discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
AxA
- utilizator constant

-
Fara fluorocarbon...

de retinut, sa am grija sa ajunga la lingura alta culoare decat galben

sau nu cumva tocmai asta atragea stiuca de am prins bine-mersi cu el asa

-
alex dan
- utilizator constant

-
eu nu mias pune pe mulineta un asa fir.
asta ii inca o smecherie ca sa mai vanda si ei ceva prin bazar sau cine stie pe unde, nu cred ca poti gasi un astfel de fir intrun magazin serios de pescuit.
sunt de aceasi parere cu Sorin, cand veti gasi ceva intradevar bun de la "Baracuda" atuncea o sa imi cumpar si eu fir in culorile curcubeului

sau sa fiu mai bine patriot si sa imi iau tricolor?

-
AxA
- utilizator constant

-
Nu zic ca e cine stie ce scula de fir, din moment ce e de 5-6 ori mai ieftin ca cele considerate cu adevarat bune ( 5 ron versus 30+ ron suta de metri )

Recunosc ca nu am bagat niciodata bani mai multi in scule serioase de pescuit, la cat ajung eu pe garle in timpul unui an nu prea se justifica . Ultima partida la stiuca/avat am facut-o cu o lanseta telescopica de stationar ( 3.6 m , aia am avut la indemana

) si o mulineta ieftina din piata...stiu,stiu, dupa o zi de lansari ma doare mana

Si asa am avut cateva capturi frumusele si un singur rateu.
Totusi citind pe aici pe la "profi" imi ridica unele intrebari...de ex dupa cateva zeci de lansari si recuperari la rotativa mi se rasuceste firul si ocazional mai face cate o incurcatura pe tambur...Sa fie de la firul meu de kko cum spuneti voi sau de la mulineta sau vartej ? Chiar conteaza asa mult un leader de fluorocarbon? Sa inteleg ca daca as fi folosit asa ceva as fi avut mai multe atacuri la stiuca si avat ? Din cate stiu eu pe Dunare pestele nu prea "stie carte " nici in apa mai limpede cum a fost saptamana trecuta...
-
Adi_
- veteran

alex dan scrie: nu cred ca poti gasi un astfel de fir intrun magazin serios de pescuit.
renumita firma japoneza DUEL face asemenea fire!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Jean Scurtu
Folosind leader fluorocarbon ,cel putin la avat ai fii avut mai multe atacuri,la stiuca e mai putin important,desi consider ca s-ar prinde mai bine cu leader fluorocarbon adecvat ca grosime(ca sa nu fie taiat)
Jean Scurtu
-
SF
- veteran

[quote="alex dan"] fir in culorile curcubeului [/quote]
Ar fi avut ceva succes prin ani 60 , parca-l vad pe flower-power pescuind cu o panseluta legata pe rol de naluca, in capatul liniei . Pe vremea aia cica si rapitori erau pasnici .
Fir Intins!!!