Fir textil-AJUTOOR!!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 17 Iun 2008, 15:34

da acelasi luat chiar de la ei de la expoaventuri anu asta!!! Chiar i-am intrebat si au zis citez "nu face peruci de loc iar culoarea nu se ia de pe el" iar dupa prima partida daca trageai mana pe fir ramaneai cu culoarea in mana era ca un praf galben. Cea mai mare teapa p care mi-am luato cu un fir vreodata :evil:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Iun 2008, 15:36

nu e noutate pt nimeni care foloseste power pro ca se ia culoarea :!: dar nu e nicio problema treaba asta, chiar daca se duce culoarea firul sta bine nu se scamoseaza si nu mi s-a parut ca isi pierde din puteri...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 17 Iun 2008, 15:40

daca culoarea e problema... nu e nici o problema :)
adica nu e un semn ca firul nu e bun.
important e sa nu se scamoseze, sa nu ia apa, si bineinteles sa fie rezistent si sa-si pastreze rezistenta.
Orice fir se decoloreaza, unele mai mult altele mai putin. Tuf Line XP de ex. se decoloreaza si el putin, adica e mai albicios pe primii metrii, dar alte modificari nu sufera.

Cu rezistenta si scamosarea cum sta P-line-ul?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Iun 2008, 15:45

se decoloreaza pt ca nu e bumbac sau fibra naturala sa se vopseasca perfect, vopseaua pur si simplu nu adera bine pe fibrele Spectra din care este alcatuit firul.

asta sigur nu e defect!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 17 Iun 2008, 15:47

ovidiu eu vorbeam de p-line
adi_ nu mi s-a mai intamplat la nici un fir ca dupa prima partida sa-l trec prin mana si sa raman cu culoarea p mana, iar din cauza ca culoarea se strangea p fir ca niste bilute am avut si primele peruci de cand dau cu textil de vreo 2 ani si peruci dalea babane in care am pierdut cam 15-20m. Pt mine e clar e cel mai prost fir si cea mai mare teapa p care am luato. :evil:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Iun 2008, 15:49

a! deci de p-line e vb.

stiu si eu un tip care nu a fost deloc incantat de p-line! sau poate doar nu a prins :roll:

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 17 Iun 2008, 15:52

cu power pro am dat si am fost multumit de el problema e ca sa dus pt ca nu folosesc leader si in locurile in care dau e agatatura la greu!!!

shootgun
veteran
veteran

Mesaj de shootgun » 17 Iun 2008, 15:52

Mie mi se pare ca toate sunt din ce in ce mai proaste.... Astazi pe Tamisa am pierdut 3 RNR si un shadrap, cu power pro de 15 lbs.... nu am reusit sa scot nici macar unul din agatatura sau sa dezdoi ancorele.... :( Ma trec din nou pe spiderwire....

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 17 Iun 2008, 16:18

Eu folosesc de ceva timp Whiplesh Cristal,e ok firul.
http://www.tackleuk.co.uk/berkley-whipl ... -4203.html
TackleUK - Berkley Whiplash Crystal - £20.99 - 1133357
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 17 Iun 2008, 16:27

Apropo de asta.... am si eu un PP de 15 lb care e de vre-o 3 ani, si il rup mult mai greu decat un PP de 20 luat anul trecut. Cu ala de 15 am reusit sa indrept pana si un carlig Owner Offset cuttingpoint pe cand cu cel de 20 de multe ori nici macar o ancora VMC nu indrept. Am mai patit-o cu un Fireline, versiunea smoke sa tina mai mult decat cel verde fluo, amandoua la 6 lb. Si toate firele au fost luate de pe Cabelas, nu din tara, asa ca nu poate fi vorba de facaturi. Dracu' stie, poate sa existe diferente de la un lot la altul....

Cat despre ce am folosit eu pana acum, prefer PP. Ma tenteaza sa incerc si Sufix, am citit numa' lucruri bune de el pe diferite forumuri.... daca are cineva experienta cu el as fi curios :lol: :lol:
Imagine

Scrie răspuns