discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Biban
- veteran

Rapala Man scrie:Pe zi ce trece imi place tot mai mult ironia de pe forumul acesta.
Biban daca te chinui poti sa rupi ce vrei tu
Ps
Scuze, nu am vrut sa sune a ironie, dar daca nu intelegi cum se rupe mono de 0.25 e ceva in neinregula cu pescuitul tau, sau dupa cum am mai zis pescuiesti pe balti foarte curate si peste ciuciu.
Am rupt in doua luni la textil tuf-line de 0,20 de trebuie sa inlocuiesc firul de pe tabur. Cat despre pagube in naluci nici nu vreau sa ma gandesc....

Oricum fara textil nu mai pescuiesc si chiar ma gandesc sa pun textil de 0,25...plm o sa ajungem sa dam cu textil de crap pe baltile cu rapitor.

-
Armand
- veteran

-
Biban scrie:
Am rupt in doua luni la textil tuf-line de 0,20 de trebuie sa inlocuiesc firul de pe tabur. Cat despre pagube in naluci nici nu vreau sa ma gandesc....

Oricum fara textil nu mai pescuiesc si chiar ma gandesc sa pun textil de 0,25...plm o sa ajungem sa dam cu textil de crap pe baltile cu rapitor.

Daca ai tocat tuff de 20 inseamna ca ai probleme cu mulineta sau ai un inel ciobit sau...pescuiesti chiar intre pietre sau betoane...Data viitoare cand ti se agata trage cu mana de fir(prinzi firu, lasi lanseta deoparte si tragi de el. Cu manusa cu geaca ...cu ce poti), nu bloca mulineta si trage printre inele...
Cat despre pescuit pe balta cu fir de 25 de lbs e un pic exagerat si pentru gustul meu chiar daca imi plac sculele supradimensionate. Un 10-15 lbs e arhisuficient in orice conditii.
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
Biban
- veteran

Nu am probleme cu nimic dintre cele enumerate; problema e balta, are niste cocioace pe fund cat casa. Oricum o sa tin cont de sfaturi.
-
shootgun
- veteran

-
definitely SpiderWire....
-
storm fish
- veteran

Biban scrie:Nu am probleme cu nimic dintre cele enumerate; problema e balta, are niste cocioace pe fund cat casa. Oricum o sa tin cont de sfaturi.
offset

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....
-
vali stratonov
- veteran

storm xxx scrie:Biban scrie:Nu am probleme cu nimic dintre cele enumerate; problema e balta, are niste cocioace pe fund cat casa. Oricum o sa tin cont de sfaturi.
offset

sustin si comfirm...offsetul te poate salva

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
Biban
- veteran

Bine, bine...si cu ancorele ce fac? Stiuca nu vrea decat la vobler sau lingura....
-
Armand
- veteran

-
Biban scrie:Nu am probleme cu nimic dintre cele enumerate; problema e balta, are niste cocioace pe fund cat casa. Oricum o sa tin cont de sfaturi.
Daca ai cocioc pe fund... nu ti se taie firu

ti se indreapta ancora sau se rupe chiar de la nod. daca ai ramas fara fir pe mulineta, inseamna ca ai una din problemele de care ti-am amintit
Spining....Prea bun ca sa fie light...
-
vali stratonov
- veteran

Biban scrie:Bine, bine...si cu ancorele ce fac? Stiuca nu vrea decat la vobler sau lingura....
Serios? Ai pescuit cu gume si nu ai avut nici un atac?Sau asa crezi tu ca stiuca "maninca" doar voblere si linguri...
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
newwen
- junior

Vreau sa spun ca am pierdut o gramada de voblere, lingurite si plumbi,ace...etc cu mono si m-am gandit sa trec pe fir textil.
E mai scump, asta e sigur!
Rezistenta mai mare!
Cineva care foloseste textil va rog dati-va cu parerea ca vreau sa trec si eu in tabara voastra!