altfel ai dreptate. Daca oricum il omori atunci poti sa-i dai si gaura cu gafa. Parca e totusi mai putin sportiv decit scos cu mina. :twisted:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Mai 2005, 10:08

piticu scrie:
daniel tinte scrie:[...] Daca se intampla sa cada in apa pluta respectiva il va ajuta sa pluteasca, [...].[/b]
il ajuta da' ar pluti cu spatele-n sus saracu', asa ca foarte mult nu l-ar ajuta... :cry:
un nas in omoplat ar shimba iar situatia in favoarea lui da' iar nu imi pot inchipui ce fel de accident ar putea sa realizeze asta... :shock:

pina atuncea...
...un NU hotarat gafelor.
Cred ca un concediu la Cernobal ar rezolva problema cu nasul in omoplat...

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 31 Mai 2005, 15:00

Ft. interesant unde sa ajuns. Eu am adresat o intrebare cu caracter general, dar Razvan m. deja soseste cu rautatile din program. Dar de unde nu este nu cer.
Apropo de utilizarea gafei-poate ati vazut mai multi caseta de prezentare de la Rapala. Acolo de ex. un pescar cu capturi record utilizeaza la finalul prezentarii chiar 2 gafe ptr. a scoate un peste ft. mare, pe care il elibereaza. Gafarea(daca o faci cu grija) nu presupune automat omorarea pestelui. Dar este in final doar un accesoriu optional, asa ca nu cred utila o polemica pe tema :gafa-accesoriu periculos sau nu ptr. peste.

Scrie răspuns