Echipament COMPLET pentru Cleni si Avati

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Oct 2006, 21:59

Bine ca io vreau sa ajut omu shi voi ma atacati :D
Gata, nu mai scriu nimic niciodata, niciodata pe forumu asta :D
:D :D :D

P.S. Ca oricare altu care a scris asa ceva, evident ca nu o sa ma tin de cuvant :twisted:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 09 Oct 2006, 22:02

Tavi scrie: Gata, nu mai scriu nimic niciodata, niciodata pe forumu asta :D
:D :D :D
imi par cunoscute vorbele astea... :lol: :lol: :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Oct 2006, 22:04

ma frate,voi chiar sunteti nostalgici?! :shock:
deja il regretati? :twisted:
hai ca acuma chiar deturnam noi topicul si ne injura altii :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Oct 2006, 22:08

danr scrie: si pentru ca nu am un bat mai moderat cu care sa am curaj sa incerc la somn....
Eu is convins ca daca mi-as lua un batz "de somn", nu o sa prind nimic cu el.
O sa intre eventual la cea mai nashpa nuia care o am, echipata cu un mono copt de .16 pus pe o mulineta lipita de batz cu scoci :D

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 10 Oct 2006, 06:53

Tavi scrie:
danr scrie: si pentru ca nu am un bat mai moderat cu care sa am curaj sa incerc la somn....
Eu is convins ca daca mi-as lua un batz "de somn", nu o sa prind nimic cu el.
O sa intre eventual la cea mai nashpa nuia care o am, echipata cu un mono copt de .16 pus pe o mulineta lipita de batz cu scoci :D

si asa ..... numa' sa intre.
Tine minciogu' aproape!!! :D
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 10 Oct 2006, 07:20

Tavi scrie:Corect ce a scris Michael.
Ideea e ca nalucile gen voblere, rotative, oscilante (reactive) sunt recuperate pe fir intins, mai ales pe rau si lanseta e deja tensionata. In aceasta situatie elasticitatea 0 a textilului nu permite (ce putin teoretic) inhalarea nalucii de catre peste, adica rateu. Daca vrei textil e preferabil sa-l combini cu o lanseta mai moale, adica moderate.
La plastice moi, unde firul e mai detensionat, firul textil in combinatie cu o lanseta fast te ajuta sa simti atacul si sa intepi.
No, acum stii tot ... :D
Tavi,

Nu te supara dar nu are nici o legatura "inhalarea" nalucii cu elasticitatea firului,si daca ai mana buna prinzi si cu un "par" peste folosind fir textil,mai exista si o mulineta ce trebuie reglata intr-un anumit mod,etc.
Referitor la o lanseta mai moale e mai avantajoasa daca stii sa intepi cum trebuie deoarece pierzi mai putini pesti si ca te ajuta enorm in dril.
Eu pescuiesc cu lansete mai moi ,mai flexibile si nu am nevoie de un bat extra fast sau fast ca sa pot intepa la timp pestele ce imi ataca jig-ul(ca la rotativa ,voblere ,oscilante ,daca ai carlige bune aproape ca nu mai trebuie sa intepi).
Iar cat e de tensionat e firul la pescuitul cu plastice depinde de priceperea ta , de lungimea batului ,de grosimea firului,de vant ,curentul apei,daca pescuiesti in amonte sau in aval(in rauri).

Iar de stiut tot.....e un fel de a spune, ca nici o partida de pescuit nu seamana cu alta ,trebuie sa fii intr-o continua adaptare daca vrei sa ai succes,ce merge acum nu merge peste o ora s.a.m.d.

Jean Scurtu

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 10 Oct 2006, 07:54

hmm, daca naluci reactive vine de la reaction baits, descrierea e putin altfel si se refera la reactia pestelui nu a nalucii.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Oct 2006, 09:49

Jean Scurtu scrie:
Tavi,

Nu te supara dar nu are nici o legatura "inhalarea" nalucii cu elasticitatea firului,si daca ai mana buna prinzi si cu un "par" peste folosind fir textil,mai exista si o mulineta ce trebuie reglata intr-un anumit mod,etc.
Referitor la o lanseta mai moale e mai avantajoasa daca stii sa intepi cum trebuie deoarece pierzi mai putini pesti si ca te ajuta enorm in dril.
Eu pescuiesc cu lansete mai moi ,mai flexibile si nu am nevoie de un bat extra fast sau fast ca sa pot intepa la timp pestele ce imi ataca jig-ul(ca la rotativa ,voblere ,oscilante ,daca ai carlige bune aproape ca nu mai trebuie sa intepi).
Iar cat e de tensionat e firul la pescuitul cu plastice depinde de priceperea ta , de lungimea batului ,de grosimea firului,de vant ,curentul apei,daca pescuiesti in amonte sau in aval(in rauri).

Iar de stiut tot.....e un fel de a spune, ca nici o partida de pescuit nu seamana cu alta ,trebuie sa fii intr-o continua adaptare daca vrei sa ai succes,ce merge acum nu merge peste o ora s.a.m.d.

Jean Scurtu
Nu ma supar.
Ce am zis io pe-acolo erau sfaturi sau mai bine zis pareri personale pt. un om care e interesat de ABC-ul spinningului.
Ce zici dumneata e pt. pescari ceva mai versati.
Aia cu stiut totul era o gluma.

@ gabor
Nu te contrazic, dar pe unde am intalnit termenul asta - reaction baits - era folosit in sensul asta. Daca o fi invers nu stiu eu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Oct 2006, 11:16

gabor scrie:hmm, daca naluci reactive vine de la reaction baits, descrierea e putin altfel si se refera la reactia pestelui nu a nalucii.
asa zisa "definitie" data de mine nu e culeasa din vreun dictionar,pur si simplu asta inteleg eu prin naluci rective,poate ma insel...lumineaza-ne :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 10 Oct 2006, 15:14

asta e unul dintre primele linkuri la un search pe google.
ideea e ca reaction bait inseamna o naluca la care trage pestele fara sa mai "intrebe" nimic. daca joci o naluca pe loc nu e pescuit cu reaction bait, pe cand un shad tras prin apa e.
in fine. mie imi place sa inteleg asa. nu ma ajuta cu nimic sa stiu ca lingura e un reaction bait, ci ca, daca pestele e pe reaction bite, pot sa folosesc x chestii.

Scrie răspuns