Fire pt. spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Fire pt. spinning
Va salut, dragi confrati in ale rapitorilor! Apelez la experienta voastra in a ma ajuta in alegerea celor mai bune fire pt. pescuitul cu naluci. Nu mai ridic si eu problema care fir e mai bun, textil sau monofilament, dar as dori sa ma sfatuiti in privinta mai ales a grosimii, atat pt. textil, cat si pt monofilament (elasticitate, eventual marca, culoare, etc). Va multumesc si va astept sugestiile. 

Mihai P.
de departe textilul e mai bun,diametrul trebuie sa-l alegi in functie de greutatea nalucilor lansate,pentru ca lungimea si acuratetea lanseurilor sa fie cat mai mare.naluci mici(usoare)=fir subtire,rezistenta firului la rupere trebuie(teoretic
) sa se incadreze in cele specificate de producatorul lansetei,pentru ca firul sa nu-ti rupa lanseta in cazul in care uiti frana mulinetei stransa la maxim si inti intra vreun "accelerat".
eu folosesc acum textil power pro de 15 lbs,nu stiu cat are diametru,cred ca 0.17-0.18,dar rezista pana la 6.8kg rezistenta rupere la nod.Daca pescuiesti rapitori de talie mai mica cu echipament mai light,recomand un fir mai subtire.

eu folosesc acum textil power pro de 15 lbs,nu stiu cat are diametru,cred ca 0.17-0.18,dar rezista pana la 6.8kg rezistenta rupere la nod.Daca pescuiesti rapitori de talie mai mica cu echipament mai light,recomand un fir mai subtire.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
unii folosesc cu succes textil colorat cu marker culoare neutra langa naluca.
am colorat si eu cu albastru peste yellow lime,a rezultat un verde care nici nu se vede in apa.mai putine noduri=rezistenta mai mare.
am colorat si eu cu albastru peste yellow lime,a rezultat un verde care nici nu se vede in apa.mai putine noduri=rezistenta mai mare.
corect ceea ce spui,de acord,tocmai de aceea mi-am comandat fluorocarbon.Dar cum sunt raurile la noi cam tot timpul in ultima vreme,din pacate,fluorocarbonul nu-si are rostul,pe o apa cacanie.
eu pescuiesc cu PP si fluorocarbon insa am o mare dilema,cum faceti nodul intre textil si fluorocarbon?
mie unul nu imi rezista nici un nod incercat pana acuma,toate au tendinta de a se desface.
eu leg de textil un vartej f mic si de ala leg o bucata de 50cm de fluorocarbon insa e destul de dificil de aruncat fiindca vartejul nu permite sa tragi naluca pana spre varful unditei si cu o lungime de 50cm atarnand de varf se scurteaza dramatic distanta de aruncare.
ce solutie adoptati voi in cazul asta?
mie unul nu imi rezista nici un nod incercat pana acuma,toate au tendinta de a se desface.
eu leg de textil un vartej f mic si de ala leg o bucata de 50cm de fluorocarbon insa e destul de dificil de aruncat fiindca vartejul nu permite sa tragi naluca pana spre varful unditei si cu o lungime de 50cm atarnand de varf se scurteaza dramatic distanta de aruncare.
ce solutie adoptati voi in cazul asta?
eu asta l-am folosit,cica e bun pt legat fluorocarbon mai gros la textil mai subtire,cei de la power pro spun ca e nod mai tare decat uni to uni...
http://www.powerpro.com/using/albright.asp
http://www.powerpro.com/using/albright.asp