Va salut. Am pescuit si eu cu aceasta marca de monofilament si am fost multumit de calitatile sale. Sunt curios daca cineva de pe forum (poate dl. Stefan Florin) a verificat mai recent diametrele cu micrometrul la aceasta marca si daca inscrisurile de pe role corespund acum cu realitatea. Eu am verificat cu cativa ani in urma diametrele la firele de forfac T-Force si erau neconcordante (0,02-0,05mm) intre ceea ce era inscris pe role si ceeea ce era bobinat pe ele. In ceea ce ma priveste, doresc sa stiu cu exactitate datele firului cu care pescuiesc. De aceea imi alegeam firele acestea cu micrometrul, nu pe baza datelor inscrise pe role, firul fiind in realitate mai gros decat scria pe role. Asta insa nu-i stirbeste cu nimic calitatile si recomandarea colegului Tito este foarte buna.
Rew.
Fir mono bun pt spinning la stiuca?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- crapmaniacul
- veteran
Re: Fir mono bun pt spinning la stiuca?
Multumesc ptr precizarile facute. Voi vedea ce modele gasesc prin magazine dintre cele sugerate anterior.tdum scrie:Va salut. Am pescuit si eu cu aceasta marca de monofilament si am fost multumit de calitatile sale. Sunt curios daca cineva de pe forum (poate dl. Stefan Florin) a verificat mai recent diametrele cu micrometrul la aceasta marca si daca inscrisurile de pe role corespund acum cu realitatea. Eu am verificat cu cativa ani in urma diametrele la firele de forfac T-Force si erau neconcordante (0,02-0,05mm) intre ceea ce era inscris pe role si ceeea ce era bobinat pe ele. In ceea ce ma priveste, doresc sa stiu cu exactitate datele firului cu care pescuiesc. De aceea imi alegeam firele acestea cu micrometrul, nu pe baza datelor inscrise pe role, firul fiind in realitate mai gros decat scria pe role. Asta insa nu-i stirbeste cu nimic calitatile si recomandarea colegului Tito este foarte buna.
Rew.
- crapmaniacul
- veteran
Re: Fir mono bun ?
Stefanflorin, ce parere ai despre acest Colmic care pe eticheta are mentionate destul de multe calitati ? Te-ai baza pe el ? Multam.stefanflorin scrie:Daca ai posibilitatea, poti sa arunci un ochi la P Line Tactical ca si fluorocarbon, este mai moale ca cele conventionale http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 72040.htmlcrapmaniacul scrie:Multumesc ptr promptitudinea raspunsurilor.
Florocarbon ati folosit, nu doar ca inaintas ci si ca fir principal ? Floro de obicei are elongatie ceva mai mica, dar unele cam au memorie ...
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 34139.html
- George1985
- veteran
Re: Fir mono bun pt spinning la stiuca?
Si eu am folosit Rapture Zander si e un fir bun.
Am rupt si un jig sau doua fudo de 2/0 cu el.
Nu e chiar batos si e destul de senzitiv, se poate folosii si la jig pe zone fara agataturi mari.
In plus e si destul de vizibil fata de un textil.
Am rupt si un jig sau doua fudo de 2/0 cu el.
Nu e chiar batos si e destul de senzitiv, se poate folosii si la jig pe zone fara agataturi mari.
In plus e si destul de vizibil fata de un textil.