echivalenta motoare....termic - electric

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 06 Sep 2010, 12:16

are cineva idee despre motor guyde mercury ? am gasit pe cineva care ar avea un motor electric.. si puterea ar fi .. echivalenta a 3,6 cai. :?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 06 Sep 2010, 12:32

vezi poate te ajuta :
http://www.american-nautics.ro/pdf/pret ... ruster.pdf

Insa electric sa aiba puterea de 3.6 cai mie personal mi se pare o idee deplasata, nu zic ca nu e posibil, insa trebuie si o baterie sursa de putere pe masura ....

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 06 Sep 2010, 12:37

kzoli scrie: Insa electric sa aiba puterea de 3.6 cai mie personal mi se pare o idee deplasataa ....
Asa am zis si eu, tocmai de aceea v-am intrebat...
mersi frumos
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 06 Sep 2010, 12:53

Nemernic scrie:are cineva idee despre motor guyde mercury ? am gasit pe cineva care ar avea un motor electric.. si puterea ar fi .. echivalenta a 3,6 cai. :?
Nu exista asa ceva ..inca ...nicidecum la motor guide sau mercury...

Doar motoarele electrice din gama Torquedo sunt de puteri de 2-4 cai la 12 V si pot ajunge chiar la 6 cai sau 9,9 HP....alimentate insa pe 24 v sau chiar 48 V ....

Insa si pretul este pe masura :wink: :wink: :wink:

iata:

http://www.abrevis.ro/prod.php?Categori ... RE&id=3501
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 06 Sep 2010, 13:01

Motorul de care zic eu e un Varimax de la motorguide... Sincer si eu am ramas putin socat cand mi-a zis ca e echivalent a 3,6 cai (chiar daca nu am habar despre motoare).....
Una peste alta.... sunt motoare fiabile, durabile... intr-un cuvant: de cumparat ? :?

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 06 Sep 2010, 13:30

Nemernic scrie:Motorul de care zic eu e un Varimax de la motorguide... Sincer si eu am ramas putin socat cand mi-a zis ca e echivalent a 3,6 cai (chiar daca nu am habar despre motoare).....
Una peste alta.... sunt motoare fiabile, durabile... intr-un cuvant: de cumparat ? :?
DA. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Sep 2010, 14:17

Nemernic scrie:Motorul de care zic eu e un Varimax de la motorguide... Sincer si eu am ramas putin socat cand mi-a zis ca e echivalent a 3,6 cai (chiar daca nu am habar despre motoare).....
da sunt de cumparat, dar pentru a nu ti se prabusi visele, nu compara un electric de 6cp cu un termic de 6cp...
diferenta e foarte mare...mare de tot ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 06 Sep 2010, 14:22

intreb si eu asa : 6cp nu e egal cu 6 cp ? si de ce?

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Sep 2010, 14:31

grey-wolf scrie:intreb si eu asa : 6cp nu e egal cu 6 cp ? si de ce?
nu stiu de ce nu e egal cu 6cp...dar stiu ca eu (100kg) si suzuki (termic) de 2,5cp am testat cu 6cp torqy, cu cineva pe V. Argovei... Barcile asemanatoare, si pescarul evident mai usurel, dar avea o geanta e naluci cat un dulap asa ca probabil compensa iar greutatea era tot p acolo.
Am ales un reper aflat la aproximativ 1km si GO!
Pe la jumatatea distantei... torqy respira greu la vreo 200m in spate si nu mai avea rost sa-si consume bateria de dragul intrecerii
Un 6cp termic cu un om in barca pneumatica...cred (si nu cred ca gresesc prea mult) ca atinge dublul vitezei fata de 6cai electrici...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 06 Sep 2010, 14:39

Baieti, io n-am avut si nici macar n-am vazut motoare electrice d-astea super puternice dar in schimb pot incerca sa fac niste calcule elementare:

Transformarea cai in W:
1HP =~ 750W

Intensitatea curentului consumat de un motor de 1 cal putere alimentat la 12V:

I = P / U = 750 / 12 =~ 62A

Asta inseamna ca pentru un motor de 1 cal putere, o baterie obisnuita de Dacie de 55Ah ar merge cca. o ora. Mai multi cai, timpul se scurteaza proportional... adica la 6 cai, mergi 10 minute :D.

Acu` nu stiu ce super acumulatoare or fi avand cei care vand asemenea motoare dar cu cele uzuale mie mi se pare ca un asemenea motor ar fi cam... aiurea :).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Scrie răspuns