Echipament spinning somn

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

niocii
utilizator nou
utilizator nou

Echipament spinning somn

Mesaj de niocii » 22 Dec 2010, 20:43

Salut.As vrea sa imi cumpar o lanseta pentru pescuit la somn.Nu am pescuit pana acuma la somn asa ca as dori ceva sugetii.In legatura cu tot echipamentul care ar fi necesar...de la lanseta la fir la voblere...etc.ms mult anticipat pentru sugestii

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 22 Dec 2010, 21:45

O lanseta buna raport pret calitate este asta http://arw.ro/produs.php?p=10798
Mulineta trebuie sa i-ti iei una cu corp metalic marime 4000-5000, asta daca nu vrei sa te uiti cum bate mulineta in primul inel dupa ce dai intr-un animal cu gabarit depasit :lol:
Fir textil de 15-20-25lb dar sa fie de calitate rotund in sectiune deoarece cel plat in sectiune este foarte galagios si face un zgomot nasol in apa ,il auzi noaptea cand este liniste si de pe mal .Deasemeni poti folosi monofilament de 0.35-0.40 mm sunt pe piata fire groase si sunt destul de soft
Voblere intre 5 si 12cm care se baga la 1m maxim astea pt noapte cand ai cele mai mari sanse sa prinzi somn la vobler .Ziua poti folosi voblere de adancime sau si mai bune ratlin fara barbeta dar si riscurile de agatare sunt mari .
Cam asta este un minim necesar pt pescuitul somnului ,o manusa de filetat cu insertii metalice este utila pt scoaterea pestelui de gura
Deasemeni se prind somni la lingura,shaduri,gruburi,rotative si multe alte naluci .

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 22 Dec 2010, 21:47

Am uitat cel mai important lucru sa eliberezi toti somnii mici ,asta da ca mai vrei sa ai niste driluri de neuitat in viitor ,nu de alta dar multi scot si nimeni absolut nimeni nu mai baga nimic pe apele publice.

kzoli
veteran
veteran

Re: Echipament spinning somn

Mesaj de kzoli » 22 Dec 2010, 22:10

niocii scrie:Salut.As vrea sa imi cumpar o lanseta pentru pescuit la somn.Nu am pescuit pana acuma la somn asa ca as dori ceva sugetii.In legatura cu tot echipamentul care ar fi necesar...de la lanseta la fir la voblere...etc.ms mult anticipat pentru sugestii
Lanseta spinning :
http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... -5717.html
mulineta:
http://www.totalfishing.ro/mulineta-ryo ... -7866.html
fir: http://www.totalfishing.ro/fir-textil-p ... -3919.html
naluci :
http://www.totalfishing.ro/pescuit-la-r ... 77_28.html
Pentru pesti mari inelele si ancorele trebuie schimbat neaparat !!!
Lanseta se echilibreaza perfect cu mulineta si are o greutate destul de modesta, (suportabila)....

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 22 Dec 2010, 22:18

s-a mai dezbatut subiectul asta

dar uite un bat
http://www.monstru.ro/lansete-dam/197-l ... -spin.html

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CataZander » 23 Dec 2010, 11:48

Eu folosesc o lanseta Daiwa Powermesh 3m 50-100gr mulineta Shimano Exage 4000FB(nu e cea mai buna alegere...pt sezonul viitor vine un Shimano Spheros 5000) fir am folosit un textil de 50lb(si sunt destule avantaje in a folosi un fir mai gros) :wink:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Dec 2010, 12:00

lucianfiat scrie: Fir textil de 15-20-25lb dar sa fie de calitate rotund in sectiune deoarece cel plat in sectiune este foarte galagios si face un zgomot nasol in apa ,il auzi noaptea cand este liniste si de pe mal .
Nu ma pricep la somn,prea putin am pescuit la asa ceva,dar intreb si io,chestia cu firul plat,nu ar putea fi un atuu noaptea,daca tot face zgomotul ala?Stiu ca somnul e atras de chestiile astea. :roll:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Dec 2010, 13:46

elias scrie:
lucianfiat scrie: Fir textil de 15-20-25lb dar sa fie de calitate rotund in sectiune deoarece cel plat in sectiune este foarte galagios si face un zgomot nasol in apa ,il auzi noaptea cand este liniste si de pe mal .
Nu ma pricep la somn,prea putin am pescuit la asa ceva,dar intreb si io,chestia cu firul plat,nu ar putea fi un atuu noaptea,daca tot face zgomotul ala?Stiu ca somnul e atras de chestiile astea. :roll:
Cel mai mic zgomot poate sa sperie si poti sa stai degeaba toata noaptea, sunt si exceptii dar foarte rare....( Singura exceptie cu care m-am intalnit eu era cand albitura depunea icrele si erau cu sutele in apa de doar cativa centimetri , na atunci nici lanterna nici zgomotul nu deranja de la "masa",) asemenea locuri sunt foarte rare si greu de gasite iar pe rauri se schimba locul foarte des pe lacuri sunt cam aceleasi locuri an de an .....

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 23 Dec 2010, 19:59

...nu stiu daca voi avea parte de "monstru" , dar eu sunt pregatit cu:
- o lanseta BFF,Spin Tech 2,70 ; 10-30 gr. , dar care arunca si peste 30 gr si practic este un mic "par"
-mulineta Daiwa Exceler 3000
-fir PP de 20 lbs
-naluci :voblere jointed (10-12 cm) , rotative mari , oscilante grele si shaduri mari.
...pescuiesc pe Somes si caut somnul doar din acest an
...rezultate : cel mai mare , undeva la 6 kg si multi altii mai mici
...poate la anu'

keymaker
senior
senior

Echipament spinning somn

Mesaj de keymaker » 23 Dec 2010, 20:56

cu ce fel de inele sa le schimb pe cele de la vobler...iar ca ancore gamakatsu sunt bune?

Scrie răspuns