discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Florin M
- senior

No fi rau ..... Eu am pus pe o mulineta mai mica si a inceput sa sara de pe tambur si sa se incurce ca am aruncat asa o rola. Asa ca dupa ce puneti pe mulineta sa nu incercati sa pescuiti imediat.... mai asteptati cateva zile sa isi mai piarda din memorie.
-
Sorin
- Moderator

Florin,
ce grosime era firu si cat de mare era tamburu ?
l-ai tras curect pe tambur ?( fara sa se rasuceasca?)
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Adi_
- veteran

Florine, tocmai ca nu prea are memorie.
Ce diametru avea firul pe care l-ai pus? Si nu cumva ai incarcat tamburul prea tare?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
mihaimircea
- veteran

-
Mi-am luat si eu un fir de river trout da l-am bagat prin fundu debaralei, mai bine pun pe tambur elasticu de la chiloti ca se intinde mai putin. O fi fost facatura, n-am de unde sti, caci nu cred ca voi mai incerca vrodata acest fir
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
Adi_
- veteran

precis era facatura. Adevaratul River Trout nu se intinde mult si are foarte putina memorie. E super bun pt spinning.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
o sa ajungem sa ne luam pana si fire mono de afara, sau de pe net, ca in tara asta nimik nu e sigur!
cum am mai spus Hakuyo mi s-a parut un fir f. bun pt spinning, la tehnicile de finete la clean! oricum am im presia ca se fabrica numai pana la 0,18mm!
-
Sorin
- Moderator

am dat si io cu un Hakuyo de 0,14 . Alb era parca ....bunutz , da si mai bun e Super Fine -ul de la Suffix .
pescuiasca si el va
-
Florin M
- senior

Cred ca era un fir de 0.18 si pus pe o mulineta de 0.20mm-100m. Nu am pus prea mult fir pe mulineta. Am incarcat mai multe mulinete cu firul asta si de fiecare data am avut probleme ca sarea de pe tambur, si am incercat in toate stilurile sa tin rola...... Nu stiu daca voi aveti vreo metoda "corecta" de a pune firul pe mulineta, eu unu nu am ajuns la nici o concluzie in sensul asta .... Singura concluzie e ca incerc sa nu cumpar fire puse pe role de diametrul mare.
Si mie mi se pare ca e un fir elastic dar lucrul asta nu ma deranjeaza.
-
Sorin
- Moderator

Florin ,
corecta , in sensul ca firul sa fie tras de pe rola cu rola pusa pe un ax si tragand firel de pe ea , ca altfel se rasuceste .
si e chiar recomandabil sa ai fire stocate pe role cu diametru mare tocmai pt ca sa nu capete in timp memorie prea mare
da depinde acum si de calitatea firului .
pescuiasca si el va