Isi pierde culoarea Super Pe-ul asta ?lucianfiat scrie:adriancean scrie:Super PE e mai rezistent la abraziune si la nod ca si PP? Isi pierde culoarea repede?
super PE este un fir de super calitate dar are o singura deficienta :cedeaza destul de usor la nod dar se rezolva prin atasarea(nod uni to uni) unui inaintas de mono si atunci rezista bine . eu il folosesc de un an jumare am avut si mai am 6lb,8lb,15lbsi 10 lb colegii si toti suntem de parere ca este superior fata de PP si noi pescuim 90% la Dunare in pietre,butuci si scoici .
mai am si varivas 6lb varianta roz ,deasemeni foarte bun dar mai scump ca super PE.
fir textil
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Eu de asta am intrebat http://www.abrevis.ro/magazin/doi.php?A ... Ecolor.jpg
Until next time....Tight Lines!
-
- veteran
Vedele cu care e colorat PE. ramine destul de aproape de nuanta initiala ....eu pescuiesc de la apartitia PE-ului Sunline pe piata din RO. si nu sa "albit" inca ...adriancean scrie:Eu de asta am intrebat http://www.abrevis.ro/magazin/doi.php?A ... Ecolor.jpg
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- veteran
E cam generala afirmtia .adriancean scrie:E ok atunci numai ca cineva pe aici spunea ca e cam slabut ca si rezistenta la nod....

In primul rind conteaza cu ce fel de nod legi naluca si mai ales jigul ,daca legi direct de fir sau atasezi o agrafa sau snap.
Eu nu ma pling deloc de rezistenta la nod a Sunline-ului PE. si pescuiesc si cu cel de 6 lb si de 10 lb dar mai ales cu cel de 15lb.
Ca firele textil in general se "taie" mai repede in scoici sau betoane asta e adevarat .. insa se vede cu ochiul liber diferenta dintre un fir tras peste agatatura ,scoica ,etc. si un fir care a cedat la nod.
Eu unul nu imi aduc aminte sa fi patit niciodata chestia asta ...sa fi avbut eu noroc?

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
- veteran