fir monofilament curcubeu...eficient?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
In ultima vreme folosesc un fir colorat in mai multe culori, in degrade de la transparent-verde-galben-etc. PArca ii zice Baracuda si e destul de ieftin . Se presupune ca ar fi masi greu de vazut de pesti in apa decat un fir monocrom, confundandu-se mai usor cu mediul. In mod clar eu il disting mai greu in apa, dar pestii ? Sincer, eu nu pot zice ca prind mai bine cu el decat cu fir normal, cati dintre voi ati folosit asa ceva? Chiar foloseste la ceva sau e doar un efect in capul pescarului?
-
- senior
Eu personal n-am folosit, dar foloseste un prieten de-al meu, l-a cumparat din bazar. Nu cred ca e invizibil in apa, insa are alta calitate: la grosimea lui rezistenta la rupere e mai mare decat la alte fire (firme cunoscute). Si a folosit si la copca, si la spin, si la varga.
Concluziile le tragi singur, si numai pe malul apei.....
Concluziile le tragi singur, si numai pe malul apei.....
Re: fir monofilament curcubeu...eficient?
ati testat voi rezistenta, sau spui asta doar pt ca asa scrie pe cutie?marcel gheorghita scrie:insa are alta calitate: la grosimea lui rezistenta la rupere e mai mare decat la alte fire (firme cunoscute)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
nu fi naiv,un fir cat mai clar/transparent cu indice de refractie cat mai apropiat cu cel al apei este mai greu de vazut,dar nu invizibil.AxA scrie:Se presupune ca ar fi masi greu de vazut de pesti in apa decat un fir monocrom, confundandu-se mai usor cu mediul.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Fratilor , cand veti descoperi ceva de calitate la firma asta Baracuda , anuntati-ma va rog si pe mine .
Chestii ieftine si de kko ....nu aruncati banii pe geam ca e pacat
Singuru articol pe care-l am de la ,,brendu '' asta ( nascut ca si altele ca sa moara , nu-i asa Peskriciu?
) e o cutie de tinut jeliboane . Aici se pare ca e greu sa dai ..rateuri'' 

Chestii ieftine si de kko ....nu aruncati banii pe geam ca e pacat
Singuru articol pe care-l am de la ,,brendu '' asta ( nascut ca si altele ca sa moara , nu-i asa Peskriciu?

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
tot vrajeala e,mai bine invizibil decat camuflat,zic eu.
cand eram junior puneam botul la vraji din astea
cand eram junior puneam botul la vraji din astea

imagineaza-ti chestia asta:
.cat de camuflat e firul?
sau folosesti fir camuflat cu leader de fluorocarbon?
prin folosirea/uzura firului iti ajunge la naluca tocmai partea degrade-ata cu galbenAxA scrie:mai multe culori, in degrade de la transparent-verde-galben-etc.

sau folosesti fir camuflat cu leader de fluorocarbon?