echivalenta motoare....termic - electric
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
vezi poate te ajuta :
http://www.american-nautics.ro/pdf/pret ... ruster.pdf
Insa electric sa aiba puterea de 3.6 cai mie personal mi se pare o idee deplasata, nu zic ca nu e posibil, insa trebuie si o baterie sursa de putere pe masura ....
http://www.american-nautics.ro/pdf/pret ... ruster.pdf
Insa electric sa aiba puterea de 3.6 cai mie personal mi se pare o idee deplasata, nu zic ca nu e posibil, insa trebuie si o baterie sursa de putere pe masura ....
-
- veteran
Nu exista asa ceva ..inca ...nicidecum la motor guide sau mercury...Nemernic scrie:are cineva idee despre motor guyde mercury ? am gasit pe cineva care ar avea un motor electric.. si puterea ar fi .. echivalenta a 3,6 cai.
Doar motoarele electrice din gama Torquedo sunt de puteri de 2-4 cai la 12 V si pot ajunge chiar la 6 cai sau 9,9 HP....alimentate insa pe 24 v sau chiar 48 V ....
Insa si pretul este pe masura

iata:
http://www.abrevis.ro/prod.php?Categori ... RE&id=3501
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
Motorul de care zic eu e un Varimax de la motorguide... Sincer si eu am ramas putin socat cand mi-a zis ca e echivalent a 3,6 cai (chiar daca nu am habar despre motoare).....
Una peste alta.... sunt motoare fiabile, durabile... intr-un cuvant: de cumparat ?
Una peste alta.... sunt motoare fiabile, durabile... intr-un cuvant: de cumparat ?

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
- veteran
DA.Nemernic scrie:Motorul de care zic eu e un Varimax de la motorguide... Sincer si eu am ramas putin socat cand mi-a zis ca e echivalent a 3,6 cai (chiar daca nu am habar despre motoare).....

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
da sunt de cumparat, dar pentru a nu ti se prabusi visele, nu compara un electric de 6cp cu un termic de 6cp...Nemernic scrie:Motorul de care zic eu e un Varimax de la motorguide... Sincer si eu am ramas putin socat cand mi-a zis ca e echivalent a 3,6 cai (chiar daca nu am habar despre motoare).....
diferenta e foarte mare...mare de tot

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
nu stiu de ce nu e egal cu 6cp...dar stiu ca eu (100kg) si suzuki (termic) de 2,5cp am testat cu 6cp torqy, cu cineva pe V. Argovei... Barcile asemanatoare, si pescarul evident mai usurel, dar avea o geanta e naluci cat un dulap asa ca probabil compensa iar greutatea era tot p acolo.grey-wolf scrie:intreb si eu asa : 6cp nu e egal cu 6 cp ? si de ce?
Am ales un reper aflat la aproximativ 1km si GO!
Pe la jumatatea distantei... torqy respira greu la vreo 200m in spate si nu mai avea rost sa-si consume bateria de dragul intrecerii
Un 6cp termic cu un om in barca pneumatica...cred (si nu cred ca gresesc prea mult) ca atinge dublul vitezei fata de 6cai electrici...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Baieti, io n-am avut si nici macar n-am vazut motoare electrice d-astea super puternice dar in schimb pot incerca sa fac niste calcule elementare:
Transformarea cai in W:
1HP =~ 750W
Intensitatea curentului consumat de un motor de 1 cal putere alimentat la 12V:
I = P / U = 750 / 12 =~ 62A
Asta inseamna ca pentru un motor de 1 cal putere, o baterie obisnuita de Dacie de 55Ah ar merge cca. o ora. Mai multi cai, timpul se scurteaza proportional... adica la 6 cai, mergi 10 minute
.
Acu` nu stiu ce super acumulatoare or fi avand cei care vand asemenea motoare dar cu cele uzuale mie mi se pare ca un asemenea motor ar fi cam... aiurea
.
Transformarea cai in W:
1HP =~ 750W
Intensitatea curentului consumat de un motor de 1 cal putere alimentat la 12V:
I = P / U = 750 / 12 =~ 62A
Asta inseamna ca pentru un motor de 1 cal putere, o baterie obisnuita de Dacie de 55Ah ar merge cca. o ora. Mai multi cai, timpul se scurteaza proportional... adica la 6 cai, mergi 10 minute

Acu` nu stiu ce super acumulatoare or fi avand cei care vand asemenea motoare dar cu cele uzuale mie mi se pare ca un asemenea motor ar fi cam... aiurea

----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."