Fir mono pentru spinning !
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Fir mono pentru spinning !
Ce fire mono recomandati ?
Multumesc.
Multumesc.
Mie imi place foarte mult Sufix Ultraknot..dar cred ca sunt cam subiectiv. Personal eu caut la mono inversul calitatilor firelor textile. Spre exemplu caut un mono foarte moale, dar si elastic. Trendul producatorilor este invers, sa-l fac cat mai rigid. Sufixul Ultraknot este atat de moale, incat nici cu 0.3 nu se vad acele bucle pe fir dupa lanseu(vorbesc de mulineta 2500 si firul a stat cam juma de an pe ea), si imi place mult ca este foarte elastic. Dintre firele mai tari G-line de la Gamakatsu mi s-a parut cel mai grozav, mi-a mai placut si P-line Evolution. Am ramas insa dezamagit de multe fire, unele superfitzoase cum ar fi Sunline Shooter Machine Gun Cast(care are o rezistenta la nod f mica, si dupa 3 partide era putin cam ciufulit pe toata lungimea lui, asta in conditiile in care dadeam cu un certate(care n-avut niciodata probleme cu galetul) si inele fuji sic). Pt Dunare(strict avat) Sufix Ultraknot de 0.26 ramane clar preferatul meu.
- Bogdan_Alex
- veteran
-
- utilizator constant
-
- veteran
Stroft si altele
Cel mai bun pentru toate aplicatiile folosit de mine este Stroft de la 0.10mm la dry fly , la biban si clean 0.14-0.16mm, la salau si pastrav de lac folosesc 0.18mm.
Alte fire bune si mai ieftine
1.Berkeley MAXX(usor supradimensionat la diametru)
2.P-Line CXX -Strong si asta este supradimensionat
Stroft are cea mai mica intindere si rezistenta la nod si la abraziune. Ilfolosesc pentru naluci soft dar si cu naluci reactive la toate speciile.
Alte fire bune si mai ieftine
1.Berkeley MAXX(usor supradimensionat la diametru)
2.P-Line CXX -Strong si asta este supradimensionat
Stroft are cea mai mica intindere si rezistenta la nod si la abraziune. Ilfolosesc pentru naluci soft dar si cu naluci reactive la toate speciile.
-
- veteran
Dintre toate monofilamentele folosite de mine, in aplicatii de spining, mai bine zis pentru jiguri, cel mai bun a fost Berkley Ironsilk(pacat ca nu se mai fabrica), forte matasos, foarte rezistent la abraziune si foarte putin elastic.
La rand este Berkley Sensation, o sa vedem in iarna asta despre ce este vorba.
La rand este Berkley Sensation, o sa vedem in iarna asta despre ce este vorba.