ebay
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
ebay
salut
ati cumparat careva de pe ebay.com? vreau sa iau ceva de acolo, si nu stiou cum se procedeaza. cum se plateste?
ati cumparat careva de pe ebay.com? vreau sa iau ceva de acolo, si nu stiou cum se procedeaza. cum se plateste?
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
Salut!
Trebuie sa ai un cont/card paypal... sau nu mai stiu cum se numeste.
Si eu as fi interesat sa cumpar de pe ebay.... Mai multe detalii poti afla de la gabii si de la tudor.... Ei au mai facut cumparaturi pe ebay.. Oricum, multe persoane nu dau decat local, mai rar gasesti sa iti trimita in Romania
Daca aflii mai multe, lasa un mesaj.
Multumesc!
Trebuie sa ai un cont/card paypal... sau nu mai stiu cum se numeste.
Si eu as fi interesat sa cumpar de pe ebay.... Mai multe detalii poti afla de la gabii si de la tudor.... Ei au mai facut cumparaturi pe ebay.. Oricum, multe persoane nu dau decat local, mai rar gasesti sa iti trimita in Romania
Daca aflii mai multe, lasa un mesaj.
Multumesc!
Din cite stiu Paypal nu au facut plati/tranzactii in Romania, intrucit nu au contract cu nici o banca de pe aici.
Dar asta nu inseamna ca nu poti sa ai cont la Paypal.
Problema este cu "alimentarea" lui.
O alta chestiune este increderea pe care o poti avea in acest serviciu ...
Dar asta nu inseamna ca nu poti sa ai cont la Paypal.
Problema este cu "alimentarea" lui.
O alta chestiune este increderea pe care o poti avea in acest serviciu ...
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
Cumpar aproape zilnic maruntisuri de pe ebay. Am cumparat si lucruri scumpe, o mulineta casting ABU Ambassadeur Morrum de exemplu, aparat foto digital etc. Pina acuma nu am luat nici o teapa. Un singur lucru n-a ajuns inca, cu toate ca e comandat de pe 5 decembrie : fir Yozuri Hybrid, dar cred ca e cel mai ieftin lucru pe care l-am cumparat de pe ebay. Daca nu ajunge nici odata nu e o drama.
Eu am un cont paypal care se deschide foarte usor pe site daca ai o carte de credit internationala Visa. Cum intrebarea a mai fost pusa si pe acest site dar si pe pescarul.com si am raspuns, m-a corectat Sorin Dragoi spunindu-mi ca nu poti face cont paypal din Romania. Scuze, nu stiam.
Deci explica el cum face. Si este, fireste, mai adaptata tehnica lui pentru cei care locuiesc in Romania, decit a mea, care nu prea trec prin tara (4 saptamini in ultimii 29 de ani)
Dar iata ce spune Sorin pe pescarul. com :
"Este un sistem de licitatie, asemanator cu cel de pe www.ocazii.ro . - asemanarea este oarecum deplasata
In primul rand iti trebuie un card Visa. De ce Visa? Pt ca plata o poti face prin www.bidpay.com care de la mijlocul anului trecut nu mai accepta Mastercard. Prin bidpay ( de fapt westernunion) faci plata on-line catre o persoana fizica. ei itzi genereaza, contra unei taxe modice (2-5 $) un ordin de plata catre vanzator.
Ca sa cumperi ceva te inscri la ebay. Cum ti-am zis, inainte trebuie sa ai cardul si o adresa de email "adevarata" - nu yahoo sau hotmail.
Dupa ce te-ai inscris si-tzi alegi cam ce ai vrea trebuie inainte de a licita sa vezi daca vanzatorul accepta sa trimita marfa in Romania, si cu cat. Pentru asta ai un link in pagina de licitatie: Ask seller a question. Daca itzi raspunde afirmativ si-tzi convine pretul de transport, licitezi.
Daca ai castigat, ii stabilesti cu vanzatorul detaliile de transport si ii trimiti banii prin www.bidpay.com
Daca suma e mica o poti trimite si in cash prin scrisoare recomandata (implica un risc...).
Marfa itzi vine in vama, la posta.
Orientativ, ca sa vezi cat costa transportul, poti afla la www.usps.com
poti alege airmail letter post, airmail parcel sau ems, in functie de marimea coletului si timpul in care vrei sa viona. daca alegi "surface" ai grija ca face 2 luni din state. pt celalalte intre 3 si 10 zile.
Ai grija, inainte de a cumpara sa vezi ce feedback" are vanzatorul - nr de licitatii pozitive si ce au scris ceilalti despre el. "
Eu am un cont paypal care se deschide foarte usor pe site daca ai o carte de credit internationala Visa. Cum intrebarea a mai fost pusa si pe acest site dar si pe pescarul.com si am raspuns, m-a corectat Sorin Dragoi spunindu-mi ca nu poti face cont paypal din Romania. Scuze, nu stiam.
Deci explica el cum face. Si este, fireste, mai adaptata tehnica lui pentru cei care locuiesc in Romania, decit a mea, care nu prea trec prin tara (4 saptamini in ultimii 29 de ani)
Dar iata ce spune Sorin pe pescarul. com :
"Este un sistem de licitatie, asemanator cu cel de pe www.ocazii.ro . - asemanarea este oarecum deplasata
In primul rand iti trebuie un card Visa. De ce Visa? Pt ca plata o poti face prin www.bidpay.com care de la mijlocul anului trecut nu mai accepta Mastercard. Prin bidpay ( de fapt westernunion) faci plata on-line catre o persoana fizica. ei itzi genereaza, contra unei taxe modice (2-5 $) un ordin de plata catre vanzator.
Ca sa cumperi ceva te inscri la ebay. Cum ti-am zis, inainte trebuie sa ai cardul si o adresa de email "adevarata" - nu yahoo sau hotmail.
Dupa ce te-ai inscris si-tzi alegi cam ce ai vrea trebuie inainte de a licita sa vezi daca vanzatorul accepta sa trimita marfa in Romania, si cu cat. Pentru asta ai un link in pagina de licitatie: Ask seller a question. Daca itzi raspunde afirmativ si-tzi convine pretul de transport, licitezi.
Daca ai castigat, ii stabilesti cu vanzatorul detaliile de transport si ii trimiti banii prin www.bidpay.com
Daca suma e mica o poti trimite si in cash prin scrisoare recomandata (implica un risc...).
Marfa itzi vine in vama, la posta.
Orientativ, ca sa vezi cat costa transportul, poti afla la www.usps.com
poti alege airmail letter post, airmail parcel sau ems, in functie de marimea coletului si timpul in care vrei sa viona. daca alegi "surface" ai grija ca face 2 luni din state. pt celalalte intre 3 si 10 zile.
Ai grija, inainte de a cumpara sa vezi ce feedback" are vanzatorul - nr de licitatii pozitive si ce au scris ceilalti despre el. "
Haha, apropos de Okazii.ro... E o copie nereusita a ebay -ului! Mai bine infiintau Ebay.ro, adica discutau sa preia licenta pt a aduce Ebay-ul in romania (iata o idee de afacere!)! Pe okazii.ro nu poti sa iei legatura cu vanzatorul inainte sa licitezi, poti doar sa ii dai un mesaj acolo pe topicul licitatiei, mesaj care daca nu convine Adminilor e sters sau editat imediat. Am discutat indelung cu adminul acestui site, au fost amabili in raspunsuri, dar si-au mentinut politica. Oricum, la noi licitezi si apoi daca ai castigat licitatia daca te intelegi cu vanzatorul - cumperi, daca nu - nu, si nu ti se aplica nici o sanctiune, nu te obliga nimeni sa cumperi. Poti sa iti faci cate conturi vrei etc. La noi nu exista o legislatie cu privire la comertul electronic. La nemti de ex, daca pui un obiect in vanzare si il dai la 1 euro, daca nu e decat un singur cumparatr interesat care sa zicem liciteaza 1 euro, tu trebuie sa-l vinzi la 1 euro, chiar daca el valoreaza 15.000! Te poate da in judecata si sa te oblige sa il vinzi! Am vazut la nemti un reportaj in care un tip a vandut un Lamborghini Diablo la ...50 de euro, si a fost obligat sa vanda masina! La ei functioneaza legea!!!
Numai bine!
Numai bine!