Fenwick HMG 2012

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

cristian.ene
veteran
veteran

Re: Fenwick HMG 2012

Mesaj de cristian.ene » 11 Dec 2012, 22:43

Am sa fac rost de un Fenwick moel vechi si il prezint

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 12 Dec 2012, 03:03

Eu zic ca nu are rost sa te mai chinui cu review la modelul vechi toata lumea e de acord cu tine ca blancurile vechi sunt mai bune, dar din pacate nu se mai gasesc asa ca .....
Chiar daca e o lanseta Made in China eu zic ca nu-i o investitie proasta si oricum ce se vinde in SUA Made in China nu-i aceasi ciorba cu ce cumparam noi aici facut de chinezi,multa lume nu intelege ca produsele fabricate in state au preturi mari pt ca acolo forta de munca este scumpa si de multe ori platesti ce scrie pe produs nu neaparat calitatea acestuia.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 12 Dec 2012, 09:49

Ryobi,

sunt cosnstient ca in Chian se pot produce blankuri bune, am lucrat cu blankuri Cabela`s IM6 si IM7 sunt bune calitativ si MHX sunt blankuri rezistentw,drepte doar ca nu respecta specificatiile.

Nu discut calitatea de executie(sunt asiatici si sunt atenti daca sunt platiti bine) si tehnologia care este importata din SUA.

In SUA de ex Seeker are o manopera variabil calitativ a blankurilor desi au cele mai bune materiale.

In cazul blankurilor Fenwick ma refer exclusiv la cum erau gandite blankurile ca : conicitati, grosime de varfuri, mix de materiale .

Blankurile actuale Fenwick nu sunt deloc rele dar nu sunt in prima linie.

In SUA se produc inca blankuri bune la preturi buen raportat la calitate : Seeker, Lamiglas St.Croix SCII si SCIII.

MHX in seria standard au materiale din zoan de grafit standard modulus sub IM7 sigur am pescuit cu ele si nu sunt senzitive comparavil cu alte blankuri IM7 elasticitatea materilului imi place si este un material bun pentru reactive.

Avantajul MHX e ca au multe serii de modele specializate din care iti poti alege cateva blankuri specializate pe o anumita treaba.

IM7 de la Cabela`s e mai usor si mai senzitiv si se produce de cel putin 10 ani nu vad o revolutie cu MHX la nivel de calitate, dimpotriva.

Din acest punct de vedere blankurile de pe lansetele HMG sunt mai usoare si mai senzitive , doar sa iti alegi un model reusit.

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 12 Dec 2012, 10:04

Inteleg ca multe lansete ti-au trecut prin mana si esti printre cei mai in masura sa faci o comparatie relevanta intre ele, dar cum iarna nu-i ca vara, nici anii 1985-1990 nu se mai intorc indiferent ca vrem sau nu. Marfa aia buna , facuta mai cu grija si nu in viteza malaxoarelor de acum, marfa aia deci e rara avis, doar prin muzee si la colectionari mai exista. Acum totul sau aproape totul e de folosinta limitata sa nu zic unica folosinta.
Eu unul desi n-am pescuit joarda, imi place cum se prezinta asa la rece, pare solida (nu am vrut finete ca d-aia am luat ¼ - 1 ¼) si de incredere, macar sa gasesc eu multi pesti pe masura ei si sa-mi vina mie monstrul ala care sa mi-o rupa. Ptr. ceva mai multa finete am un Avid de 7 ” parca la 3/16 – 5/8 care e suficient, nu-mi permite acum bugetul arogante in sensul bun de 400-500 Euro.
Nefiind foarte fin pe varf, imi imaginez ca lucreaza bine numai cu reactive ceva mai grele, sarite de 13 - 15 gr, si cu jiguri de la 7-9 gr + guma in sus, ceea ce ma coafeaza bine, acopar plaja de puteri superioara Avid-ului (la Dunare merg rar spre deloc ; deci nu folosesc decat rar naluci over 20 - 25 gr).
Incerc sa bag viteza pana nu ingheata baltile si sa apuc sa fac o partida doua cu Fenwick-ul ca sa-l simt mai bine cum lucreaza in sarcina si o sa ma lamuresc mai bine de caracterul lui.
Cele bune !

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 12 Dec 2012, 18:26

Nu sunt nostalgic sunt destule lansete bune acum dar mai scumpe la nivelul de calitate la care erau Fenwickurile.

Momentan cele mai bune lansete intre 150 -200USD sunt Kistler KLX, Phenix Recon, Lamiglas Pro X Bass si Dobyns Savy Coalition si alte de la Shimano, Daiwa.

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 12 Dec 2012, 18:42

cristian.ene scrie:Nu sunt nostalgic sunt destule lansete bune acum dar mai scumpe la nivelul de calitate la care erau Fenwickurile.

Momentan cele mai bune lansete intre 150 -200USD sunt Kistler KLX, Phenix Recon, Lamiglas Pro X Bass si Dobyns Savy Coalition si alte de la Shimano, Daiwa.
Exact la ceva de genul asta ma gandeam si eu , cu 25-30 de ani in urma cu bani mai putini ca azi cumparai o calitate mai buna, acum tre sa bagi mana adanc in buzunar ca sa iei ceva de soi cu adevarat. Cred sau mai bine zis banuiesc ca in 1986 - 1990 nu exista pe piata vreo lanseta de spin de 600 sau 700 de USD ca astazi sau gresesc ? Poate avea doar seicul Dubaiului un custom batut cu diamante la inele sa tie bine la uzura de la textil :lol:
Ori cumva si alta valoare aveau banii atunci fata de valoarea lor de azi. Parca atunci banii erau mai grei ca azi , azi insa se tiparesc si ziua si noaptea intr-o veselie, merg tiparnitele ca furnalele, foc continuu ... si tot nu ne ajungem cu banii ... :roll:

zippo47
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de zippo47 » 14 Noi 2013, 22:35

Salutare!
Detin si eu o lanseta Fenwick HMX, BNHS80M-2 , 8,0" Medium Spinnning, 4-26g. Este o lanseta pe care am primit-o de la un prieten , in urma cu aproximativ 4 ani. Desi o detin de ceva vreme, nu am pescuit de prea multe ori cu ea ( mai corect spus : nu prea am pescuit in acest stil, deci nu aveam cum sa o folosesc prea des). anul acesta am simtit si eu gustul acestui stil si as avea nevoie de ceva sfaturi din partea voastra. La ce fel de naluci se preteaza, ce fir sa folosesc, este buna sau nu pentru un pescuit pe Dunare (eu locuiesc la cativa km de bratul Borcea si cam asta este zona in care ma pot duce. Voi incerca sa atasez si cateva fotografii (facute cu un telefon ).

zippo47
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de zippo47 » 14 Noi 2013, 22:44

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

zippo47
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de zippo47 » 14 Noi 2013, 23:03

Mai scrie inca ceva pe ea ( si bine-nteles ca nu stiu ce inseamna) : 1102669 F11.
deci ce pareri aveti despre acest bat?

zippo47
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de zippo47 » 03 Mar 2014, 19:44

Salutare,
Chiar nu este nimeni care ma poate indruma? :shock:

Scrie răspuns