Gata, nu mai scriu nimic niciodata, niciodata pe forumu asta

P.S. Ca oricare altu care a scris asa ceva, evident ca nu o sa ma tin de cuvant

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
imi par cunoscute vorbele astea...Tavi scrie: Gata, nu mai scriu nimic niciodata, niciodata pe forumu asta![]()
![]()
![]()
![]()
Tavi scrie:Eu is convins ca daca mi-as lua un batz "de somn", nu o sa prind nimic cu el.danr scrie: si pentru ca nu am un bat mai moderat cu care sa am curaj sa incerc la somn....
O sa intre eventual la cea mai nashpa nuia care o am, echipata cu un mono copt de .16 pus pe o mulineta lipita de batz cu scoci
Tavi,Tavi scrie:Corect ce a scris Michael.
Ideea e ca nalucile gen voblere, rotative, oscilante (reactive) sunt recuperate pe fir intins, mai ales pe rau si lanseta e deja tensionata. In aceasta situatie elasticitatea 0 a textilului nu permite (ce putin teoretic) inhalarea nalucii de catre peste, adica rateu. Daca vrei textil e preferabil sa-l combini cu o lanseta mai moale, adica moderate.
La plastice moi, unde firul e mai detensionat, firul textil in combinatie cu o lanseta fast te ajuta sa simti atacul si sa intepi.
No, acum stii tot ...
Nu ma supar.Jean Scurtu scrie:
Tavi,
Nu te supara dar nu are nici o legatura "inhalarea" nalucii cu elasticitatea firului,si daca ai mana buna prinzi si cu un "par" peste folosind fir textil,mai exista si o mulineta ce trebuie reglata intr-un anumit mod,etc.
Referitor la o lanseta mai moale e mai avantajoasa daca stii sa intepi cum trebuie deoarece pierzi mai putini pesti si ca te ajuta enorm in dril.
Eu pescuiesc cu lansete mai moi ,mai flexibile si nu am nevoie de un bat extra fast sau fast ca sa pot intepa la timp pestele ce imi ataca jig-ul(ca la rotativa ,voblere ,oscilante ,daca ai carlige bune aproape ca nu mai trebuie sa intepi).
Iar cat e de tensionat e firul la pescuitul cu plastice depinde de priceperea ta , de lungimea batului ,de grosimea firului,de vant ,curentul apei,daca pescuiesti in amonte sau in aval(in rauri).
Iar de stiut tot.....e un fel de a spune, ca nici o partida de pescuit nu seamana cu alta ,trebuie sa fii intr-o continua adaptare daca vrei sa ai succes,ce merge acum nu merge peste o ora s.a.m.d.
Jean Scurtu
asa zisa "definitie" data de mine nu e culeasa din vreun dictionar,pur si simplu asta inteleg eu prin naluci rective,poate ma insel...lumineaza-negabor scrie:hmm, daca naluci reactive vine de la reaction baits, descrierea e putin altfel si se refera la reactia pestelui nu a nalucii.