echipament pt. pescuitul mixt apa dulce/sarata

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bivanus
junior
junior

echipament pt. pescuitul mixt apa dulce/sarata

Mesaj de bivanus » 24 Aug 2005, 14:24

pina destul de curind, veniturile nu imi permiteau mari investitii in scule de pescuit.angajarea si accesul la niste pesti seriosi (laban si lufar de talie mare) m-au obligat sa reconsider vechile bete si mulinete. nu sunt rele dar nu ar face fata la o captura serioasa.
asa ca se ridica intrebarea:
ce combinatie lanseta / mulineta ar merge atit la mare cit si la apa dulce?
vorbim de clasa medie-joasa a preturilor (4-5 milioane combinatia) nu despre scule extraterestre :) evident mai exista si elemente specifice fiecarui tip de pescuit (voblere,monturi etc.) despre care se poate vorbi
astept sugestii
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 27 Aug 2005, 07:27

entuziasmul fata de acest topic ma uimeste :D
de fapt nu prea.la noi sunt mult mai multi pescari care dau la apa dulce comparativ cu cei care dau la mare.iar din cei care dau la mare prea putini folosesc echipament de spinning preferindul pe cel de c**p.unde mai pui ca (mai nou)au aparut si la noi scule specializate cum ar fi lanseta LINEAEFFE TELESCOPICA TOURNASURF 4,20M/100-250G.o splendoare, un cunoscut care a incercat-o imi spunea ca arunca de pe plaja cam 120 m cind nu bate vintul aiurea :shock: pentru mine insa e pur si simplu prea mare,mai ales ca eu nu vreau sa dau de la mal.
dupa ce am cautat prin magazine am remarcat o lanseta de carbon din doua bucati DAIWA PRO SPIN 2,40M/20.60G si o mulineta OKUMA OFFSHORE cu 4 rulmenti care ia 100m/fir o.4 impreuna ar costa 187.29+190.11=377.4RON un pret acceptabil :wink:
eu cred ca aceasta combinatie face fata atit in apa dulce la stiuca/salau/avat cit si la mare pentru lufar/laban. astept parerile voastre.

fir intins!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 27 Aug 2005, 08:36

bivanus scrie: mulineta OKUMA OFFSHORE cu 4 rulmenti care ia 100m/fir o.4
Ma gandesc cu mintea mea: pentru spin nu ar trebui totusi o mulineta mai mica si mai usoara?

Ma rog, depinde si la ce peste mulinezi, insa pentru spin se folosesc fire mai subtiri, ce faci, bobinezi pe tambur sute de metrii de filament?

Plus ca faci scurta la mana de la greutatea mulinetei...

Toate de mai sus sunt sub forma de intrebari nu de afirmatii. Pareri?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 27 Aug 2005, 19:50

Se poate utiliza o mulineta mai mica si mai usoara echipata cu fir textil.

bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 28 Aug 2005, 14:19

aveti dreptate, mulineta este un pic mai masiva,dar:
*gama Okuma Offshore este protejata la coroziunea apei marine 8)
*in aceasta gama exista si mulinete mai finute :wink:
*la mare e bine sa ai rezerva de fir :)
*daca apar indivizi corespunzatori :) o sa dau cu si cu naluci&voblere mari (100gr+) :D sa vina indivizii!
cit despre fir, am incercat cu un fir textil no-name (de fapt el avea saracu, eu nu il tin minte) si mi s-a incurcat ceva de speriat.plus ca nu i-a priit apa de mare de loc,parca se coroda si el :shock:
am vazut prin magazine Berkley-FireWire verde sau gri la un pret acceptabil, m-ar interesa daca l-a incercat cineva in apa sarata.
ce parere aveti de lanseta daiwa pro spin?

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 28 Aug 2005, 16:19

@Bivanus,

Pt. ce vrei tu ti-ar fi buna o mulineta DAIWA SS TOURNAMENT 1300 sau 1600 ,mulinete robuste si f. bune cu frana impecabila si o arunci si tu cu textil peste 100m. daca ai un bat bun.

Jean Scurtu

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 29 Aug 2005, 11:42

Si eu cred ca Daiwa SS Tournament te poate scoate din impas. Plus ca la dimensiunile ei are o greutate redusa datorita materialelor folosite.
Lanseta Daiwa Pro Spin am vazut-o la Timisoara la Arrow si pare ok. Eu am "pipait" modelul 3m 40-80g si arata destul de solida.

bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 29 Aug 2005, 21:56

traiasca america :D
la anul e posibil sa ajung si eu un pic pe acolo intr-o vizita...de lucru :( dar nu cred ca nu o sa gasesc timp de un peste :roll: cind o sa aflu exact zona o sa va cer un sfat, doua domnule Scurtu
m-am uitat dupa Daiwa SS Tournament dar din pacate nu am gasit la constanta nici varianta mai veche nici aia noua.

@daniel tinte: cumva ai vazut pe la timisoara si mulineta?
sau poate prin bucuresti?

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 30 Aug 2005, 18:39

@bivanus-am "pipait" mulineta acasa, ptr. ca am cumparat 2 buc. Una am vandut(modelul 1300) si am pastrat modelul mai mare-1600. Cu cea mica nu am pesc uit deloc, iar cu cealalta am fost de cateva ori. Sa comportat fara nici un repros. Dar mai multe detalii poti afla si din discutiile anterioare de pe acest forum-cu putina rabdare le vei gasi.

bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 02 Sep 2005, 15:51

nu am reusit sa gasesc Daiwa Tournament SS 1600 :(
numai Tournament SS 4500 la pretul "modic" de 1400 RON :shock:
cred ca o sa ma multumesc cu o mulineta Okuma Longcast cu 4 rulmenti -un tractor pe care l-am vazut in actiune :) si cu lanseta aia babana de la Lineaffe-Tournasurf

fir intins!

Scrie răspuns