discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Ionut the carp
- veteran

corect... m'am indragostit de light game 0.8(cred ca are 0.10 sau 0.08mm real)... e genial... cu 3.5grame si 2.13 se duceee veruleee

nu tine absolut deloc apa si se tine tare in drill; pacat ca nu prea sta asa bine cu rezistenta la abraziune dar am rezolvat'o printr'un leader fluorocarbon
la prima vedere 'ce reaq... ce'i cu ata asta de papiota... facem goblenuri?'
-
andreiu_32
- utilizator constant

am omis sa mentionez ca pescuiesc cu jigguri grele 30-70 g.
Apropos de varivas,uitandu-ma pe caracteristici,e slabut la rezistenta fata de spidware ultracast si mai ales fata de whiplash
Costul ar fi ultima problema pt mine in alegera unui fir care sa se preteze jiggingului greu pe dunare.
-
Ionut the carp
- veteran

lasa mm si kilogramele ca la firele de pe aici sunt cam degeaba

daca pescuiesti cu jiguri asa grele incearca super PE de 15 sau 20lb la varivas inca nu mi'a permis bugetul sa iau si mai tzapan ca sa pot sa ma pronunt despre grosime dar iti spun ca sunt cele mai bune la ora actuala cel putin la pescuitul de finete.
Ultracast e un compromis bun, imi place mai mult decat power pro si in unele cazuri decat super PE (tine o leaca mai bine la abraziune).
daca as fi in locul tau si pretul e ultimul factor m-as indrepta catre super PE 15-20lb sau varivas sea bass eventual si un leader fluorocarbon mai tapan 15-20lb
-
andreiu_32
- utilizator constant

gasisem acu cateva zile pe forum o postare care continea si un link ce te trimitea la youtube.Acolo un tip tot freca diverse textile de o piatra pt a arata cat de rezistente sunt la abraziune.Din nevericire am pierdut linkul acela si de 2 ore tot incerc sa-l gasesc. ma poate ajuta cineva?
-
ovidiu
- veteran

-
andreiu_32 scrie:gasisem acu cateva zile pe forum o postare care continea si un link ce te trimitea la youtube.Acolo un tip tot freca diverse textile de o piatra pt a arata cat de rezistente sunt la abraziune.Din nevericire am pierdut linkul acela si de 2 ore tot incerc sa-l gasesc. ma poate ajuta cineva?
un frecangiu
so: firul perfect nu exista..exista firul testat in anumite conditii si care va da rezultate.
esenta siropului ideii este ca la Dunare iti trebuie si subtire sa taie curentul "laser" si oleaca rezistent...
care-i firul suprem? habar nu am...
inca mai testez power pro...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
IlieNeamt
- veteran

-
www.pentrupescuit.ro
-
andreiu_32
- utilizator constant

am luat spiderwire ultracasta,am sa va spun in cateva zile ce stie sa faca
-
RYOBI
- veteran

andreiu_32 scrie:am luat spiderwire ultracasta,am sa va spun in cateva zile ce stie sa faca

,paraca vorbiti aici de nave spatiale sunt doar niste ate atat
-
RYOBI
- veteran

eu zic ca nu costa si sa-ti explic si de ce:
-senzitivitate mult mai mare chiar cu naluci reactive am intepat pesti indecisi sau care au pus gura prudent pe naluca recuperata lent
-de naluci soft nu mai zic nimic fara textil esti orb
-elasticitate mica spre 0 le rupi falca cum s-ar zice
-perioada mult mai lunga de folosire a unei ate nu se deterioaza sub actiunea razelor UV ca mono
-nr mare de giugele scoase din ragali datorita rezistentei crescute
-de rupturi in dril cam greu numa daca esti maciuca sau ai firul un pic ros din cauza frecarii de diverse
Deci....daca pui toate astea in balanta nu-i scump acuma daca zici ca un mono costa 10 lei si o ata 50 fara sa ti cont de nimic doar de cat scoti din buzunar....
Eu pescuiesc exclusiv cu ata de vreo 2-3 ani,mai putin pe un lac de munte unde apa-i cristal si nu am incredere in el nu ca as avea dreptate, s-a luat un pastrav respectabil cu o ata fluo legata direct pe voobler cea ce imi contrazice teoria dar fiecare cu pasarele lui