Fir textil-AJUTOOR!!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 17 Iun 2008, 20:28

tali, daca te ajuta, vezi aici un sondaj legat de firele textile:
http://www.smartfishing.info/quiz.php?vid=2&results=1

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 17 Iun 2008, 20:34

da da ,bun sondaj.... Tuffline xp si Climax cite 6 % ,P-line 8 % ....no comment !! :wink:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 17 Iun 2008, 20:42

sunt 50 de voturi acolo, fiecare considera bun probabil ce foloseste...
personal pescuiesc cu power pro dupa ce am vazut ca e cel mai recomandat pe rapitori.ro si daca e sa il schimb sau sa incerc altceva, as alege doar tuf line xp

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 18 Iun 2008, 10:16

@costi

anul trecut am pescuit cu sufix performance braid de 10 lbs. mult sub pp de aceeasi rezistenta, din toate punctele de vedere: cedeaza mai repede, imbatraneste mai repede, se ciupe imediat pe pietre samd. m'a tinut fix o luna.

cheers

l.e. tot anul 2005 am pescuit cu doua role de ripcord SI, una de 15 lbs si una de 10 lbs, medie 5 luni pe rola. foarte bun.

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 18 Iun 2008, 11:38

Marca firului e importanta, dar din punctul meu de vedere nodurile sunt mult mai importante!
Bimini twist e baza la textile! Ia mult pana il faci, e dificil pana il stapaneshti, dar nu exista nimic mai important!
Uite un test facut de nishte colegi de breasla de aici:

http://www.fishing.net.nz/asp_forums/fo ... ?TID=30194

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 18 Iun 2008, 13:49

de acord cu MeHigh. si eu tot bimini twist folosesc si de bucla acestuia leg liderul de fluorocarbon cu nod clinch.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Iun 2008, 14:01

Mihai , uite aici http://www.rapitori.ro/forum/about5742-0-asc-0.html

Io bag 40 de spire , sau mai mult , si mai fac o bucla de siguranta peste amindoua capetele .

Power-pro nu-mi place , prea rugos si putin lansator .O tine cit zice , da nu-i pe placu meu . Tuf-Line ii mai matasos , insa tine mai putin decit zice pe rola , nu ma deranjeaza , atita vreme cit ii mai subtire , comparativ cu pp . Se consuma si mai repede , insa tot il prefer , pentru ca se lanseaza mai bine . Daiwa Tournament ala colorat ii mai bun , se uzeaza mai greu decit primele , insa pretu ii cam heavy . Nu tine nici asta cit zice , insa la casting bate cam tot ce am probat .
Whiplash ii in regula , se cam umple de apa ( motiv pentru care imi convine in zilele cu vint si valuri daca bag walking , pentru ca ii mai stabil si risti mai putine peruci :lol: ) , si fara bimini nu tine la nod , pe un simplu uni-to-uni se rupe rapid . Tine mai bine la uzura decit Tuf-Line .
Fireline ii varza , o fi bun la viu din barca la mare adincime la peste mic , se scamoseaza super rapid si pierde din distanta de cast . Unii zic ca nu pierde forta , chit ca se vad scamele pe acolo :lol:
Rapala Thermic Braid , la fel , fara bimini ii varza , fir moale , matasos , insa putin rezistent si cu viata scurta , din cite mi-am dat eu seama . Il prefer insa inaintea Fireline .
Total , nu o sa-mi mai cumpar pp , Rapala TB , Fireline , Whiplash . Ramin cu Tuf-Line si Daiwa Tournament . Plus Bimini :lol: .

Fir Intins!!!

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 18 Iun 2008, 19:44

incercati si Stren

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 18 Iun 2008, 22:52

sau Berkley Fireline Smoke...

:lol:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 18 Iun 2008, 23:15

Tali tatutu de ce nu te duci tata la OPC :lol: :lol: :lol: Nea Caius trebuie sa vada ce se scrie pe acest topic si sa-i returneze omului banii inapoi :lol: :lol: :lol: Eu zic sa te dai pe mono ca e mai bun decat textilul cel putin la salau :wink: si nu orice mono,unu cu o elongatie de 30-35% :lol:

Scrie răspuns