Fire pt. spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

alessio
junior
junior

Fire pt. spinning

Mesaj de alessio » 14 Iun 2006, 09:51

Va salut, dragi confrati in ale rapitorilor! Apelez la experienta voastra in a ma ajuta in alegerea celor mai bune fire pt. pescuitul cu naluci. Nu mai ridic si eu problema care fir e mai bun, textil sau monofilament, dar as dori sa ma sfatuiti in privinta mai ales a grosimii, atat pt. textil, cat si pt monofilament (elasticitate, eventual marca, culoare, etc). Va multumesc si va astept sugestiile. :)
Mihai P.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Iun 2006, 11:17

de departe textilul e mai bun,diametrul trebuie sa-l alegi in functie de greutatea nalucilor lansate,pentru ca lungimea si acuratetea lanseurilor sa fie cat mai mare.naluci mici(usoare)=fir subtire,rezistenta firului la rupere trebuie(teoretic :lol: ) sa se incadreze in cele specificate de producatorul lansetei,pentru ca firul sa nu-ti rupa lanseta in cazul in care uiti frana mulinetei stransa la maxim si inti intra vreun "accelerat".
eu folosesc acum textil power pro de 15 lbs,nu stiu cat are diametru,cred ca 0.17-0.18,dar rezista pana la 6.8kg rezistenta rupere la nod.Daca pescuiesti rapitori de talie mai mica cu echipament mai light,recomand un fir mai subtire.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 14 Iun 2006, 22:02

La cele spuse de Michael,as mai adauga ca in caz ca speciile de rapitori urmarite de tine sunt mai "timide" foloseste un leader de fluorocarbon pentru a-ti spori sansele de a pacali specia vizata.
C&R, please!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Iun 2006, 17:42

unii folosesc cu succes textil colorat cu marker culoare neutra langa naluca.
am colorat si eu cu albastru peste yellow lime,a rezultat un verde care nici nu se vede in apa.mai putine noduri=rezistenta mai mare.

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 16 Iun 2006, 00:48

La partea cu mai putine noduri,mai putine riscuri sunt de acord,insa ma indoiesc ca un textil colorat,in orice culoare doresti tu,poate sa fie mai eficace ca un fluorocarbom.No ofense,dar asta cred eu!
Numa' bine!
C&R, please!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 16 Iun 2006, 19:58

corect ceea ce spui,de acord,tocmai de aceea mi-am comandat fluorocarbon.Dar cum sunt raurile la noi cam tot timpul in ultima vreme,din pacate,fluorocarbonul nu-si are rostul,pe o apa cacanie.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 16 Iun 2006, 21:27

Michael scrie:fluorocarbonul nu-si are rostul,pe o apa cacanie.
ajuta si la rezistenta la frecare.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Iun 2006, 21:47

eu pescuiesc cu PP si fluorocarbon insa am o mare dilema,cum faceti nodul intre textil si fluorocarbon?
mie unul nu imi rezista nici un nod incercat pana acuma,toate au tendinta de a se desface.
eu leg de textil un vartej f mic si de ala leg o bucata de 50cm de fluorocarbon insa e destul de dificil de aruncat fiindca vartejul nu permite sa tragi naluca pana spre varful unditei si cu o lungime de 50cm atarnand de varf se scurteaza dramatic distanta de aruncare.
ce solutie adoptati voi in cazul asta?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Iun 2006, 23:16

dupa ce am incercat mai multe noduri textil-fluorocarbon,mai nou procedez in felul urmator: pe textil fac o bucla Bimini Twist(nu stranguleaza deloc firul) de care leg fluorocarbonul cu un nod Clinch.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 17 Iun 2006, 10:14

eu asta l-am folosit,cica e bun pt legat fluorocarbon mai gros la textil mai subtire,cei de la power pro spun ca e nod mai tare decat uni to uni...
http://www.powerpro.com/using/albright.asp

Scrie răspuns