este bun pt salau?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Straja
utilizator nou
utilizator nou

este bun pt salau?

Mesaj de Straja » 13 Mar 2010, 13:28

va salut pe toti pescarii de rapitori de pe acest forum...sunt incepator in ale spiningului si va rog daca ma puteti lamuri si pe mine in legatura cu o undita ...vreau sa imi achizitionez un Cabela's xxx Eagle II, cu urmatoarele caracteristici: lungime 10' , line wt.8-15 lbs si actiune 3/8-1.....este buna pentru pescuitul salaului de pe mal?sau e prea mica actiunea?

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 13 Mar 2010, 13:39

Salut. Fiecare cu preferintele lui, dar e destul de complicat sa pescuiesti la salau de pe mal, si sa mai si prinzi ceva, in general pentru salau iti trebuie si barca pentru ca dihania nu prea " cata malu' " cum se spune. Si chiar daca sa zicem ca ai pescui de pe mal, iti trebuie o lanseta ceva mai scurta si cu putere de aruncare mai mica. Unde vrei sa pescuiesti? Pentru ca salau gasesti si la Dunare in anafoare si in lacuri, in structura. Si pentru fiecare caz iti trebuie echipament total diferit.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

Straja
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Straja » 13 Mar 2010, 13:42

pescuiesc pe un lac in apropiere de resita,baraj secu se numeste...se prinde foarte bine de pe mal pentru ca e stancos

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 13 Mar 2010, 13:48

PescarNebun scrie:Salut. Fiecare cu preferintele lui, dar e destul de complicat sa pescuiesti la salau de pe mal, si sa mai si prinzi ceva, in general pentru salau iti trebuie si barca pentru ca dihania nu prea " cata malu' " cum se spune. Si chiar daca sa zicem ca ai pescui de pe mal, iti trebuie o lanseta ceva mai scurta si cu putere de aruncare mai mica. Unde vrei sa pescuiesti? Pentru ca salau gasesti si la Dunare in anafoare si in lacuri, in structura. Si pentru fiecare caz iti trebuie echipament total diferit.
partial gresit ce zici, fara nici o suparare:
:wink:

cati crezi ca detin barci, cati crezi ca au luat salau doar din barca??
salaul stau destul de mult in mal, cine cauta stie!
nici o ofensa, dar sigur sunt multi care nu au pus piciorul in barca, dar au prins destui salai de pe mal.

nu sunt off topic.! 8)
fir intins.
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 13 Mar 2010, 13:54

Nu e nici o suparare, spuneam asa pentu ca eu nu am prins de pe mal decat o singura data, in rest numai din barca. Dar, recunosc ca nu am prea multe partide de salau la activ. Numai bine.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 13 Mar 2010, 16:17

se prinde foarte bine de pe mal, dar e drept ca si barca are niste avantaje...
oricum nu trebuie dezarmat pe ideea ca salaul nu se prinde in mal.. se prinde.
pana una alta, primavara devreme de multe ori obletii si pestii mici in general ies in mal sa se incalzeasca...si de regula ii urmareste cineva...
daca pescuiesti pe un baraj mare... sau mai stiu eu ce apa intinsa... o barca te va ajuta sa sa ajungi unde nu ajungi de pe mal...

oricum e bine sa ai si barca ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 13 Mar 2010, 16:26

Am un sfat si te rog sa-l iei ca si o reclama pusa in cutia postala, adica te inetreseaza sau nu. Intrebare, ai luat batul ala in mana vreo data? Daca nu, cand poti incearca sa te arunci pana la Timisoara la Caius (Fishshop) dupa 10 deschide si acolo ai de unde sa alegi o sumedenie de bete pt. salau. Mie mi se pare destul de lug si cred ca la aceasta lungime cam balambane adica este un fast moderat sau moderat. La lungimea de 10ft ala este bat de steelhead. :roll: Am fost pe lacul acela il stiu si crede-ma ca un St Croix AVS76MLXF daca vrei mai lung sau St Croix AVS69MLXF sunt OK, sunt cred si din 2 bucati dar eu pe cel din una bucata-l recomand.
Aici am vorbit de spin cred ca la asta te-ai referit?

Straja
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Straja » 13 Mar 2010, 22:35

da, la spin m-am referit...dar cam la 250 de ron ce imi pot cumpara sa fie mai bun decat asta???/unde e fishsop in tm?ca luni am drum prin tm si poate dau o fuga sa vad...eu mai am un bat de spin dar e o chinezarie un spider spin cu act 10-40 si e mult mai rigid decat cabelas.....am crezut ca poate are vreounu dintre si imi poate spune cum e.....mentionez ca am batul acasa dar inca nu l-am platit.
Sa nu uiti ca orice asteptare e provizorie,chiar daca dureaza toata viata!!!!(Octavian Paler)

Cracus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Cracus » 13 Mar 2010, 23:36

Straja scrie:da, la spin m-am referit...dar cam la 250 de ron ce imi pot cumpara sa fie mai bun decat asta???/unde e fishsop in tm?ca luni am drum prin tm si poate dau o fuga sa vad...eu mai am un bat de spin dar e o chinezarie un spider spin cu act 10-40 si e mult mai rigid decat cabelas.....am crezut ca poate are vreounu dintre si imi poate spune cum e.....mentionez ca am batul acasa dar inca nu l-am platit.
www.fishshop.ro -uita-te aici ca sa nu faci unfrum degeaba

giani
junior
junior

Mesaj de giani » 14 Mar 2010, 00:42

Straja scrie:da, la spin m-am referit...dar cam la 250 de ron ce imi pot cumpara sa fie mai bun decat asta???/unde e fishsop in tm?ca luni am drum prin tm si poate dau o fuga sa vad...eu mai am un bat de spin dar e o chinezarie un spider spin cu act 10-40 si e mult mai rigid decat cabelas.....am crezut ca poate are vreounu dintre si imi poate spune cum e.....mentionez ca am batul acasa dar inca nu l-am platit.
La 250-300 RON ,cauta Jaxon Perseus sau Eternum Spin si vei fii multumit, daca vrei ceva mai scump si neaparat american, atunci vezi St Croix sau Lamiglas. De pe mal o sa te descurci bine cu o lanseta de maxim 2.4m pe care, la nevoie, o poti folosii linistit si din barca.
WSB NEVER GIVE UP!
www.wsbteam.com

Scrie răspuns