discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
petryq
- junior

-
salut
vreau sa cer si eu niste sfaturi
am de gand sa ma apuc de spining la somn pe Mures si in primu si primu rand tre...... sa imi procur echipamentul
cam ce scule ati recomanda lanseta+mulineta
precizez ca as vrea sa dau la oscilante grele 20-30 g dar si voblere si shaduri grele
mersi

petryq
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
In primul rand o lanseta MH, si o mulineta macar marimea 3000, cod existent la Shimano si Daiwa! De bete de somn intreaba-l pe razvan m., ca are bete din categ. MH-H si stie despre ce e vorba!
Lanseta undeva la 1/2-1 1/2, sau 1/2-2 oz., maxim pana in 3 oz. ca dupa aceea cred ca dvine grea si te va obosi sa dai toata ziua!

-
mihai florescu
- veteran

Daca este o fibra usoara nu are cum sa te oboseasca.Am pus mina pe un Hot Shot pina la 5 oz si...am ramas mut, usor,senzitiv, bun.Imi imaginam ca un bat de categoria asta este un par lipsit de orice "bun simt".Posesorul acestui bat mi-a spus ca el foloseste greutati incepind cu 7 gr.Super bat.
-
BamseBST
- veteran

am un SPRO Exclu-spin de vanzare
actiune 30-60 gr...l-am primit cadou si nu prea am ce sa fac cu el..am pescuit de vreo 4 ori cu el..daca te intereseaza, da-mi un semn!
-
daniel tinte
- utilizator constant

-
Depinde de marimea somnilor pe care speri sa ii capturezi. Tudor ar putea veni cu ceva sugestii dar la noi multe din sculele recomandate de el nu se gasesc din pacate, si in plus cred ca tu vrei sa pescuiesti de pe mal. Mai stiu ca Razvan m. vroia sa vanda un bat de somn, asa ca poate iei legatura cu el. Ca si mulineta iti spun eu la ce m-am gandit ca ar fi potrivita: Shimano US Baitruner atat ptr. somn cat si la alte tipuri de pescuit greu. Doar ca mulineta de mai sus are ceva gramaj, asa ca nu poti pescui o zi intreaga cu ea, asa ca o poti folosi cateva ore cand este momentul.
-
ss
- senior

-
daniel tinte scrie:Depinde de marimea somnilor pe care speri sa ii capturezi. Tudor ar putea veni cu ceva sugestii dar la noi multe din sculele recomandate de el nu se gasesc din pacate, si in plus cred ca tu vrei sa pescuiesti de pe mal. Mai stiu ca Razvan m. vroia sa vanda un bat de somn, asa ca poate iei legatura cu el. Ca si mulineta iti spun eu la ce m-am gandit ca ar fi potrivita: Shimano US Baitruner atat ptr. somn cat si la alte tipuri de pescuit greu. Doar ca mulineta de mai sus are ceva gramaj, asa ca nu poti pescui o zi intreaga cu ea, asa ca o poti folosi cateva ore cand este momentul.
M-am inverzit de ciuda, spining cu Shimano Baitruner, recunosc, bicepsii mei n-ar rezista 
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE
-
daniel tinte
- utilizator constant

-
SS- poate ca vorbesc eu o limba pe care tu nu o intelegi, dar daca esti curios uita-te si pe site-urile americane si o vei gasi ca mulineta de spinning. Ideea era ca este o piesa solida, de forta, si cu care poti spera sa scoti un somn mare pe un rau cum este Muresul, pescuind de pe mal. Nu stiu tu in ce conditii pescuiesti, dar as vrea sa te vad cu un somn sanatos (peste 10-15 kg) pe Mures, in curent puternic cum te descurci cu o mulineta de ex. marimea 3000. Si in plus daca mai vrei sa pescuiesti si la alte specii de pesti mari, la stationar, este buna. Dar in final era doar o opinie personala, asa ca fiecare face cum il taie capul.
-
mihai florescu
- veteran

"Nu stiu tu in ce conditii pescuiesti, dar as vrea sa te vad cu un somn sanatos (peste 10-15 kg) pe Mures, in curent puternic cum te descurci cu o mulineta de ex. marimea 3000."
Eu am pescuit anul trecut la somn cu un Stradic 3000FG .Recordul meu este somn de 18 kg prins pe Olt in curent puternic.Am avut pe tambur pp-15 lb.

-
andrei-ovidiu
- veteran

-
parerea mea este ca inseamna ceva sa dai afara un somn de 18 kg in orice fel de conditii, respectul meu mihai!
am un prieten care a dat afara avat de 5.8 kg cu un rahat de mulineta Cardinal de la Gipo - 1 rulment

de 400 000 lei cu fir de 0.18mm,
in primul rand trebuie sa stii joaca cu un peste mare si echipamentul iti spune ce sa faci, cum sa faci si cand sa faci ceea ce trebuie cu el, ca sa-l transformi in avantajul tau!
ah... si inca ceva... toate super-sculele astea existente pe piata acuma s-au fabricat pt. placerea noastra proprie de a pescui cu ceva de calitate si dupa aceea pt. a prinde super-pesti, pt. ca stiu pescari cu scule marca xxx, care iau an de an peste super!
cu ce bat ai luat somnul mihai?
-
mihai florescu
- veteran

Conditiile erau din cele mai rele: caldura exagerat de mare si viitura(super curent). Pentru Olt si pt conditii de genul asta trebe sa ai un bat pe care trebe sa te bazezi .