discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
petryq
- junior

-
sprosalmorapala scrie:am un SPRO Exclu-spin de vanzare
actiune 30-60 gr...l-am primit cadou si nu prea am ce sa fac cu el..am pescuit de vreo 4 ori cu el..daca te intereseaza, da-mi un semn!
ce lungime are lanseta si ce pret
nu crzi ca actiunea este cam mare??

petryq
-
MihaiV
- Moderator

daniel tinte scrie:SS- poate ca vorbesc eu o limba pe care tu nu o intelegi, dar daca esti curios uita-te si pe site-urile americane si o vei gasi ca mulineta de spinning. Ideea era ca este o piesa solida, de forta, si cu care poti spera sa scoti un somn mare pe un rau cum este Muresul, pescuind de pe mal. Nu stiu tu in ce conditii pescuiesti, dar as vrea sa te vad cu un somn sanatos (peste 10-15 kg) pe Mures, in curent puternic cum te descurci cu o mulineta de ex. marimea 3000. Si in plus daca mai vrei sa pescuiesti si la alte specii de pesti mari, la stationar, este buna. Dar in final era doar o opinie personala, asa ca fiecare face cum il taie capul.
Nashpa!
E data ca mulineta de spinning fiindca poate fi folosita la spinning la trena, dar in nici un caz cand pescuiesti cu batul in mana. Baitrunnerul n-ar mai avea nici un rost, daca ai batul in mana. Asa ca e o mare prostie sa folosesti mulineta asta asa cum zici.
-
Jean Scurtu
Mihai ,
Ai dreptate ,e data ca mulineta de spinning deoarece toate mulinetele cu tambur fix se numesc de spinning,poti pescui si cu un baitrunner daca vrei sa faci "work out"dar si eu zic ca si tine nu are rost,baitrunner-ul a fost conceput pt un pescuit static dand posibilitatea pestelui initial sa plece cu momeala ca apoi daca esti pe faza ,sa-l intepi.
Sa-l folosesti la spinning(spinningul inteles de noi) nu e cel mai indicat ,dar daca vrei sa faci si muschi in acelas timp.....
Sunt multe alte mulinete robuste ce pot fii folosite la pescuitul pestilor mai mari.
Poti prinde peste mare si cu o mulineta light ,depinzand de locul unde pescuiesti,dar e o exceptie.
Cu o mulineta ultra light ABU CARDINAL 600U STAMINA DRAG ,FIR fireline 4lb.forfach de 14lb.,jig 1/8oz.(3,5g.),dat telescopic TRIANA de 5m. in conditiile unui curent destul de puternic datorat fluxului intr-un "pass"(ROOLLOVER PASS) am prins red xxx-ul de la Galeria Foto de 10,5kg.Norocul meu ca fiind decembrie nu erau decat putini pescari si am putut sa ma deplasez in aval vreo 50 m si dupa un drill de cca.15-25 minute am scos pestele l-am fotografiat ,cantarit si eliberat.
Jean Scurtu
-
copsin
- junior

Despre mulineta, eu unul ti-as recomanda, cu ochii inchisi, Daiwa Black Gold. Este o mulineta extrem de fiabila, cu angrenaje puternice, fix ceea ce trebuie pentru pescuitul la somn. Un singur mic impediment, nu are instant antirevers.
Ca si bat, cred ca cel mai potrivit sfat ti l-ar putea da Tudor, el pescuind frecvent dupa somn. Eu am un Airrus Centurion H, 2/3 - 2 1/2 oz, care cred ca s-ar comporta excelent in drill si cu somni mari.
Bafta multa la alegerea sculelor.
-
BamseBST
- veteran

petryq scrie:sprosalmorapala scrie:am un SPRO Exclu-spin de vanzare
actiune 30-60 gr...l-am primit cadou si nu prea am ce sa fac cu el..am pescuit de vreo 4 ori cu el..daca te intereseaza, da-mi un semn!
ce lungime are lanseta si ce pret
nu crzi ca actiunea este cam mare??

pai e de 2,70 m si eu zic ca e numai bun pentru ce-ti trebuie tie!
pret : un milion
nou e in jur de un milion 800
astept replay..
-
mihai florescu
- veteran

In materie de mulinete destinate pt pescuitul "greu" cele mai bune (calitate/pret)ar fi Daiwa Exceler 3000 sau 3500 si Daiwa Theory 3500.
-
Adi_
- veteran

Nici Laguna 3500 nu e de lepadat. Eu o am si pana acum merge bine.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
tudor
- Moderator

-
A venit si Tudor dupa trei zile la ski.
Daca pescuiesti dupa mal lanseta Spro 2m70 30-60 de grame e ok. Si merge si din barca eventual. Acuma nu stiu ce actiune are.
Mulineta, sunt de acord cu ce scrie mai sus, o Laguna sau Theory 3500 si al tau e somnul. Daca ai deja mulineta du-te la cel ce vrea sa-ti vinda lanseta, monteaza mulineta si vezi cum iti cade in mana.
Tudor
-
daniel tinte
- utilizator constant

-
mihai f.-cat timp a durat drilul cu un somn de 18kg si mulineta 3000? A intrat la stationar sau la spinning?
Poate ca merg si mulinetele descrise de tipul Daiwa 3000-3500, dar eu am exprimat doar o parere personala ca ar fi potrivita Shimano chiar daca are ceva in plus si nu este neaparat necesar adica baitruner. Stiu si eu la ce se folosesc preponderent acest tip insa eu zic ca se poate adapta ptr. conditii "hard" de pescuit la somn mare, fiind ft. puternica si rezistenta. Dar Tudor, daca sunt bune si cele descrise de tine, de ce ptr. somn ai cumparat multiplicator?