Fir mono bun pt spinning la stiuca?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

tdum
veteran
veteran

Re: Fir mono bun pt spinning la stiuca?

Mesaj de tdum » 25 Iul 2017, 11:44

Va salut. Am pescuit si eu cu aceasta marca de monofilament si am fost multumit de calitatile sale. Sunt curios daca cineva de pe forum (poate dl. Stefan Florin) a verificat mai recent diametrele cu micrometrul la aceasta marca si daca inscrisurile de pe role corespund acum cu realitatea. Eu am verificat cu cativa ani in urma diametrele la firele de forfac T-Force si erau neconcordante (0,02-0,05mm) intre ceea ce era inscris pe role si ceeea ce era bobinat pe ele. In ceea ce ma priveste, doresc sa stiu cu exactitate datele firului cu care pescuiesc. De aceea imi alegeam firele acestea cu micrometrul, nu pe baza datelor inscrise pe role, firul fiind in realitate mai gros decat scria pe role. Asta insa nu-i stirbeste cu nimic calitatile si recomandarea colegului Tito este foarte buna.
Rew.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 25 Iul 2017, 12:36

tdum scrie:Va salut. Am pescuit si eu cu aceasta marca de monofilament si am fost multumit de calitatile sale. Sunt curios daca cineva de pe forum (poate dl. Stefan Florin) a verificat mai recent diametrele cu micrometrul la aceasta marca si daca inscrisurile de pe role corespund acum cu realitatea. Eu am verificat cu cativa ani in urma diametrele la firele de forfac T-Force si erau neconcordante (0,02-0,05mm) intre ceea ce era inscris pe role si ceeea ce era bobinat pe ele. In ceea ce ma priveste, doresc sa stiu cu exactitate datele firului cu care pescuiesc. De aceea imi alegeam firele acestea cu micrometrul, nu pe baza datelor inscrise pe role, firul fiind in realitate mai gros decat scria pe role. Asta insa nu-i stirbeste cu nimic calitatile si recomandarea colegului Tito este foarte buna.
Rew.
Multumesc ptr precizarile facute. Voi vedea ce modele gasesc prin magazine dintre cele sugerate anterior.

crapmaniacul
veteran
veteran

Re: Fir mono bun ?

Mesaj de crapmaniacul » 26 Iul 2017, 06:47

stefanflorin scrie:
crapmaniacul scrie:Multumesc ptr promptitudinea raspunsurilor.
Florocarbon ati folosit, nu doar ca inaintas ci si ca fir principal ? Floro de obicei are elongatie ceva mai mica, dar unele cam au memorie ...
Daca ai posibilitatea, poti sa arunci un ochi la P Line Tactical ca si fluorocarbon, este mai moale ca cele conventionale http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 72040.html
Stefanflorin, ce parere ai despre acest Colmic care pe eticheta are mentionate destul de multe calitati ? Te-ai baza pe el ? Multam.
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 34139.html

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 26 Iul 2017, 10:09

Si eu am folosit Rapture Zander si e un fir bun.
Am rupt si un jig sau doua fudo de 2/0 cu el.
Nu e chiar batos si e destul de senzitiv, se poate folosii si la jig pe zone fara agataturi mari.
In plus e si destul de vizibil fata de un textil.

Scrie răspuns