Echipament Casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 17 Ian 2011, 14:14

razvan m. scrie:
adriancean scrie:Deci de la 12-14 gr in sus se comporta bine Zillion-ul.... Care din cele 3 modele de Zillion il ai?Te refereai la reglajul franei pe tambur? Cea care opreste tamburul cand naluca atinge apa?
Cu Zillionul pescuiesti lejer de la 7 gr.
adriancean scrie:Razvan,cam la ce distanta se pot arunca 12-14 gr(binenteles dupa ceva timp :D )....Aproximativ...
razvan m. scrie:N-as vrea sa vorbesc prostii, dar cred ca vreo 40-50 m (n-am masurat decat ochiometric), distanta la care pescuiesc rar de tot.
razvan m. scrie:Nu. Ma refeream la un jig de 12-14 gr s naluca aferenta.
Este adevarat ca daca dai dupa avat cu un vobler de 12-14 gr nu lansezi atat. Dar cu o oscilanta mica si grea de 12-14 gr cred ca lansezi.
Poti da dupa avat si cu jig, in cazul in care se impun lansari foarte lungi.
Sau pui un SalmoThrill si lansezi poate chiar mai mult.

Sunt conditii si conditii si in pescuitul avatului. Eu foarte rar am fost nevoit sa lansez peste 30 m pentru a prinde avat. Nu numai ca nu cred ca pescuitul la distanta mare este regula la avat, ci chiar consider ca pescuitul la distante mari este foarte ineficient. Mai bine incerci sa te apropii de el, pe mal sau din barca, decat sa il abordezi de la distante mari.
Spun asta pentru ca, in opinia mea, in pescuitul avatului trebuie sa incerci sa anticipezi unde va fi pestele pentru a-i servi voblerul in zona respectiva, la interceptie. Stim cu totii ca este un peste foarte mobil, care acum e aici, in cateva secunde e la 15 metri, dar care parcurge anumite traiectorii ce pot fi anticipate. Mai bine te pozitionezi strategic, il pandesti si i-o servesti cand intra in raza ta de actiune decat sa bombardezi apa lansand in evantai, la distanta cat mai mare si sa mulinezi naluca in blana. Cu o astfel de strategie mai degraba ii sperii decat sa il prinzi.

Nu spun ca nutrebuie sa pescuiesti uneori la distanta. De exemplu daca pescuiesti sub baraj si merge o turbina din larg (desi un astfel de pescuit nu este permis de legislatia de la noi, fiind contraventie, iar sanctiunea este destul de aspra. Noroc ca legile nu se prea aplica in Romania) poti fi nevoit sa lansezi departe si in astfel de conditii poate e mai bine sa folosesti echipament de spinning. Insa pescuitul avatului se rezuma la doar atat, incat asta sa iti determine alegerea echipamentului ?!
Mai pot fi situatii mai ales pe raurile mari sau Dunare cand avatii ataca, dupa diverse obstacole, la distante mari de mal. Barca e sfanta in astfel de cazuri.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 17 Ian 2011, 14:46

Mai pe scurt :lol: :lol: Ai nevoie si de barca :lol: :lol: :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 17 Ian 2011, 14:50

daca vrei si mai pe scurt..., nah... ma sacrific si traduc... :lol: :lol: :lol: :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Ian 2011, 15:38

vlad21 scrie:@razvan m. si care este greutatea maxima pe care o lansezi (nu arunci) lejer cu zillion? si ce model ai? crazy crank?
Nu am avut ocazia sa pescuiesc cu mai mult de 28 gr, deci nu stiu ce sa zic.
Am doua modele: Zillion High Speed, cu raport de recuperare 6,3:1 si Zillion High Power, cu 4,9:1.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Ian 2011, 15:39

razvane ,
PLA -ul l-ai folosit asa in forta ?
daca da cum recupereaza? la fel de smooth ca la inceput sau incepe sa maraie in crank ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Ian 2011, 15:51

L-am cumparat prin noiembrie 2010 si de acea nu am apucat sa pescuiesc inca cu voblere mari cu el. Cred ca am facut doar vreo 3-4 partide in care am pescuit cu voblere din categoria medie pe Mures, dar nu am simtit nicio maraiala. :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 17 Ian 2011, 15:52

da da ... si altfel... chiar nu ai nik de compliecata mai Razvane ? :oops:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Ian 2011, 16:00

Pentru tine n-am.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Ian 2011, 16:03

razvan m. scrie:L-am cumparat prin noiembrie 2010 si de acea nu am apucat sa pescuiesc inca cu voblere mari cu el. Cred ca am facut doar vreo 3-4 partide in care am pescuit cu voblere din categoria medie pe Mures, dar nu am simtit nicio maraiala. :lol:
asta e parfum..... :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 17 Ian 2011, 16:11

razvan m. scrie:
vlad21 scrie:@razvan m. si care este greutatea maxima pe care o lansezi (nu arunci) lejer cu zillion? si ce model ai? crazy crank?
Nu am avut ocazia sa pescuiesc cu mai mult de 28 gr, deci nu stiu ce sa zic.
Am doua modele: Zillion High Speed, cu raport de recuperare 6,3:1 si Zillion High Power, cu 4,9:1.
High Power cu 4,9:1 nu e Crazy Cranker??? Andrei,daca nu ai barca nu mai pescuiesti? :D :D :D Nu cred ca la avat iti trebuie neaparat barca....
Until next time....Tight Lines!

Scrie răspuns