echivalenta motoare....termic - electric
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
echivalenta motoare....termic - electric
cam care este echivalenta intre motoarele termice - electrice....adica de ex un electric de 30lb cam cati cai putere inseamna? sau cat de puternic este vizavi de unul termic?
Nu stiu daca te ajuta cu ceva dar pot sa-ti spun ce-am constatat eu: un motor Yamaha de 4CP "impinge" o barca de 2,70m Kingfisher la relanti cam ca si un motor Minn Kota de 30 in viteza 2/3 din 5. Daca accelerezi doar o idee, deja ii viteza a 5-a la electric... daca treci de sfert, nu se mai compara 

----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
Et 44 in treapta 5 = relanti yamaha 3 cp 2 t , 1 persoana , barca fibra de 2.5 m ... intre 2 baraje apa sta ca pe lac ....
Ca o comparatie minkotta 44-55 lbs e de 300-400 W iar puterea unui motor de 2.3 cp e de 1725 W , electricul cu termicul nu se compara ,sunt si ceva formule de calcul ,dar asta o las pe ingineri ... in orice caz diferenta e cosiderabila.
Ca o comparatie minkotta 44-55 lbs e de 300-400 W iar puterea unui motor de 2.3 cp e de 1725 W , electricul cu termicul nu se compara ,sunt si ceva formule de calcul ,dar asta o las pe ingineri ... in orice caz diferenta e cosiderabila.
Cica arata consumul de energie in functie de viteza masurata si iti arata cat timp mai ai de parcurs la o anumita viteza ... eu mult timp am folosit cu Et ul o baterie de masina(dacie) si era ok ptr o zi ,iar pana ajungeam acasa se si incarca aproapecrysst scrie:nici pentru buxunarul meu nu e...1500 e prea mult......si oricum nu am ce face cu gps si baterie inclusa ca am deja......

Salut...kzoli scrie: ... eu mult timp am folosit cu Et ul o baterie de masina(dacie) si era ok ptr o zi ,iar pana ajungeam acasa se si incarca aproape. In orice caz nu uita de vasle ... orice motor ai lua
.
Pe ce barca foloseai ET-ul ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...