Saturnism curat... Pus la radacina, plumbu' inmoaie batu'...razvan m. scrie:Ca am citit pe aici pe undeva ca in niciun caz nu se pune plumb... Cica nu e ok.![]()
N-am inteles prea exact de ce, probabil pentru ca metalele grele dauneaza sanatatii sau...

In limite de bun simt, contragreutatile din cotor isi fac treaba mai bine decat alergatul dupa mulineta cu gramajul ideal. Ca sa aiba un efect clar, greutatea mulinetei ar trebui sa varieze foarte mult. 10-20 de grame diferenta la mulineta practic nici nu se simt (chestie de brat al fortei, bla, bla...). Iarasi, sa pui un cabestan de-un kil pe bat numai ca sa il echilibreze, nu cred ca-i o solutie.
Nu-i o afacere nici sa urci la 60-70 de grame de lestaj. Batul devine prea greu in ansamblu si pierde senzitivitate. Tre' sa te limitezi la un minim acceptabil. N-are rost sa alergi dupa batul echilibrat perfect, cand el n-a fost construit ca atare.
Solutia corecta e cea pomenita de ULK.
ULK scrie:De preferat lanseta sa fie construita pe o anumita mulineta si nu invers ..atat din punct de vedere al echilibrului dorit,cat si din cauza dispunerii inelelor.