Fire pt. spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
si in cutia power pro-ului este o carticica cu o gramada de noduri recomandate,de acolo am vazut ca albright este cel recomandat ca si rezistenta.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Adi,Adi_ scrie:dupa ce am incercat mai multe noduri textil-fluorocarbon,mai nou procedez in felul urmator: pe textil fac o bucla Bimini Twist(nu stranguleaza deloc firul) de care leg fluorocarbonul cu un nod Clinch.
Vad ca aproape ai ajuns la ce-ti spuneam eu referitor la cum leg eu forfach-ul fluorocarbon de fireline,doar ca nu e nevoie de nodul BIMINI TWIST , e destul o bucla normala cu nod dublu facuta pe textil de care legi cu nod clinch fluorocarbonul.Oricum firele textile nu sufera de efectul de strangulare de care sufera toate firele mono.
Jean Scurtu
Faci o bucla pe firul textil ,cu nod dublu,si de bucla legi cu nod clinch inbunatatit(de fapt i se spune TRILENE) fluorocarbon-ul,dar trebuie sa lasi "mustata" acestui nod mai lunga(asemanator ca la nodul opritor folosit la plutele culisante) cca.2-3cm.ca sa treaca usor prin inele .adiwolf scrie:eu pescuiesc cu PP si fluorocarbon insa am o mare dilema,cum faceti nodul intre textil si fluorocarbon?
mie unul nu imi rezista nici un nod incercat pana acuma,toate au tendinta de a se desface.
eu leg de textil un vartej f mic si de ala leg o bucata de 50cm de fluorocarbon insa e destul de dificil de aruncat fiindca vartejul nu permite sa tragi naluca pana spre varful unditei si cu o lungime de 50cm atarnand de varf se scurteaza dramatic distanta de aruncare.
ce solutie adoptati voi in cazul asta?
Jean Scurtu
Ma uitam pe http://www.fishsa.com/tackle.php si nu am vazut mari diferente intre Trilene si Double loop Clinch.. Double Loop Clinch il folosesc si eu pentru legat strune, vartej, agrafe . Pentru legat textil de inaintas de fluorocarbon am folosit fara succes uni-to-uni.. Poate nu stiu sa-l fac bine, caci de fiecare data imi rupea textilul
(fireline de 4 lbs)..

.Paul scrie:Ma uitam pe http://www.fishsa.com/tackle.php si nu am vazut mari diferente intre Trilene si Double loop Clinch.. Double Loop Clinch il folosesc si eu pentru legat strune, vartej, agrafe . Pentru legat textil de inaintas de fluorocarbon am folosit fara succes uni-to-uni.. Poate nu stiu sa-l fac bine, caci de fiecare data imi rupea textilul(fireline de 4 lbs)..
Paul,
Daca legi cum am explicat eu se rupe mono nu textilul si poti folosii forfach mai rezistent de cat textilul.Pt. ca eu pescuiesc de regula cu FIRELINE de 4lb. pot sa-ti spun ca a rupt si mono de 10lb.Trebuie sa incerci cu firele cu care pescuiesti de obicei sa determini pana la cat poti merge cu un forfach mai reziztent ca sa se rupa forfach-ul nu textilul.
Ai dreptate nodul clinch improvizat e acelas cu Trilene ,de aceea de multe ori in postarile mele am folosit ambele denumiri.
Si eu pescuiesc intotdeauna cu forfach fluorocarbon si nu am avut surprize si am prins pesti si peste 15kb. cu FIRELINE de 4lb(1,8kg.). si forfach de 4-6lb.,deci felul cum leg eu forfach-ul de textil e bun,ca daca nu ar fii l-as fii schimbat demult.
Jean Scurtu