Fir mono pentru spinning !

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 12 Oct 2010, 06:33

la Trabucco River Trout sunt de acord si eu cu elasticitatea exagerat de mare, l-am pescuit o partida si pe urma l-am dat jos de pe mulineta, nu-mi place deloc firul asta
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 12 Oct 2010, 08:02

Folositi si voi variantele mai groase si nu o sa fie probleme. Oricum pentru impatimiti de rotative este No 1 pe departe. La voblerit de finete vara pe ape super limpezi prefer un clear cu e Trilene Maxx.

Este elastic dar camasa aia teflonata si faptul ca are totusi putina memorie e de preferat daca folosesti rotative sau linguri.
the angler is catching xxx, not by the lure

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Oct 2010, 08:25

spinfreak scrie:Eu folosesc DAMYL Imperial spinning 0,18 sau 0,20
Am testat o grosime mai mare si pe o lanseta de crap si am constatat ca arunc mai departe decat cu un fir obisnuit.
cum e firul? sarmos sau moale? face memorie? e elastic? cum se colmporta la temperaturi scazute, avand in vedere ca incepand de acum temperaturile vor fi la lilmita inghetului dimineata si seara? eu folosesc textil dar pe toamna-iarna nu-mi mai convine ca ingheata apa in el si de mult timp vroiam sa incerc imperialul dar inca nu mi-am facut curaj :oops:
la crap ce grosime ai folosit? eu as vrea sa iau un 0,285 pentru stiuca .

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 12 Oct 2010, 11:43

@kingofbeast:

Doar o intrebare: firul de 0.28 nu ti se pare cam gros? Eu am folosit fir de 0.18 timp de doi ani (cu un bat fast), si am scos si stiuca de peste 4 kg, vara asta am trecut la 0.20. Cu frana bine setata cred ca poti folosi si fire mai subtiri cu care poti arunca mult mai usor si mai departe.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Oct 2010, 12:48

eu vreau firul pentru peroada rece cu temperaturi in jurul a 0 (zero) grade. in conditiile astea firul isi pierde din proprietati , in general devine mai rigid si mai putin elastic. de asemenea cand se formeaza bobite de gheata pe fir , abraziunea la trecerea prin inele are si ea un cuvant de spus. lanseurile foarte lungi nu ma intereseaza asa de mult (pescuiesc din barca). in plus firul trebuie sa reziste cat de cat la agataturi (sunt rau de paguba :D ) . mai are avantajul ca cu cat e mai gros cu atat se incurca mai rar si cand se intampla se descurca mai usor (operatiune care cu mainile inghetate nu o recomand nimanui prea des). stiuca nu e afectata de grosime firului (si am dat si prins inclusiv cu textil de 0,25 ).
si ar mai fi motive dar acum nu ma lasa timpul.

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 02 Noi 2010, 22:37

burtea scrie:... Chiar ma gandeam acum la Berkley. Mi-am luat acum 2 zile o rola de Berkley XWR de 8lb si n-am apucat sa il pescuiesc din motive climatice. Pare un fir moale, foarte putin elastic, rezistent la nod.
L-ai incercat pana la urma ?

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 02 Noi 2010, 22:55

ReluOlaru scrie:
burtea scrie:... Chiar ma gandeam acum la Berkley. Mi-am luat acum 2 zile o rola de Berkley XWR de 8lb si n-am apucat sa il pescuiesc din motive climatice. Pare un fir moale, foarte putin elastic, rezistent la nod.
L-ai incercat pana la urma ?
Da. E un fir alb, rigid si rezistent la nod. Cautam stiuca fara succes de fapt dar pana la urma am simtit tzac-urile la biban foarte bine cu el. Pare un fir bun, am scos cu el din agataturi 2 linguri lasate de altii inaintea mea. 8 lb e un compromis pentru mine pentru ca nu mai pescuiesc decat cu o singura lanseta la rapitor, altfel cautam ceva mai rezistent. Cred ca mai subtire e un mono bun pentru biban.

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 02 Noi 2010, 23:11

Te-am intrebat pentru ca de cateva zile caut un mono de max. 0,14 pentru un abu 300u pus pe un ULF. Cu monofilamentul pe care-l am acum ( sensas fluo ) am avut numai neplaceri cand am folosit woblere mici ( 4 gr ) pentru ca e foarte sarmos, si la sarcini mici nu se aseaza bine pe tambur.
Am luat negasind altceva un XWR de 0,14 si vreau sa-l incerc. Am cautat peste tot un fir bun de 0,125 sau 0,14 care sa fie si suplu, dar nu are nimeni. Sau nu stiu eu unde sa caut....
Pe totalfishing sunt numai fire mai groase, la Abrevis au minim 0,165, etc ....
Ce nu-mi place la XWR e faptul ca-i incolor si mi-as fi dorit ceva vizibil.
Merci, si il incerc si eu p-al meu :wink:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 02 Noi 2010, 23:17

ReluOlaru scrie:Te-am intrebat pentru ca de cateva zile caut un mono de max. 0,14 pentru un abu 300u pus pe un ULF. Cu monofilamentul pe care-l am acum ( sensas fluo ) am avut numai neplaceri cand am folosit woblere mici ( 4 gr ) pentru ca e foarte sarmos, si la sarcini mici nu se aseaza bine pe tambur.
Am luat negasind altceva un XWR de 0,14 si vreau sa-l incerc. Am cautat peste tot un fir bun de 0,125 sau 0,14 care sa fie si suplu, dar nu are nimeni. Sau nu stiu eu unde sa caut....
Pe totalfishing sunt numai fire mai groase, la Abrevis au minim 0,165, etc ....
Ce nu-mi place la XWR e faptul ca-i incolor si mi-as fi dorit ceva vizibil.
Merci, si il incerc si eu p-al meu :wink:
Am impresia ca seria asta de fire e dedicata pentru sheffield. Ceea ce nu ma deranjeaza deloc, eu pescuiesc mai mult la pluta deci la o adica n-o sa stea degeaba.

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 02 Noi 2010, 23:22

E o idee... Daca nu-i bun pentru ULF, il pun si eu pe bolo :lol:

Ce ma oftic e ca nu gasesc - in mama ma-sii - un mono de care am nevoie acum :cry:

Scrie răspuns